1.047.631

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

DOK '85

Miskolci Filmfesztivál/Kézirat gyanánt

Szerkesztő

Kiadó: MAFILM Híradó- és Dokumentumfilm Stúdió
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 137 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: 500 példányban jelent meg. Kézirat gyanánt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Életünk filmjének vetítőgépén ismét lepergett két esztendő. A legutóbbi miskolci filmes találka óta gondjaink nem enyhültek. Vesztettünk illúziókat és kitűnő munkatársakat. Örökre letette kameráját... Tovább

Előszó

Életünk filmjének vetítőgépén ismét lepergett két esztendő. A legutóbbi miskolci filmes találka óta gondjaink nem enyhültek. Vesztettünk illúziókat és kitűnő munkatársakat. Örökre letette kameráját Fifilina Jóska és Szabó Laci. Az utókor képzeletbeli leltárában kettejük életműve (összesen 65 év!) százas tételben mérné a filmeket, ezresben a riportokat. Jöttek fiatalok helyükbe, akik nem híján értetlenségnek, csodálkozva látják, mennyivel másabb a filmkészítés gyakorlata belülről, midőn lehullottak már a csillagok Truffaut Amerikai éjszakájának budapesti égboltjáról is.
A filmek száma enyhén szólva stagnál, miként a létrehozásukra fordítható anyagiak is. Nem kis gond versenyt tartani az MTV nevű műsorgyártó nagyüzemmel, miközben a MAFILM megmaradt "nyereségorientált termelő vállalatnak".
Miben bízhat az országos gondok közepette a híradós, a dokumentarista? Talán emlékeiben mindenekelőtt abban, hogy kisért ő gépével ennél keményebb krízishelyzeteket is, s a világot járva mégis a budapesti visszatérés jelenti forrását nyugalomnak és reménykedésnek is. A szintén kamerával kísért XIII. pártkongresszus eseményei és határozatai minden alapot megadnak erre a bizakodásra. Vissza

Tartalom

A Híradó- és Dokumentumfilm Stúdió stúdiótanácsa5
Vendégművészek6
Dokumentumfilmek
198311
198419
Magyar Filmhíradó
198327
198447
Képek63
Vélemények a stúdió filmjéről
198367
198499
A Híradó- és Dokumentumfilm Stúdió munkatársai133
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem