1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Új könyv

A szakácsmesterségnek rövid leírása


Kiadó: ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
Kiadás éve:
Oldalszám: 180 oldal
Nyelv:
Méret: 135 mm x 195 mm
ISBN: 9786156173416

Tartalom

Régi magyar kéziratokat publikáló sorozatunk legújabb darabja: a kötetben néhány egyedi ritkaság a XVIII-XIX. század fordulójáról. Korabeli receptekkel, ételkülönlegességekkel, konyhai és házi fortélyokkal. A kötetet szómagyarázat és utószó teszik teljessé.

"Madárlévet - Fonnyaszd meg a madarat, süsd meg; a levében tégy fejér kenyérbélt, tölts bort és ecetet belé, egy csuporban főzd meg, és megszűrjed; hagymát aprón, az almát hosszan metéljed, borsot, sáfrányt, gyömbért s több mézet belé."

"Kövihal - Meleg ecettel önts[d] agyon, vízbe, sóba, ecetbe főzd meg. Petrezselyemlevéllel a tálban hintsd meg. Ha levet akarsz alá csinálni, írós vajat, bort, borsot, vagdalt petrezselyemlevelet végy, és a halt főzd meg benne. Sós vaj is jó. Az apró halak (kárász, fejér kövihal etc.) sóban főzetnek, vagy megrántatnak."

"Töltött tikmony - Lyukaszd meg kétfelől a tikmonyat, fújd ki székét s fejérét, rántsd meg vajban, vagdald apróra petrezselyemlevéllel, hagymával. Azután tégy hozzá tengeriszőlőt, borsot, gyömbért. Verj egynehány nyers tikmonyat közibe, és elegyíts[d] öszve, töltsd meg a héját, és rántsd meg vajban. Csinálj borzsufát alá, bort, ecetet mézzel forralj fel, bors, sáfrány, gyömbér, apró tengeriszőlő."
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szakácsmesterségnek rövid leírása

Olvasatlan példány

Állapot: Új
3.200 Ft
3.040,-Ft
Kosárba