1.055.270

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mixer munkája

Báritalok készítése

Szerző
Lektor

Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 180 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 300 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. Biológia és munkavédelem 1
A bár higiénéjének, kiképzésének alapfeltétele 1
A vendéglátóipari dolgozók személyi higiénéjével szemben támasztott követelmények 3
A munkavédelemre vonatkozó alapfogalmak ismertetése 4
Mikrobiológia fontos szerepe az élelmiszeriparban és a vendéglátóiparban 6

II. Történeti áttekintés, berendezés, felszerelés 9
A bár története, térhódítása Európában, hazánkban 9
Bártípusok jellemzése 10
Bár kiképzése, felszerelése és eszközei 12
A bár személyzete 15
A mixer munkaköre, feladatai, magatartása, műveltsége, öltözködése 16

III. Alkoholos és alkoholmentes italok 19
Az italok készítésénél alkalmazott technológia ismertetése 19
Vizsgálati módszerek 19
A magyar borgazdaság története, borvidékeink, külföldi bortermelő országok
ismertetése 19
Pezsgő gyártása 29
Sör gyártása 31
Párlatok készítése 34
Likőr gyártása 36
Ismertebb külföldi szeszesipari készítmények 38
Gyümölcslevek, szénsavas üdítők, ásványvíz, szikvíz jellemzése 40
A báritalok készítéséhez felhasznált fűszerek, gyümölcsök 45
Alapitalok érzékszervi bírálata 47
Az italok műszeres vizsgálata /Reklamáció megállapítása/ 51
Szeszfokolás /Párlatok, rumok szesztartalmának megállapítása/ 52
Báritalok készítésének, felszolgálásának feltételei 54
Az italok táplálkozás-élettani jelentősége 58
Italkocsi szerep 58

IV. Alkoholos és alkoholmentes aperitifek, báritalok. Receptúrák 60
Cocktailok 62
Cobblerek 82
Collinsok 88
Crusták 93
Flippek 99
Fiszek 104
Egg-nogg-ok 110
Daisyk 113
Fixex 118
Grogok 122
High-Bal 124
Julep 127
Ice cream soda 132
Knickebein 137
Punch 139
Pousse-cafe 145
Sling 148
Sorbet 150
Bowle 153
Turmix italok 157
Tejes hűsítők 159
Gyümölcs cocktailok 161
Gasztronómiai tanácsadó 161
Milyen szendvicsek szükségesek cocktail-partira 167
Felszolgálás módja 167
Fontosabb tudnivalók 169
Itallap szerkesztése 171
Refrakció táblásat, a hazai és külföldi italokról 175

B. Szabó Zoltán

B. Szabó Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: B. Szabó Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem