1.046.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A boldogság művészete

Kézikönyv az élethez

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Trivium Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7570-83-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ebben a könyvben a nyugati pszichológusnak a dalai lámával készült interjúsorozata arról szól, hogy a keleti és a nyugati ember által képviselt hitelvek hogyan ütköznek vagy hogyan egyeztethetők össze.
A dalai lámával folytatott beszélgetésből kiderül, miként küzdhetjük le belső békénk megteremtésével a mindennapi félelmeinket, depressziónkat, dühünket, aggodalmaskodásunkat, negatív szemléletmódunkat. Az ő megközelítési módja sokkal szélesebb és összetettebb szemléleten nyugszik, amely magába foglal minden kis részletet, mind azt a lelki gazdagságot és összetettséget, amit az élet kínál. Érveléséből a remény és a mérhetetlen szeretet hangja szól. Módszere a józan érveken, a közvetlen tapasztaláson, az alapvető hitek során alapszik: hit minden emberi lény jóságában, az együttérzés értékében, a jóindulat erejében. Nézetei a 2500 éves hagyományban gyökereznek, amit azonban áthat a józan ész és a modern problémák iránti kifinomult érzékenység. Ennek végeredménye az a bölcsesség, ahogy... Tovább

Fülszöveg

Ebben a könyvben a nyugati pszichológusnak a dalai lámával készült interjúsorozata arról szól, hogy a keleti és a nyugati ember által képviselt hitelvek hogyan ütköznek vagy hogyan egyeztethetők össze.
A dalai lámával folytatott beszélgetésből kiderül, miként küzdhetjük le belső békénk megteremtésével a mindennapi félelmeinket, depressziónkat, dühünket, aggodalmaskodásunkat, negatív szemléletmódunkat. Az ő megközelítési módja sokkal szélesebb és összetettebb szemléleten nyugszik, amely magába foglal minden kis részletet, mind azt a lelki gazdagságot és összetettséget, amit az élet kínál. Érveléséből a remény és a mérhetetlen szeretet hangja szól. Módszere a józan érveken, a közvetlen tapasztaláson, az alapvető hitek során alapszik: hit minden emberi lény jóságában, az együttérzés értékében, a jóindulat erejében. Nézetei a 2500 éves hagyományban gyökereznek, amit azonban áthat a józan ész és a modern problémák iránti kifinomult érzékenység. Ennek végeredménye az a bölcsesség, ahogy egyszerre közelít derűláthatóan és realisztikusan az emberi problémákhoz.
Őszentsége, a Dalai Láma, a tibeti nép vezetője 1959 óta él száműzetésben Indiában. A világbékéért az emberi jogokért folytatott munkájáért számos kitüntetésben, Wallenbergben, Albert Schweitzer díjakban részesült. 1989-ben Nobel-békedíjat kapott a tibeti nép szabadságáért folytatott harcáért. Vissza

Tartalom

A szerző előszava9
Bevezetés11
Az élet célja17
A boldogsághoz való jog19
A boldogság forrásai23
Tudatunk felkészítése a boldogságra37
A velünk született boldogság visszaszerzése48
Emberi melegség és együttérzés57
Az intimitás új modellje59
Mélyítsük el kapcsolatunkat másokkal73
Az együttérzés értéke és haszna93
A szenvedés átalakítással107
Szemben a szenvedéssel109
Az önmagunk által létrehozott szenvedés121
Nézőpontváltás138
Keressük a fájdalom és a szenvedés értelmét!158
Az akadályok leküzdése127
Tudjunk változtatni173
A düh és a gyűlölet leküzdése192
Küzdjük le a szorongásunkat, építsük fel önbecsülésünket204
Záró gondolatok a spirituális életvezetésről223
A spirituális alapértékek225
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A boldogság művészete
Állapot:
3.580 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba