1.047.035

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 6-10 éves korú gyermek világnézeti neveléséről

Segédkönyv az általános iskolák I-IV. osztályának tanítói számára

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 172 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 52270
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt évtizedben számos cikk, kisebb-nagyobb terjedelmű írásmű jelent meg a világnézeti nevelésről. Íróik ezekben a tanulmányokban arra törekedtek, hogy pedagógustársaiknak útmutatást és... Tovább

Előszó

Az elmúlt évtizedben számos cikk, kisebb-nagyobb terjedelmű írásmű jelent meg a világnézeti nevelésről. Íróik ezekben a tanulmányokban arra törekedtek, hogy pedagógustársaiknak útmutatást és segítséget adjanak az oktatás és nevelés nehéz munkájához, a 6-10 éves korú gyermekek világnézeti neveléséhez. Kétségtelen, hogy erre nagy szükség van, mert még a szilárdan marxista világnézetű alapon álló nevelő is szocialista társadalmi életünk talajába kevés gyökérrel kapaszkodó, bizonytalan meggyőződésű embert nevelhet, ha pedagógiailag megalapozatlan módozatokat, a gyermek életkorát meghaladó nevelési eszközöket használ. Az oktató-nevelő munka valamennyi ágában és feladatában nélkülözhetetlen a marxista pedagógiai felkészültség. A hiányosság, a bizonytalanság a világnézeti nevelésben váltja ki a legérzékenyebb reakciót. Az elmúlt években nevelési területnek a magyar pedagógiai társadalom előtt kevésbé ismert, új oldalát számos cikksorozat világította meg. Ez év termésében többre vállalkoztunk. E mű szerzői nagyobb területet fognak át: az általános iskola I-IV. osztályának világnézeti nevelési problémáit tárgyalják. A mű jelentős érdeme, hogy az alsó tagozatban - a nevelés területeit átfogóan - az oktatás-nevelés iskolai és iskolán kívüli formáit együttesen tárgyalja. Így az olvasó az egészet áttekintve, a nevelés bonyolult problémaköreiben az összefüggéseket tisztábban láthatja.
Kiadványunkat az iskolareform megvalósítási időszakában adjuk a nevelők kezébe. Reméljük, hogy olvassák, tanulmányozzák, s eredményesen használják fel munkájukban. Azt várjuk, hogy a tapasztalatok közreadása további ösztönzésül, sarkallásul szolgál pedagógusaink alkotó tevékenységében, amely a szocialista ember formálásában nélkülözhetetlen nevelési tényező. Minden eszközzel támogatni akarjuk a nevelés célját világosan látó, kísérletező, alkotó pedagógust.
A könyv szerzői elvi és gyakorlati anyagot nyújtanak az olvasónak. Az elvi részben az alkotó tevékenység céljait, kereteit tárják világosan az alsó tagozaton működő nevelők elé: a jó munkaszervezés, a gyakorlati példák és a változatos módszertani megoldások bemutatásával nagyban gazdagítják a pedagógiai művelődés kincsestárát.
Megítélésem szerint e kiadványunk az iskolareformban megjelölt célkitűzések gyakorlati megvalósítását hatékonyan segíti. /Arató Ferenc - a Művelődésügyi Minisztérium Alsófokú Oktatási Főosztályának vezetője. Vissza

Tartalom

Arató Ferenc: Előszó2
Horváth Lajos: A világnézeti nevelés fogalma, tartalma, jelentősége5
Dr. Putnoky Jenő: A pszichológia szerepe a világnézeti nevelésben23
Voksán József: A világnézeti nevelés eredményessége és befolyásoló tényezői37
Faragó László - Speizer Márton: Világnézeti nevelés a tanítási órán52
Dr. Hunyadi Zoltán - Makoldi Mihályné: Világnézeti nevelés a tanítási órán kívül127
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 6-10 éves korú gyermek világnézeti neveléséről A 6-10 éves korú gyermek világnézeti neveléséről

A gerinc kissé töredezett.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba