1.055.339

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csizma az asztalon

Főzés olasz módra régióról régióra

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-244-352-2
Megjegyzés: Egy színnel színezett illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az olasz csizma tartományaira jellemző ételeket terítékre rakni. A könyv nem egyszerűen receptek gyűjteménye: számos érdekességgel, gasztronómiai-kul-turális jellegzetességgel, régiónként eltérő hagyománnyal ismerkedhet meg lapozgatása során az olvasó. Északról dél felé haladva vesszük sorra a húsz olaszországi régiót, s mindenhol teljes menüsorokat kínálva mutatjuk be a helyi konyhát. Elmeséljük, miben különböznek az olasz étkezési szokások a magyartól, mitől oly különleges a pármaí sonka vagy a modenai balzsamecet. A klasszikus minestronén, spaghetti alla carbonarán vagy tiramisün kívül számos izgalmas lekvárról, borkülönlegességről, sőt a likőr-készítés fortélyairól is szót ejtünk e míves illusztrációkkal díszített „kulturális szakácskönyvben". A gyűjtemény összeállításánál mind a hozzávalók, mind az ízvílág szempontjából törekedtünk a változatosságra, így bárki megtalálhatja... Tovább

Fülszöveg


Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az olasz csizma tartományaira jellemző ételeket terítékre rakni. A könyv nem egyszerűen receptek gyűjteménye: számos érdekességgel, gasztronómiai-kul-turális jellegzetességgel, régiónként eltérő hagyománnyal ismerkedhet meg lapozgatása során az olvasó. Északról dél felé haladva vesszük sorra a húsz olaszországi régiót, s mindenhol teljes menüsorokat kínálva mutatjuk be a helyi konyhát. Elmeséljük, miben különböznek az olasz étkezési szokások a magyartól, mitől oly különleges a pármaí sonka vagy a modenai balzsamecet. A klasszikus minestronén, spaghetti alla carbonarán vagy tiramisün kívül számos izgalmas lekvárról, borkülönlegességről, sőt a likőr-készítés fortélyairól is szót ejtünk e míves illusztrációkkal díszített „kulturális szakácskönyvben". A gyűjtemény összeállításánál mind a hozzávalók, mind az ízvílág szempontjából törekedtünk a változatosságra, így bárki megtalálhatja benne a kedvére valót. Ünnepi alkalmakra finom ételsort állíthat össze, vagy a jól megszokott családi ebédet, vacsorát, de akár a reggelit is színesítheti egy-egy, Itália ihlette finomsággal. Ráadásul nem kell aggódni az eredeti olasz alapanyagok beszerzésén - a kötetben ugyanis feltüntetjük, hogy a nehezebben vagy drágán beszerezhető hozzávalók mely hazai élelmiszerrel helyettesíthetők.
Hogyan kerül hát a csizma az asztalra? Forgassa a könyvet, és meglátja! Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem