1.055.120

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gyakorlati főzés tankönyve

Száz ebéd keretében

Szerző

Kiadó: Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 423 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrált. Második javított kiadás. Királyi Magyar Egyetemi Nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Évekkel ezelőtt egyik érettségizett növendékem, aki édesanyja kívánságára a tanév elején egykedvűen, unottan jött iskolánkba, hogy a konyhatechnikai eljárásokban kiképezze magát, a tanév végén... Tovább

Előszó

Évekkel ezelőtt egyik érettségizett növendékem, aki édesanyja kívánságára a tanév elején egykedvűen, unottan jött iskolánkba, hogy a konyhatechnikai eljárásokban kiképezze magát, a tanév végén többek között a következő lelkes szavakkal köszönt el intézetünktől: "Valóban csodás a főzés művészete, szertartás és áldozat az élet oltárán. Kezdete elvész az ősidők homályában, amikor az első kis füstoszlop felszállt a barlangok előtt rakott tűzből, melyen ott sistergett a vadpecsenye. Azóta mindenütt és minden percben megújul az ég felé kígyózó füstkarikákban és égni fog ez az áldozati tűz az élet dicsőségére mindaddig, amíg csak élő ember lesz a földön. Ahogy a kezeink között a formátlan nyersanyag itt átalakult, alakot, ízt, színt kapott, eredeti formáját levetette és valósággal újjászületett, az igazán alkotó művészet, egyenlő értékű a szobrászéval, aki a nyersanyagból formálja ki műremekét. Ez az átalakulás csodája" - mondotta.
Itt értettem meg, növendékem öntötte szavakba, amit addig csak éreztem, hogy az átalakulásnak ez a csodája, amit ridegen konyhatechnikai eljárásoknak - főzésoktatásnak nevezünk, nem mesterség, nemcsak pedagógia, hanem az emberiség legrégibb és legáltalánosabb művészete. Szívet, lelket, lelkesedést, e tárgy köré csoportosuló érdeklődést csupán ez a művészettel lobogó láng válthat ki. Vissza

Tartalom

Elmélet
Bevezetés11
A konyha és eszközei; tisztántartásuk12
Konyhai felszerelés 4-6 személyes család részére13
A tűzhely14
Csoportbeosztás17
A rántás21
A hagymapárolás22
A rizstisztítás23
A gáztűzhely sütőjének használata26
A szén- vagy fatüzelésű tűzhelyek 28
A gázhűtőszekrény és pillanat-vízhevítő29
Életvegytani és tápanyagismereti alapfogalmak
Fehérjék33
Zsírok38
Szénhidrátok43
Ásványi sók49
Víz53
Vitaminok56
A táplálkozás folyamata
Enzimek66
Tápcsatorna; emésztés, felszívódás, elraktározás66
Konyhatechnikai eljárások
A konyhatechnikai eljárások és csoportosításuk72
Előkészítő eljárások
Élelmianyagok kiválasztása, megvásárlása75
Élelmianyagok tisztítása vízzel80
Élelmianyagok tisztítása eszközökkel84
Élelmianyagok darabolása88
Az anyagok lazítása90
A tésztafélék lazítása98
A húsfélék lazítása101
Formázás eljárásokkal105
Formázás eszközökkel108
Formázás eljárásokkal és eszközökkel111
Az ételek ízesítése115
Ízesítés anyagokkal; konyhasó117
Ízesítés anyagokkal; cukor, szervessavak, illó olajok121
Ízesítés eljárásokkal124
Ízesítés formázással128
Elkészítő eljárások
Az anyagok hőbehatásra történő változásai132
Ételek készítésekor használt kötések fajai136
Főzés: főzés vízben139
Főzés vízben (folyt.), vízfürdőn, gőzzel és gőzben144
Sütés: sütés zsírban148
Sütés zsírban (folyt.)152
Sütés zárt levegőben155
Sütés zárt levegőben (folyt.)160
Sütés roston és nyárson164
Párolás, (sütés, főzés vegyesítése)167
Szárítás, asztalás171
Tálalás, terítés, felszolgálás173
Az elkészített ételek eltartása. Maradékok feldolgozása176
Konyhanagytakarítás, leltározás178
Élelmiszerismeret
Az élelmiszerismeret osztályozása181
Állati eredetű élelmiszerek
A hús184
A hús kémiai összetétele187
A hús mennyisége191
A hús romlása, fertőzöttsége, hamisítása s megóvása194
A marhahús és részei199
A borjúhús és részei204
A sertéshús és részei208
Ló-, szamár-, bivaly-, birka-, bárányhúsok és részei 215
A halak és hidegvérűek218
A vadak223
Szárnyasok225
Zsigerek és csontok227
Hentesáruk230
Szappanfőzés233
A tej236
A tejtermékek242
A vaj248
A túró és sajtféleségek248
A tojás251
A méz254
Növényi eredetű élelmiszerek
Gabonafélék; búza, rozs257
Kásafélék261
Kenyér264
Hüvelyesek; bab, szójabab267
Borsó, lencse, lóbab és csicseriborsó271
Kerti vetemények főzelékfélék273
Finom idényvetemények278
Fűszeres vetemények282
Burgonya286
A gomba289
Gyümölcsök: almástermésűek294
Csonthéjas termésűek298
Héjas termésűek300
Bogyós termésűek303
A dinnyefélék. A déligyümölcsök306
Fűszerek308
Leveles és virágos fűszerek311
Gyümölcs és magos fűszerek314
Gyökér-, kéreg- és összetett fűszerek318
Alkohol tartalmú élvezeti anyagok: sör, bor, pezsgő320
Töményalkoholos italok325
Alkaloid tartalmú élvezeti szerek> kávé328
Tea, kakaó332
Tápszerek337
Ásványvizek340
Élelmiszerek összetétele és kalória értéke (táblázatok)343
Kiszabás 10 személyre (minta)348
Diétás eljárások
Diétás eljárásokról általában349
Terhes nő élelmezése352
A csecsemő, a gyermek és az agg élelmez se356
Könnyű diéta360
Gyomornedvtúltengésben és kevés gyomornedvképződésben szenvedők diétája363
A székszorulás diétája366
Hasmenés diétája369
Soványító diéta373
Hízlaló diéta379
Cukorbeteg diéta379
Vese, máj, epe, szív, magasvérnyomás diétája382
A nyerskosztról386
Az elkészített ételfajták osztályozása390
Különböző űr- és súlymértékek396
Gyakorlat
Levesek
Árpakása-leves füstölthússal105
Áttört májleves233
Almaleves70
Barnaleves118
Birsalmakrém-leves96
Borleves171
Borjúbecsináltleves vegyes zöldséggel, v. paradicsommal, v. zöldborsóval153
Burgonyaleves alfösldi módon35
Burgonyakrémleves103
Cseresznye és meggyleves367
Csirkeaprólékleves367
Céklaleves175
Erőleves244
Egresleves358
Feketegyökérleves195
Francia leves146
Gombaleves54
Gombás velőleves236
Halleves szerb módon262
Hamis húsleves122
Húsleves63
Kacsaaprólékleves92
Karalábéleves77
Karottakrémleves271
Káposztaléleves183
Kelvirágleves46
Kelkáposztakrémleves142
Köménymagleves23
Kucsmagombaleves316
Lencsekrémleves184
Libaleves109
Malacaprólékleves178
Orjaleves240
Ökörfarkleves265
Paradicsomleves40
Parajleves299
Pászkagombócleves269
Pirítottdaraleves234
Pulykaaprólékleves157
Reszelttésztaleves115
Rizskrémleves sajtosan73
Sárgaborsóleves virslikarikákkal136
Savanyútojásleves279
Sóskaleves85
Sörleves221
Spárgaleves312
Szárítottgombaleves161
Szabógallérleves290
Szalongulyás88
Szalontüdő265
Szegedi halászlé231
Szegfűgombaleves347
Tárkonyos báránybecsináltleves228
Tárkonyos bableves249
Tápióka, vagy szágóleves243
Tarhonyaleves99
Tejleves246
Tejjel készült burgonyakrémleves165
Tésztaleves177
Túrósgombócleves301
Tüdőtáskaleves284
Zellerkrémleves150
Zöldbableves50
Zöldborsóleves60
Zöldségleves31
Zsemlyegombócleves130
Újházi tyúkleves276
Levesbetétek
Beverttojás85
Csipetke50
Daragaluska64
Eresztett tészta46
Eperlevél109
Gyűszűtészta118
Lisztgaluska40
Lúdgége163
Májgombóc122
Májaspiskóta157
Metélt92
Olasz gombóc181
Pirított zsemlyekocka23
Sült borsótészta353
Sültburgopnyagombóc116
sonkáslepényke157
tojáskocso nya254
Zsemlyegombóc77
Vajasgaluska60
Hideg előételek
Borjútekercs hideg hal módjára307
Csirkegalantin312
Csirkehússaláta371
Fagyasztott sonkahab361
Fagyasztott süllőhab362
Fogas hidegen szeletelve388
Halmajonéz221
Húspástétom255
Heringsaláta374
Jegecelt csirkeérmek146
Kaszinótojás246
Libamájfelfújt383
Libamájpástétom353
Marinírozott ponty252
Nyúlpástétom154
Orosz hússaláta371
Rákmajonéz384
Süllőtekercs388
Spárga hidegen334
Szalonkocsonya200
Meleg előételek
Borjúmirigy, ropogós375
Borjúpörkölttel rakott palacsinta150
Borjúpörkölttel, vagy pörköltrizzsel töltött káposztalevél299
Bevert tojás magyarosan330
Csőtészta milánói módra303
Gombásrétes370
Gombafelfújt85
Gombával tűzdelt ponty126
Gomba tojással189
Gombapaprikás359
Gyorstojáslepény sajtos, gombás, elős, sonkás263
Halpaprikás319
Kelvirággal rakott francia burgonya60
Kelvirág csőben, vajjal73
Kelvirág vajmártással73
Kelvirágfelfújt96
Kelpástétomtekercs182
Kirántott hal172
Lágytojás fészekben259
Libaaprólékos rizs töltött libanyakkal és sült libamájjal113
Lecsó74
Lecsóval töltött török paradicsom74
Parajfelfújt371
Parajtekercs velővel140
Palacsinta, ropogós388
Palacsintás sonkáskocka175
Ponty kékre főzve196
Ráchal31
Rántott békacomb304
Rizibizi365
Rákmeridon339
Sajtfelfújt204
Sajtos és tejespuliszka272
Sonkával töltött burgonyafánk287
Sonkás- vagy zöldségestekercs341
Sonkás vajmártástekercs153
Sonkás sült tojás189
Sajtosrétes370
Süllőfilé roston341
Szardellás ponty vagy süllő380
Tojáspörkölt380
tojáskrém252
Töltött tojás vajmártásban46
Töltött csuka134
Töltött burgonya, sonkás107
Töltött tojás tésztában276
Töltött paradicsom47
Töltött kelvirág73
Töltött párizsi323
Töltött kalarábé francia módon338
Töltött süllőszeletek rákkapcsokkal341
Vajaspástétom velővel és sonkával296
Vegyes zöldségfelfújt192
Velőduzma331
Velő tojással189
Húsok
Borjúmell töltve288
Borjúpörkölt23
Borjúszelet "orlow" módra160
Eszterházi rostélyos291
Fatányéros249
Fácán70
Fogoly kelben70
Fogolypecsenye70
Fogoly vörösborban70
Főtt sertéshús63
Füstölthús234
Gombás és paprikás borjúszelet119
Hátszín hálóban323
Kacsapecsenye93
Kirántott sertéskaraj122
Kirántott borjúvelő374
Kirántott borjúláb377
Kirántott csirke351
Hirtelensült sertéskaraj (natur)51
Hirtelensült borjúszelet77
Lengyel borjúnyelv265
Labdapecsenye347
Malacpecsenye179
Marhatokány (berbécs)272
Nyúlpecsenye magyarosan103
Párolt marhafelsál40
Párolt sertéslapocka54
Paprikáscsirke tejfelesen129
Pirított máj188
Sajátkészítésű májashurka, citromos és fokhagymás kolbász, kenőmájas, disznófősajt, erdélyi hurka210
Sajtos borjútekercs165
Sültlibamáj113
Serpenyős rostélyos224
Stefániasült301
Szárdellás rizzsel töltött felsál137
Szarvascomb barnamártásban142
Szalonnál pulykasült157
Szűzsült hálóban210
Töltött sültcsirke81
Töltött bárány269
Töltött borjúmáj229
Töltött borjúkaraj316
Tulipánszelet106
Tűzdelt ürücomb165
Tűzdelt borjúdió204
Vaddisznó192
Vagdalt libamell109
Vegyes húsgöngyöleg280
Vesepecsenye angolosan184
Vesepecsenye "colbert" módra216
Wellington-bélszín309
Vesepecsenye olajos páccal334
Körítések
Burgonyahab64
Burgonya, ropogós266
Buris70
Csőtészta137
Francia körítés96
Galuska24
Gombásrizs78
Kirántott kelvirág127
Kirántott törökparadicsom74
Kirántott szilva158
Olajbaqn sült burgonya185
Pároplt fehér- és piroskáposzta93
Pálffy-gombóc103
Puliszka272
Rizs70
Sült újburgonya331
Tarhonya93
Törtburgonya51
Vajasburgonya126
Vegyes zöldségkörítés184
Zöldségszelet305
Zsemlyegombóc143
Zsírbansült burgonya79
Mártások
Almamártás65
Ajókamártás354
Barnamártás142
Bíbormártás351
Gombakrém297
Gesztenyemártás158
Kapormártás65
Madeiramártás310
Narancsmártás (cumberland)193
Remoulardmártás221
Ravigotmártás372
Rákmártás339
Sajtmártás86
Tartármártás382
Tejes tormamártás182
Vajmártás46
Vinaigrettemártás334
Zöldmártás246
Saláták
Almahab71
Bíborsaláta270
Bolgársaláta61
Burgonyasaláta zellerrel134
Burgonyasaláta hagymával134
Céklasaláta189
Fejessaláta319
Franciasaláta172
Forrázott piroskáposztasaláta200
Gombasaláta313
Káposztacika213
Mujstáros burgonyasaláta151
Narancssaláta214
Öntöttsaláta359
Párolt alma82
Paradicsomsaláta54
Rózsaszínű saláta255
Sült paprikasaláta51
Törökparadicsommal vegyített paprikasaláta78
Töltött alma82
Uborkasaláta21
Uborkasaláta (Bircher-Benner-módra)351
Vegetáriánus saláta196
Vegyes saláta288
Zellerkrém burgonyasaláta269
Zöldbabsaláta368
Főzelékek
Áttört babfőzelék213
Burgonyabecsinált206
Füstölthússal rakott gyengekalarábé377
Hargita (különleges töltöttkáposzta)243
Káposztabomba116
Kelkáposztafőzelék123
Kelkáposzta lengyel módra226
Kolozsvári rakottkáposzta146
Fehérrépafőzelék224
Finomfőzelék106
Lencsefőzelék234
Lucskoskáposzta284
Paradicsomosburgonya206
Parajfőzelék106
Salátafőzelék317
Sárgarépafőzelék166
Spárgafőzelék331
Sólet (babfőzelék hússal, árpakásával)168
Sóskafőzelék347
Szilvafőzelék234
Székelyborda130
Székelygulyás177
Tejfeles tökfőzelék54
Töltöttkáposzta (erdélyi módra rántás nélkül)161
Töltött kelkáposzta99
Töltöttpaprika36
Töltött zöldkáposzta326
Zöldbabfőzelék41
Zöldborsófőzelék60
Gyúrt, kevert, zsírbansült, égetett tészták
Császármorzsa41
Csúsztatós palacsinta (francia vagy mágnás)71
Darázskocka47
Diósmetélt47
Dióvalrakott palacsintatorta97
Farsangi fánk206
Fahéjfánk162
Forgácsfánk (omlós)100
Forgácsfánk (ropogós)101
Hideg gyümölcsrizs129
Képviselőfánk147
Kukoricamálé273
Lekvárosderelye224
Mákosmetélt47
Palacsintatészta52
Rakott tészta79
Rózsafánk100
Szilvásgombóc86
Tarhonyagyúrás86
Tejbenfőtt rizs, vagy buris24
Tejfeles őszi gyümölcs36
Túrósderelye224
Túróscsusza232
Túrósgombóc281
Tolófánk235
Omlós-tészták
Almáslepény61
Dióstekercs169
Francia linzerszelet256
Linzerszelet244
Meggyeslepény365
Női szeszély166
Mákostekercs169
Párolt mogyorós vagy diósszelet327
Pozsonyi kifli137
Rebarbara-lepény339
Székely-szelet190
Szerelmeslevél302
Szilvaízes tepertőkifli225
Tiroli béles86
Élesztős-tészták
Aranygaluska94
Apró kalácsok183
Cukros kifli (vízben kelesztett tészta)104
Csehfánk319
Darázsfészek272
Dióskalács (egyszerű)175
Finom túróslepény179
Finom kerek kalács (kuglóf)144
Kapros túróslepény (kevert, élesztős)348
Kelttészta ízzel (bukta)116
Mákoskalács (egyszerű)175
Pékkifli194
Tejeskenyér (foszlós kalács)94
Rétesek, bélesek
Almásrétes104
Diósrétes299
Félvajas tésztából gesztenyekifli119
Félvajas tésztából mogyorós- és dióskifli307
Habostekercs (leveles vajastészta)217
Kakaós-lepény256
Káposztásrétes104
Krémes-lepény (leveles, vajastészta)196
Mákosrétes154
Párnacsücske (hájastészta)266
Szőlősrétes89
Szilvásrétes89
Tiroli almásrétes266
Túrósrétes154
Tejfel-lepény291
Vajas ívek (félvajas tészta)131
Vargabéles250
Rebarbara-rétes339
Felfújtak, duzmák
Csokoládéduzma276
Darafelfújt123
Dióduzma227
Égőduzma284
Hideg daraduzma169
Karamell-duzma185
Köleskásafelfújt229
Máglyarakás55
Mandulás-duzma202
Rizsfelfújt65
Salzburgi galuska260
Styriai-metélt74
Édes mártások
Borhab65
Citrommártás169
Csokoládémártás227
Habgaluska (madártej)332
Karamell-mártás186
Málnamártás123
Mogyorómártás284
Narancsmártás203
Vaníliamártás94
Tortafélék
Ananásztorta368
Bourbon-szelet253
Burgonyafánk270
Csokoládétekercs331
Csokoládékúp354
Csokoládétorta377
Datolyatorta186
Dobos-torta182
Dió-, mandula-, vagy mogyorótortácska (mignon)352
Fagyasztott habtorta (parfé)389
Fatörzstorta110
Gesztenyealagút127
Gesztenyetorta135
Grillástorta297
Jegecelt gesztenyetömeg (pire)305
Linzer-torta305
Lembergi-torta335
Mandulatorta (cukorbeteg)381
Mákszelet300
Meggyestorta362
Mokkaszelet158
Mogyorótorta246
Mogyorótortatömeg szeleteknek246
Narancstorta263
Narancstorta bombaformában280
Oroszkrémtorta313
Piskótatekercs egyszerűen, barackízzel83
Piskótarúdra tálalt gesztenyehab114
Piskótaszelet rumos krémmel175
Puncs-torta143
Puncs-fánk310
Rigójancsi229
Sacher-torta342
Tigristorta marcipándísszel222
Túrótorta107
Fagylalt, krém, fagyasztott hab (parfé)
Citromfagylalt302
Eperfagylalt359
Fagyasztott mogyoróhab (parfé)193
Fagyasztott narancshab (parfé)255
Kávékrém151
Karamell krém őszibarackkal288
Karamell fagylalt359
Mogyorófagylalt324
Pálmabomba (csokoládé-, kávé-, málnafagylaltból375
Töltött narancs235
Vaníliafagylalt302
Különmunkák
Sós teasütemények és szendvicsek
Csodalapocska230
Köményes rudacska198
Meleg sajtosszelet (toást)120
Sajtkrémes fánkocska147
Sós teapogácsa és rúd107
Sósperec135
Sajtos rudacska198
Sajtos fánkocska203
Sajtos keksz114
Sonkáskifli246
Sajtkrémes tekercs285
Szardíniás vajpástétom285
Tepertős pogácsa, egyszerű116
Tepertős pogácsa, leveles297
Túrós pogácsa, egyszerű135
Túrós pogácsa, leveles264
Vajas pogácsa, egyszerű116
Aszpikos szendvics291
Főzelélkes szendvics280
Gomba-tojás szendvics180
Heringkrém szendvics374
Kenyértorta szendvics292
Mikádó szendvics281
Májas vaj-szendvics293
Sonkás vaj-szendvics293
Sajtos vaj-szendvics293
Szardellás vaj-szendvics293
Túróshab szendvics154
Velő tojás-szendvics180
Vadas szendvics154
Zöldséges szendvics292
Édes teasütemények
Angol teasütemény332
Ánizs ívek317
Csiga-csavart151
Csokoládés koszorú166
Csokoládés tekercs250
Csokoládés teakocka311
Csokoládés szalámi253
Diósperec131
Egyszerű keksz297
Fehérszelet97
Füge-csemege277
Fűszeres lapocska171
Galetta217
Gesztenye fánkocska203
Gyümölcskenyér148
Huszárcsók307
Habkoszorú162
Habcsók111
Hólabda162
Kókuszcsók124
Karácsonyfára való sütemény169
Kossuth-kifli193
Ischli fánk190
Linzerperec129
Linzerkoszorú214
Marcipán arabeszk101
Mandulás ívek170
Macskanyelv241
Mogyorócsók124
Mogyorós vagy mandulásrudacska163
Moszkvai sütemény227
Mogyorós kifli244
Mézes nougat222
Mézescsók232
Mézeskalács233
Mézeskenyér233
Non plus ultra207
Narancsszeletkék260
Neró217
Piskótacsók260
Püspökkenyér288
Sakktábla és tekercs235
Tordai pogácsa131
Vaníliakifli127
Cukorkák és egyebek
Cukoralapkészítés (fondant)138
Citrommáz98
Csokoládémáz127
Csokoládés diós-cukorka160
Égetett cukorka (grillás)159
Dalauzi (örmény eredetű édesség)114
Marcipán159
Kávé-cukorka (tea, csokoládé)155
Szaloncukorkák166
Suhajda324
rumos meggy155
Olajvaj (majonéz) készítése172
Ostya sütése302
Kenyértészta90
Sajtos tál314
Káposztasavanyítás télire87
Káposztasavanyítás nyáron88
Sonkapác westfáliai módra213
Zsírolvasztás25
Édesmustár320
Sósmandula281
Italok
Citromszörp342
Csokoládékávé336
Eperbólé 384
Forraltbor159
Feketekávé186
Flippek (málna, citrom, kávé)385
Kávélikőr327
Kakaó336
Koktél wermouthból384
Kobbler pezsgővel385
Málnaszörp343
Meggylelke120
Narancslikőr327
Narancsszörp342
Puncs, egyszerű159
Rumkészítés328
Tojásos puncs159
Tejeskávéhoz való fekete187
Tojáslikőr328
Teakészítés336
Édes befőttek
Áfonya cukorban55
Birsalma ecetben72
Birsalma befőtt 71
Birsalmasajt79
Birskocsonya74
Borbolaíz almával52
Befőttek készítése cukor nélkül382
Cseresznye vagy meggyhús369
Csersnyés meggyíz372
Csipkeíz83
Cukrozott narancshéj214
Dinnyehéj cukorban42
Dinnyeíz42
Eperszörp375
Eper cukorban354
Eperíz szamócával355
Füge cukorban52
Kajszinbarack befőtt376
Körte befőtt37
Körte befőtt pirosra festve84
Málnaszörp176
Málnaíz372
Meggyhús cukorral369
Nasrancsíz270
Narancs befőtt267
Őszibarack befőtt37
Őszibarackíz43
Ribizliíz378
Rebarbara befőtt340
Rummal készített befőttek368
Sárgabarackíz381
Szilva keszőce42
Szilvalekvár42
Szilvaíz (hámozott)33
Szilva dióbéllel33
Szamóca nyersen355
Szeder befőtt385
Szőlő befőtt385
Zöld dió359
Zöld mandula360
Zöldség befőttek
Ecetes uborka19
Ecetes paprika egészben48
Ecetes paprika káposztával töltve48
Egres télire360
Kukorica385
Lecsó télire52
Mustáros uborka20
Ketchup, fűszeres paradicsommártás19
Paradicsom befőzés18
Paradicsom egészben19
Paradicsompaprika61
Paprikasaláta66
Paprikalekvár55
Szilva ecetben32
Sóska389
Spárga352
Tök389
Uborkasaláta389
Vegyeszöldségfélék ecetben56
Vizes uborka20
Vizes uborka más módon20
Zöldbab48
Zöldborsó49
Zöldkapor389

Dr. Kollmanné Lemhényi Dávid Andrea

Dr. Kollmanné Lemhényi Dávid Andrea műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kollmanné Lemhényi Dávid Andrea könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem