1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Édes kelt tészták, kalácsok

Tökös béles és a többiek

Szerző
Lektor

Kiadó: Duna International Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím: Ízőrzők
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-354-118-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt "Ízőrzők" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma.
Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is?
Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A harmadik kötetben az édes kelt tészták legjavából gyűjtöttünk össze egy szép, színes, illatos csokorra valót. A legegyszerűbb, ősi ételtől, a vízen kullogótól, a kapros-túrós lepényen át az ünnepek százrétű kalácsáig sok-sok „ennivaló" érdekességet találnak a könyvben.
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, kezdődhet a... Tovább

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt "Ízőrzők" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma.
Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is?
Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A harmadik kötetben az édes kelt tészták legjavából gyűjtöttünk össze egy szép, színes, illatos csokorra valót. A legegyszerűbb, ősi ételtől, a vízen kullogótól, a kapros-túrós lepényen át az ünnepek százrétű kalácsáig sok-sok „ennivaló" érdekességet találnak a könyvben.
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, kezdődhet a dagasztás! Vissza

Tartalom

Falatos - Szentgál 6
Tepertős-szilvalekváros fülecske - Bucsuta 10
Túrós lepény - Kisnána 16
Hetényi lakodalmas piros kalács - Hosszúhetény 20
Tejfölös lángos - Rátka 26
Százrétű kalács - Györköny 30
Kulcsos kalács - Sárszentlőrinc 36
Gesztenyés koszorú - Velem 40
Cukorba forgatott - Méhkerék 44
Goblinye - mákos gombóc - Gyulafirátót 48
Paraszt torta - Gyulafirátót 52
Pecc pite - Tápióbicske 56
Tökös béles - Fertőhomok 60
Vízen kullogó - Tápiószentmárton 64
Tarkedli - Csákvár 68
Csíkszentdomokosi kürtőskalács - Pusztavám 72
Krumplis kőttes - Sándorfalva 78
Hájas kalács - Császártöltés 82
Kevert kőtt - Erzsébet 88
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem