1.054.131

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az új rákellenes táplálkozás

Hogyan előzzük meg a rákbetegséget

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Sanoma Media Budapest Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-341-020-2
Megjegyzés: Színes fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hosszú ideig számomra is csupán annyit jelentett a táplálkozás, amennyit az emberek többségének: a létfenntartáshoz szükséges eszközt. Mindössze két egyszerű szabályhoz tartottam magam: akkor... Tovább

Előszó

Hosszú ideig számomra is csupán annyit jelentett a táplálkozás, amennyit az emberek többségének: a létfenntartáshoz szükséges eszközt. Mindössze két egyszerű szabályhoz tartottam magam: akkor ettem, amikor éhes voltam és azt, ami ízlett. Bár biológiai tanulmányaim során átfogó szaktudásra tettem szert az ember genetikájáról és biokémiájáról, ennek semmiféle következménye nem volt a táplálkozási szokásaimra nézve.
Ez akkor változott meg, amikor a heidelbergi Rákkutató Központban végzett kutatómunkám során felfedeztem a TKTL1-gént. Az addig ismeretlen gén nem csupán a rákterápiában kecsegtetett hatalmas előrelépéssel, hanem egyúttal azt is jelentette, hogy sok kétségbeesett rákos páciens olyan lehetőséghez jut, amelynek révén maga is aktívan felléphet betegsége ellen. Ehhez pedig csupán annyi szükséges, hogy táplálkozási szokásait tudatosan megváltoztassa és csökkentse étrendje szénhidráttartalmát.
A táplálkozás összetett kölcsönhatás az ember biokémiája, genetikája és az egyes táplálékösszetevők között. Minden egyes falattal sok ezernyi, milliónyi különböző molekulát juttatunk a testünkbe. Enzimjeink segítségével azután megkíséreljük ezeket olyan molekulákká lebontani és átalakítani, amelyekre az élethez szükségünk van. Az emésztéshez és az anyagcseréhez szükséges enzimeket és szabályozó mechanizmusokat a DNS tárolja információs egységek formájában. Vissza

Tartalom

A RÁK DIAGNÓZISA NEM VÉGLEGES ÍTÉLET 9
A TUDÁS SEGÍT
A GYÓGYÍTÁSBAN 10
Természetes eszközökkel
az öregedés ellen 11
• A tökéletes szervezés 11
Az élet könyve 12
• Kódolt élet 12
• Mutációk okozzák
a daganatos sejt képződését 13
• A daganat még nem egyelő a rákkal 14
• Amikor a helyzet komolyra fordul 15
Miért lesz valaki rákos? 16
• Újfajta oknyomozás 16
A TKTL1-anyagcsere felfedezése 17
• Tudományos elismerés 17
• A TKTL1 és a különböző daganattípusok 18
• Dr. Johannes F. Coy a felfedezéséről:
a rákos sejt TKTL1 anyagcseréje 20
A RÁKOS SEJTANYAGCSERÉJE 24
Oxigén tölti fel az atmoszférát 24
• Kevert forma keletkezik 25
• Az oxigén maga az élet 25
• 1:0 a glükóz javára 27
A rákos sejtek is erjesztenek 27
• Ottó Heinrich Warburg tézise 27
• Nem minden erjedés egyforma 28
• Az erjesztő rákos sejtek oxigén nélkül is képesek növekedni 28
Védelem a rákos sejtnek 29
• A tejsav roncsolja a sejtek közti kapcsolatot 30
• Áttétképződés 30
Az erjedéses anyagcsere
gátolja a rák terápiáját 30
• Mire hat a sugárkezelés? 31
• Rezisztencia
a kemoterápiával szemben 32
Az agresszió motorja a cukor 32
• Új terápiás kiindulópont 33
CUKOR, A RÁKOS SEJTEK FŐ TÁPLÁLÉKA 34
Az energiahordozó glükóz 34
• A glükóz szállítása
az emberi szervezetben 35
Cukor: méreg és gyógyszer 35
• „A mennyiség teszi a mérget" 36
A szervezet energiaháztartása 37
• Zsírégetés mint vésztartalék 37
• A szívműködés független
a cukortól 38
• Rák az állatvilágban 40
Különleges eset: az ember 41
• Veszélyforrás a rejtett cukor 41
• Már az Őskorban is létezett a rák? 42
Betegre esszük magunkat 42
• A táplálkozás szerepe 43
• így előzhetjük meg a rákot 44
A RÁKELLENES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI
VÉDI AZ EGÉSZSÉGÜNKET A MODERN TÁPLÁLKOZÁS? 48
A kényelmesség átka 49
• Állítsa helyre az egyensúlyt! 49
• Kevesebb energiára
van szükségünk 50
A táplálkozás több puszta táplálékfelvételnél 50
• Tényleg beteggé tehet a táplálék? 50
• A vadásztól a földművesig 51
• Változások az étrendben 52
• A szénhidrátok nem tesznek jót a beleknek 54
• Katrin B. az életéről, a mellrákról mesél és arról, ami utána következik 56
A GLÜKÓZ MÉREG A SEJT-STRUKTÚRÁK SZÁMÁRA 60
A cukor az egészséges sejteket is roncsolja 61
• Következmények a sejtek szintjén 62
• Cukor, a boldogságdrog 63
• Keményítő: csupán a cukor
egyik megjelenési formája 63
• Vielfachzucker Inulin 65
• Zweifachzucker 66
• Példa a poliszaharidra: inulin 65
• Diszaharidok 66
Édesítőszerek, cukorhelyettesítők és gyümölcscukrok 67
• Természetes édesítőszerek 68
• Cukorhelyettesítők 68
• Egészséges édesség: a gyümölcsökből? 68
A cukor felvétele a vérbe 69
• Az elkészítés módján is múlik 69
• Stabil vércukorérték 69
• A böjt csodája 70
A ZSÍR VALÓSÁGOS ÉLETELIXÍR 72
Életfontosságú zsírsavak 73
• Omega-3 zsírsavak, egészséges olajok a természetből 73
• Omega-3 zsírsavak a húsban 74
• Omega-6 zsírsavak 76
• A keverési arányon múlik 76
Ipari olajok 77
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS OSZLOPAI 78
Változtasson táplálkozásán 79
• A rákos sejtek cukrot követelnek 80
• Tejsavas erjedéssel készülő élelmiszerek 82
• Vitaminok, ásványi anyagok és társaik 82
• Itatok 85
Rákellenes gyógyszer a természetből 87
• Káposztafélék: több, mint zöldség 87
• Paradicsom: a vörös minióriás 88
• Hagymával, fokhagymával a „rák-vámpír" ellen 88
• Citrusfélék - nem csak C-vitamin-források 88
• Friss bogyók: ömlesztett egészség 89
• Étcsokoládé: az egészséges nassolnivaló 89
• Kurkuma: több, mint fűszer 90
• Zöld tea: nagy tudású ital 90
• Másodlagos növényi hatóanyagok. 91
• A táplálkozás megváltoztatásának
hatása a prosztatarákra. GünterG. beszámolója 92
A LÉLEK IS SEGÍT A GYÓGYULÁSBAN 94
Nyomasztó diagnózis 94
• Újra és újra reményt meríteni 95
Vége a stressznek! 95
• A stressz segíthet a túlélésben 96
• A cselekvés segít! 96
így javíthatja a lelkiállapotát 97
• Pszichoonkológia -
hozzáértő támogatás 97
• Komplementer medicina 98
• Aktív pihenés 103
• Dr. Thomas Rau tapasztalatai
az új rákellenes diétával a klinikai mindennapok során 106
AKTÍVAN A RÁK ELLEN 108
A sport hatékonyabb,
mint némelyik gyógyszer 109
• Az adrenalin véd a ráktól 109
• A mozgás aktiválja
a mitokondriumokat 110
• Hangulatjavító sport 111
Az edzés előnyei 111
• Rendszeres, átgondolt edzések 111
• Egyesület nélkül is mozgásban 112
• Szedje össze magát! 112
• Sport közvetlenül
a rákkezelések után? 112
Méretre szabott sport
különböző ráktípusoknál 114
• Vastagbélrák 115
• Mellrák 116
• Tüdőrák 117
• Ez segít a rák elleni küzdelemben 118
AT EGÉSZSÉGES RÁKELLENES KONYHA 121
TÁPLÁLKOZÁS
A DR. COY-ELV ALAPJÁN 122
Egye magát egészségesre! 123
• Az alapok 123
Táblázat: rákellenes táplálkozás jelzőlámpaelven 125
Az egészség a konyhában kezdődik 134
A tartalom a lényeg 134
• Gabona és gabonából készült termékek 134
• Fehérjében gazdag rostmix 135
• Fehérjekenyér 137
• Fehérjetészta 137
• Cukor és társai 137
• Speciális n ö vény i olaj- keverék 139
• Laktátitalok 140
Az sem mindegy, hogyan készül 141
• Sosem válik unalmassá 142
• Táplálkozási tippek útközben 142
REGGELIZZEN, KEZDJE LENDÜLETTEL A NAPOT! 144
EBÉD, TÖLTSÜK FEL ENERGIARAKTÁRAINKAT! 152
VACSORA: KÖNNYED ÉLVEZETEK 168
EXTRÁK: KÉNYEZTETŐ FINOMSÁGOK 184
Függelék
• Szakkifejezések magyarázata 196
• Receptmutató 198
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem