1.103.846

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Az étel és bor harmóniája

Hat neves borászat közreműködésével és bemutatásával

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Hazánk Kiadó Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-9829-04-6
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Első könyvemet tartja kezében a kedves Olvasó, mely az ízek világába kalauzolja Önt.
Azok közé tartozom, akik nap mint nap a gasztronómiáért élnek. Tudomásomat, tapasztalataimat, ötleteimet szeretném megosztani Önökkel, hogy bepillantást nyerhessenek a gasztronómia általam olyannyira csodált sokszínű világába.
A borászat is művészet. A borász minden évben új és még tökéletesebb mű létrehozására törekszik. A bor nemes, vigasztaló, gyógyító ajándék Istentől.
E könyvben arra tettem kísérletet, hogy megmutassam, miként lehet igazán elérni és élvezni a bor és étel harmóniáját. Mire a szőlő a szőlőtőkéről a pincébe kerül, nagy átalakuláson megy keresztül, míg finom nedű válik belőle.
A bor és a borász között olyan bensőséges kapcsolat alakul ki, amely elválaszthatatlanná teszi őket - a borban mindig benne rejlik a borász személyisége.
E könyv nagy hangsúlyt fektet a bor-étel harmóniára.
Fontosnak tartom, hogy az étel ne elnyomja a bor sajátos karakterét, hanem inkább segítse... Tovább

Fülszöveg

Első könyvemet tartja kezében a kedves Olvasó, mely az ízek világába kalauzolja Önt.
Azok közé tartozom, akik nap mint nap a gasztronómiáért élnek. Tudomásomat, tapasztalataimat, ötleteimet szeretném megosztani Önökkel, hogy bepillantást nyerhessenek a gasztronómia általam olyannyira csodált sokszínű világába.
A borászat is művészet. A borász minden évben új és még tökéletesebb mű létrehozására törekszik. A bor nemes, vigasztaló, gyógyító ajándék Istentől.
E könyvben arra tettem kísérletet, hogy megmutassam, miként lehet igazán elérni és élvezni a bor és étel harmóniáját. Mire a szőlő a szőlőtőkéről a pincébe kerül, nagy átalakuláson megy keresztül, míg finom nedű válik belőle.
A bor és a borász között olyan bensőséges kapcsolat alakul ki, amely elválaszthatatlanná teszi őket - a borban mindig benne rejlik a borász személyisége.
E könyv nagy hangsúlyt fektet a bor-étel harmóniára.
Fontosnak tartom, hogy az étel ne elnyomja a bor sajátos karakterét, hanem inkább segítse kibontakozni. Választásaimban ez az elv vezérelt, és arra törekedtem, hogy olvasóim valódi gasztronómiai kalandban részesüljenek, abban a csodában, ahogy étel és bor (akár egy nő és egy férfi) egymásra talál.

Egy könyv, mely a minőségi borokról és a hozzá illő ételekről szól. Az alapötlet feleségemtől, Zitától származik, valamint partnerem, O. Jakócs Péter fotográfus szintén noszogatott már ez ügyben.
A téma - Az Étel és Bor harmóniája - adott volt, az évek során számos borvacsora szolgáltatott alkalmat arra, hogy mesterségemet magas színvonalon mutathassam be a hozzáértő, ínyenc közönségnek.
Egy Tokaj-Hegyaljai kirándulás alkalmával Zita Szepsy Istvánnal beszélgetett a könyv tervéről, aki bizalmáról és támogatásáról biztosította feleségemet. (A nagyszerű tokaji borásszal már volt alkalmam együttműködni, amikor a La Marédában az ő boraihoz készítettem ételsort.) Vállalkozásunkhoz végül további kiváló borászok támogatását is sikerült elnyernünk.
Malatinszky Úr tanácsára a könyvben szereplő borászokat és borokat jól ismerő szakírót kértem fel közreműködésre, aki mintegy összefűzi a témákat, tájakat és embereket. Választásom Kling Józsefre esett, akinek írásait jól ismertem a Gusto magazinból, és ő készségesen vállalta a munkát.
Főnököm, Szabó László, a fotózáshoz szükséges hátteret, a konyhát és az alapanyagokat biztosította a La Marédában.
A könyv létrejöttének nem titkolt célja, hogy tudásomról számot adjak önmagamnak, a szakmának, és mindazoknak, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt. A vendéglátásban eltöltött majd 25 év alatt, a tanulóévektől a Gundel- Paradiso- Kempinski- Pátión keresztül a La Marédáig, az egyéni és csapatversenyzésektől a világbajnoki aranyérmen át a melegkonyhás (evolúciós) verseny döntőjéig úgy érzem, szereztem annyi tapasztalatot, amit érdemes megosztanom másokkal.
És most, hogy Isten áldásával megszületett e könyv, mindnyájan örüljünk neki: feleségem, hat gyermekem és valamennyi támogatónk! Vissza

Tartalom

Apátság8
Bock34
Oremus60
Polgár86
Szepsy112
Vaszary136
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az étel és bor harmóniája Az étel és bor harmóniája Az étel és bor harmóniája Az étel és bor harmóniája
Állapot:
3.040 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba