1.052.843

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A borkezelés mestersége

Gyakorlati borgazdaság

Szerző

Kiadó: Budapesti Szállodások és Vendéglősök Ipartestülete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Merkantil-nyomda, Budapest. Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar szőlősgazda tanulnivágyásának és szaktudásának az eredménye, hogy nemcsak a magyar hegyeken, de az alföldi futóhomokon is, ahol a mult század nyolcvanas évei előtt még csak birkalegelők... Tovább

Előszó

A magyar szőlősgazda tanulnivágyásának és szaktudásának az eredménye, hogy nemcsak a magyar hegyeken, de az alföldi futóhomokon is, ahol a mult század nyolcvanas évei előtt még csak birkalegelők voltak, ma már nemeszamatú, pompásillatú és ízű bor terem. A sárguló és pirosuló magyar borok világszerte hírdetik a magyar szőlősgazdák páratlan szorgalmát és a föld legnemesebb terménye: a szőlő iránt mérhetetlen szeretetét. Az utóbbi években a magyar bortermelés nagyot haladt! A bor zamata, illata még tökéletesebbé vált, a mi a borkezelésnek mai magas fejlettségét igazolja.
A bor igen különböző, bonyolult alkotórészei folytonos átalakulásnak, változásnak vannak alávetve. Valósággal élő szervezetnek tekinthető, mely attól a pillanattól kezdve, amikor a sajtó tányérjából, mint must, kifolyik, mindaddig, míg a fogyasztó poharába kerül, folytonos ápolásra, kezelésre szorul.
Vissza

Tartalom

Első rész
A jó borospince kellékei1
Borpince felszerelési tárgyai5
Tisztaság, hordókezelés15
Szőlőművelés22
Szüret30
Erjedés39
Fehér-, siller- és vörösbor készítése44
Borok fejlődése és érése50
Második rész
Töltögetés54
Fejtés58
Kénezés65
Szűrés70
Derítés78
Pasztőrözés88
Borospalackok92
Borok osztályozása, ízlelése és bírálata102
Harmadik rész
Borbetegségek és borhibák110
A borok házasítása129
Must és bor javítása131
Tokaji borok137
Rajnai aszúborok140
Fűszerek hozzáadásával készült csemegeborok140
A borok szállítása142
A kimért borok kezelése148
A pezsgőbor és habzóbor151
A must és a bor alkotórészei és azok meghatározása156
Negyedik rész
A bor zamatanyagai169
Különleges bortartalmú italok és mowlék173
A borok vásárlása176
A borok kismértékbeni eladása178
Borkereskedelmi szokások181
Magyarország borvidékei és borai186
A külföld nevezetesebb borvidékei és borai198
A sör204
Pálinkafélék230
Bortörvény231
A borivó tízparancsolata242

Fornády Elemér

Fornády Elemér műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fornády Elemér könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége

A borító kopott, foltos, élei sérültek. A kötés megtört. A lapélek és néhány lap foltos. A címlapon és a borító belső oldalán tulajdonosi bejegyzés, néhány lapon jelölések és aláhúzások találhatóak.

Állapot:
15.000 ,-Ft
120 pont kapható
Kosárba