1.055.712

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tej és tejtermékek a táplálkozásban

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 464 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 963-9358-68-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ajánlás11
Bevezetés13
Háziállatok kolosztrumának és tejének összetétele19
Kérődző háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele19
Szarvasmarha19
Kecske88
Juh106
Nemkérődző háziállataink kolosztrumának és tejének összetétele120
120
Sertés150
A tej összetevőinek táplálkozási értéke173
Víz, ásványi anyagok és nyomelemek a tejben173
A víz173
Az ásványi anyagok176
A tej összetétele182
A tej makro- és mikroelemeinek szerepe a táplálkozásban187
A fehérjék198
Az aminosavak198
Peptidek205
A fehérjék207
A lipidek241
A zsírsavak241
Acilglicerinek (gliceridek)245
Foszfo- és glikolipidek248
Szterinek250
Természetes zsiradékok251
A lipidek kémiai-biokémiai változásai251
A lipidek és olajok változásai a tárolás és feldolgozás során252
A tejzsír252
A szénhidrátok296
Monoszacharidok (cukrok)296
Oligoszacharidok296
A szénhidrátok biokémiai átalakulásai300
A tej szénhidráttartalma300
Vitaminok312
A vitaminok fiziológiai hatása313
A vitaminok felosztása313
A tej vitamintartalma326
Vitaminok a csecsemő táplálékában332
Vitamonok a gyermekek táplálékában334
Enzimek, hormonok, szerves savak336
Az élelmiszer-tudomány szempontjából legfontosabb enzimek337
Enzimek a tejben347
Hormonok a tejben350
A tej egyéb szerves vegyületei352
Szerves savak a tejben356
A tejtermékek szerepe a táplálkozásban361
A feldolgozás hatásai361
A tej hőkezelése361
A tej homogénezése371
A tárolás során bekövetkező változások373
Kémiai tartósítószerek376
Színtenyésztetekkel előállított savanyú tejtermékek és a vaj377
Színtenyészeteket előállított savanyú tejtermékek377
A vaj385
Tejszín és tejföl388
Író389
A sajt390
Az érés hatása a sajt összetételére390
Mikrobiológiai szempontok406
Nitráthozzáadás hatása a sajt minőségére407
A csomagolóanyag hatása410
A sajtok tartósítása410
Túró412
Ömlesztett sajtok412
A savó413
A sűrített tej és a tejpor419
Irodalom427
Tárgymutató451
Rövidítések jegyzéke463
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem