1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A konyha mestereinek titkai

Megújult klasszikusok, korszerű receptek

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Lapcom Zrt., Délmagyarország Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 195 oldal
Sorozatcím: Délmagyarország szakácskönyve
Kötetszám: 11
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-7258-49-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az iskolai menzán elfogyasztott lisztes főzelékfélék és grízes/lekváros tészták mennyiségét tekintve bizonnyal az országos élmezőnyben vagyok. Ha nyers zöldségeket, gyümölcsöt találtunk volna a... Tovább

Előszó

Az iskolai menzán elfogyasztott lisztes főzelékfélék és grízes/lekváros tészták mennyiségét tekintve bizonnyal az országos élmezőnyben vagyok. Ha nyers zöldségeket, gyümölcsöt találtunk volna a tálcánkon azokban az időkben, magyarázatra várva fürkésztük volna a konyhai dolgozók tekintetét.
Jó, hogy a régi dolgokból néha nem marad meg semmi.
Vegetáriánus? Paleo? Makrobiotikus táplálkozás? - ma már szinte hitvallásnak számít, ki melyik életmódot, rendszert követi. Dönteni, tanácsot adni nincs szándékomban, de azt örömmel rögzítem: fontos téma lett az egészséges étkezés. A nagymama fortélyokat les el, hogy unokáját asztalhoz tudja csábítani, az éttermek versenyt futnak a tudatos gourmand kegyeiért.
Az egészséges nem bonyolultabb, nem megfizethetetlen, nem unalmas. Ennek bizonyítására vállalkozik a Délmagyarország szakácskönyvsorozatának legújabb, 11. kötete. A legjobbaktól kértünk segítséget. A konyha öt mesterét kértük fel, hogy mutassák meg tudásukat, receptjeik segítségével szemléltessék, mit jelent számukra az egészséges étkezés. Az olvasó a következő mintegy 200 oldalon igazi profik, mesterszakácsok, séfek, mestercukrászok titkait lesheti el.
A könyv nem jöhetett volna létre munkatársaim, Lévay Gizella, Jacob Gábor, Sóti Judit, Frank Yvette, Karnok Csaba, Donáth Attila, Dömény Ágnes, Nagy Edina, Varga Veronika és Hír Beáta áldozatos munkája nélkül, köszönöm kitartásukat.
Ne feledjék: sosem késő elkezdeni megtanulni, milyen a tofukörözött, a zabpehelybundás kecskesajt, a csicsókás cékla. A felfedezés öröme és gasztronómiai élménye mellett a tudat is megnyugtató: egészséges étel került a családi asztalra. Vissza

Tartalom

SZÉCSI ZOLTÁN
Csirkepaprikás magyarosan és franciásan 12
Reformhamburger grillzöldség-hajóval 15
Csibehúsos kelbimbónyárs céklalekvárral 16
Csicseriborsóval töltött paprika kéksajtmártásban 19
Padlizsántorta borjúhússal 20
Fehérborban párolt töltött hagyma
Zöldségágyon párolt házinyúl parajos polentával 24
Normandiai supreme csirke mandulás
hercegnőburgonyával 27
Erdei gombás rizottó 28
Avokádópástétom füstölt lazaccal 30
Kecskesajt zabpehelybundában,
tejszínes kelkáposztával 33
Téli kenegető
Francia sajtleves
Káposztaleves lila káposztából 39
Gesztenyekrém leves 40
Gyömbéres sütőtökkrémleves 43
MATHIAS PÉTER
Székelykáposzta másként 48
Köménymagos, göngyölt sertéssült
káposztás burgonyával, édesköménymártással
Rozéra sütött kacsamellfilé paradicsomos,
paprikás csatnival, tarhonyával 52
Kakaspörkölt burgonyagombócban,
kapros paprikás mártással 55
Joghurtos vadraguleves erdei gombás gombócokkal 56
Tűzdelt báránycsülök marinált paprikával,
rozmaringos édesburgonyával 59
Szűzsteak spenótágyon, diós rokfortmártással
és grillezett zöldségekkel 60
Fogasfiié citromos vajmártásban,
málnás rukkolasalátával 63
Sült libacomb vörösboros szilvamártással,
burgonyaropogóssal 64
Kakas erénye batyuban felszolgálva 67
Ropogós malackaraj lencsepürével,
pirított burgonyával 68
Borjúmáj pácolva, erdei gombával
nyársra húzva, kölessel és hecsedlilekvárral 71
Borjúcsülök pikáns zöldségmártással,
szalvétagombóccal 72
Főtt, füstölt sertéscsülök sütve,
sörmártással és parasztburgonyával 75
Sertésszűz hálóban sütve, borsmártással
és párolt zöldségekkel 76
Grillezett libamáj diós tokaji zselével,
birsalmapürével, vajas burgonyával 79
FRANK SÁNDOR
Rácponty újragondolva 84
Gesztenyével töltött fiók galamb
császárhúsos borítással, metélőpetrezselymes,
csicsókás rebarbarakompóttal 86
Csomboros nyúlcombraguleves savanyú káposztával 89
Pirított diós sütőtökkel töltött kacsamell,
narancsos-aranymazsolás kölessel 90
Tűzdelt szarvascombfilé, diós fügével töltött
sült almával 93
Chilis pikáns csirkeszárnyak, csicsókás céklával 94
Barna rizses cukkinivel töltött paprika,
zelleres paradicsomszósszal 97
Gesztenyés körtés palacsinta kókusztejes
karamellöntettel 98
Törpeharcsa mustos szőlőágyon,
tönkölyös mákos nudlival 101
Tárkonyos halikraleves fogashúsgombóccal 102
Kelbe göngyölt hajdinás amur cserépcsuporban,
fokhagymás lángos-borítással 105
Karácsonyi halkocsonya fürjtojással: 106
Harcsafilé laskagombaraguval,
kapros juhtúrós polentával 109
Fokhagymás parajjal töltött csuka,
rozmaringos karottával 110
Boszorkányszigeti bátyus halászlé 113
Kecsegepörkölt kecsketúrós csipedettel 114
SZABÓNÉ PAPP EMŐKE
Vegán töltött káposzta erdélyiesen 120
Zöldséges pite 124
Csicseriborsó-ragu magyarosan 127
Gyömbéres vörös lencse-leves 128
Citromos-mézes zabkocka 131
Reformkrémes 132
Reformzserbó 135
Diós puszedli 136
Szezámmagos csicseriborsó-pástétom 139
Cukkinis tökmagkrém 141
Tofukörözött 141
Almás-mézes tönkölypalacsinta 142
Sokzöldséges pizza 145
Zöldséges szivárványomlett 146
Kölestúrógombóc erdei gyümölcs-öntettel 149
Sokmagos zabkeksz 150
GYURIS LÁSZLÓ
Csokis macaron 154
Macarontorta 156
Csokoládéfagylalt 159
Csokoládés gofri 160
Csokoládés pite 163
Forró csokoládé 164
Meleg csokoládés szuflé 167
Fehér csokoládé-hab 168
Karácsonyi fatörzs 171
Eperözön 172
Gianduia krém 177
Szilvalekváros papucs 179
Datolyatorta pirított diófélékkel, málnával 180
Répatorta 183
Sajttorta goji berryvel 185
Joghurtos erdei gyümölcs-torta 186
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A konyha mestereinek titkai A konyha mestereinek titkai A konyha mestereinek titkai A konyha mestereinek titkai
Állapot:
4.580 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba