1.055.266

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Közétkeztetési szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 357 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-7015-361
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszerek jelentős részét a lakosság a vendéglátásban, a közétkeztetés keretében fogyasztja el. A munkahelyeken és a kereskedelmi vendéglátásban (az előfizetéses étkezés keretében) a... Tovább

Előszó

Az élelmiszerek jelentős részét a lakosság a vendéglátásban, a közétkeztetés keretében fogyasztja el. A munkahelyeken és a kereskedelmi vendéglátásban (az előfizetéses étkezés keretében) a dolgozók, illetve a tanulók legtöbbje rendszeresen igénybe veszi az étkezési lehetőségeket A vendéglátás sokrétű feladatai közül tehát az egyik legfontosabb a házon kívüli étkezés lehetőségeinek megteremtése a lakosság számára. Ennek megfelelően az élelmiszerfogyasztás háztartást tehermentesítő formáinak és ezen belül főleg a közétkeztetésnek (a munkahelyi, iskolai és gyermekétkeztetésnek) a szerepe az elmúlt évtizedekben folyamatosan növekedett . Mindennap - mindenkinek A közétkeztetés fogyasztói szokásainknak egyre természetesebb velejárója. Igénybevétele ma már igen széleskörű: a csecsemőktől a gyerekeken és a dolgozókon át a nyugdíjasokig, a különféle intézményekben dolgozóktól az otthon élőkig terjed. Vissza

Tartalom

TISZTELT OLVASÓ! 9
Mindennap - mindenkinek 9
Van jövője! 10
Néhány sajátosság 10
Segít az élelmiszeripar 11
A kereslet befolyásolása 11
Mi van még a könyvben? 11
SZIGORÚ SZABÁLYOK A LÉTESÍTMÉNYEKRE 13
Üzem - üzlet 13
Konyha - étterem 14
A LEGFONTOSABB: A TISZTASÁG 16
A baktériumokról 16
A személyi tisztaság fontossága 17
A helyiségek tisztasága 19
Az eszközök tisztasága 20
Ételmérgezések - fertőzések 21
A rovarok, rágcsálók elleni védekezés 22
Egészségügyi ellenőrzés 23
A TÁPLÁLKOZÁSTÓL A GASZTRONÓMIÁIG 24
Tápanyagcsoportok 24
Tápanyagszükséglet 25
Az élvezeti érték 28
AZ ÉTELKÉSZÍTÉS FOLYAMATAI 31
Beszerzés 31
Az élelmiszerek raktározása 32
Hűtőtárolás 33
Előkészítés 35
A termelés szervezése 39
Étlapszerkesztés, étrendtervezés 44
Az anyagkivetés titkai 49
Ételkészítés 51
Magyaros konyha - új fűszerek és zöldségek 63
Tálalás, kiszállítás, mosogatás 67
MIT ÉS HOGYAN? - RECEPTEK 100 VENDÉGNEK 72
Egyszerű levesek 72
Sűrített levesek 74
Különleges levesek 87
Levesbetétek 100
Főzelékek 104
Köretek 120
Mártások 128
Saláták 137
Összetett saláták, hideg előételek 145
Zöldségételek 151
Tojásételek 156
Halételek 160
Marhahúsételek 165
Sertéshúsételek 177
Nyúlból készült ételek 198
Szárnyashúsból készült ételek 200
Főtt tészták 206
Sült tészták 216
Felfújtak 229
Tésztához való öntetek 232
Befőttek és gyümölcsök 233
Gyümölcs- és zöldséglevek 235
Reggeli italok 236
ÉTLAP SZERINT - RECEPTEK 10 VENDÉGNEK 238
Levesek 238
Levesbetétek 248
Mártások 253
Hideg előételek, hideg ételek 257
Tésztából készült előételek, ételek, feltétek 260
Tojásételek 263
Meleg halételek 266
Marhahúsételek 274
Borjúhúsból készült ételek 283
Sertéshúsételek 290
Juhhúsételek 311
Szárnyashúsételek 315
Vad- és vadszárnyasételek 321
Saláták 326
Főtt tészták 329
NÉHÁNY MEGJEGYZÉS A RECEPTEKHEZ 332
ÚTMUTATÓ A 100 ADAGOS KÖZÉTKEZTETÉSI RECEPTEKHEZ 336
ÚTMUTATÓ A 10 ADAGOS ÉTLAP SZERINTI ÉTELEKHEZ 350

Csetnegi Mihály

Csetnegi Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csetnegi Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem