1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szarvasmarha és a juh hizlalása

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím: Gazdasági állatok hizlalása
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, egy kihajtható táblázattal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


' ¦ I :
t ' ^ ¦ , ¦ t ! .1 I , 1 i .
I ! ¦ i '
1 i

I
J':! { ¦ i ;! i i í " ¦ ' ¦ i '

¦j ¦'
' ¦ ; I i . ^ .
I , i '!
' VM : i h', Í S
!' ' i ¦ ¦ , '
; • ' : i;' .
' I ¦ N , ¦ ¦ i > i ¦ ¦
i ; , ¦ : . ; ¦ i' ' ; ¦ i '
I r.
¦ ;; V


GAZDASÁGI
ÁLLATOK HIZLALÁSA
Az életszínvonal emelkedése megváltoztatta az ember táplálkozását. A gépek egyre jobban fölöslegessé teszik a nehéz testi munkát, ennek következtében a zsíros, kalóriadús táplálékok helyett a könnyebben emészthető fehérjék, elsősorban az állati fehérje, hús, tej, tojás fogyasztása lép előtérbe. A húsból is a fogyasztóközönség világszerte a fiatal állatok ízletes, porhanyó, lédús, márványozott húsát kedveli és keresi. Ez kedvezőbb a gazdaságosság szempontjából, mert 1 kg hús termeléséhez sokkal kevesebb kalória szükséges, mint 1 kg zsír termeléséhez. Ezek, valamint a takarmányozás technológiájának fejlődése következtében megváltoztak a hizlalási eljárások is. Az erre vonatkozó tudnivalókat ismerteti ez a... Tovább

Fülszöveg


' ¦ I :
t ' ^ ¦ , ¦ t ! .1 I , 1 i .
I ! ¦ i '
1 i

I
J':! { ¦ i ;! i i í " ¦ ' ¦ i '

¦j ¦'
' ¦ ; I i . ^ .
I , i '!
' VM : i h', Í S
!' ' i ¦ ¦ , '
; • ' : i;' .
' I ¦ N , ¦ ¦ i > i ¦ ¦
i ; , ¦ : . ; ¦ i' ' ; ¦ i '
I r.
¦ ;; V


GAZDASÁGI
ÁLLATOK HIZLALÁSA
Az életszínvonal emelkedése megváltoztatta az ember táplálkozását. A gépek egyre jobban fölöslegessé teszik a nehéz testi munkát, ennek következtében a zsíros, kalóriadús táplálékok helyett a könnyebben emészthető fehérjék, elsősorban az állati fehérje, hús, tej, tojás fogyasztása lép előtérbe. A húsból is a fogyasztóközönség világszerte a fiatal állatok ízletes, porhanyó, lédús, márványozott húsát kedveli és keresi. Ez kedvezőbb a gazdaságosság szempontjából, mert 1 kg hús termeléséhez sokkal kevesebb kalória szükséges, mint 1 kg zsír termeléséhez. Ezek, valamint a takarmányozás technológiájának fejlődése következtében megváltoztak a hizlalási eljárások is. Az erre vonatkozó tudnivalókat ismerteti ez a könyvsorozat. Az első kötet a
szarvasmarha és a juh, a második a sertés, a harmadik a baromfifélék hizlalásának korszerű módozataira oktatja az olvasót.
A kötetek mindegyike ismerteti az illető állatfaj emésztésének jellegzetességeit, a hizlalásra felhasználható takarmányokat és hatóanyagokat, a hizlalóistállók építkezésének irányelveit, a hízók takarmányozását, a hizlalásra alkalmas állatok jellemzését, a hizlalást megelőző tartás befolyását a hizlalás eredményére, a különféle hizlalási eljárásokat, a hízékony-ságra történő szelekciót, a hús minőségével kapcsolatos kívánalmakat és a hús minősítését.
A sorozat mindegyik kötete önálló, kerek egész. A csupán egy állatfaj hizlalásával foglalkozóknak így módjuk van csupán az őket érdeklő kötetet megszerezniök. A hizlalás módszereiben elmélyedni kívánók számára a 3 kötetből álló sorozat minden hizlalási kérdésre választ adó kézikönyv.
j
, ¦ I.

621
ii Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem