kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 327 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-220-792-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21416. |
Bevezetés | 3 |
A bisztró-ételbár jellegű üzletek | 7 |
Falatozók, büfék | 8 |
Bisztrók | 11 |
Ételbárok | 11 |
Kérdések, feladatok | 13 |
Az üzlet helyiségei | 15 |
Termelésre szolgáló helyiségek | 16 |
Áruátvevő helyiség | 16 |
Raktárak | 16 |
Előkészítők | 18 |
Konyha | 19 |
Mosogató | 20 |
Szociális helyiségek | 20 |
Tálalásra szolgáló helyiségek | 21 |
Az értékesítő tér | 21 |
Kérdések, feladatok | 24 |
A bisztró-ételbár jellegű üzletek berendezése, gépei | 25 |
Bútorzat | 26 |
Pultok | 26 |
Hőközlő berendezések | 30 |
Tűzhelyek | 30 |
Sütőkemencék | 34 |
Főzőzsámolyok | 38 |
Speciális főző-, sütőberendezések | 39 |
Szeletelő-, aprítógépek | 52 |
Húst előkészítő gépek | 53 |
Egyetemes konyhagépek | 61 |
Kenyérkettévágó és kenyérszeletelő gép | 65 |
Felvágottszeletelő gép | 66 |
Vajadagoló gép | 68 |
Tálaló- és tárolóberendezések | 68 |
Vízmedencés étel-melegentartók | 68 |
Tálalóasztalok | 69 |
Tálalópultok | 70 |
Tál- és tányérmelegítők | 72 |
Hűtőberendezések | 74 |
A termelésre szolgáló helyiségek hűtőberendezései | 75 |
Az értékesítő tér hűtőberendezései | 77 |
Mosogatóberendezések | 80 |
Edénymosogató berendezések | 81 |
Pohármosó készülékek | 85 |
Kérdések, feladatok | 90 |
Hidegkonyhai készítmények | 97 |
Hideg szendvicsek | 98 |
A szendvicskészítéshez leggyakrabban használt anyagok | 99 |
Egyszerű szendvicsek | 100 |
Különleges szendvicsek | 103 |
Formázott alapú szendvicsek | 107 |
Kérdések, feladatok | 114 |
Mártások | 116 |
Hideg mártások | 118 |
Meleg mártások | 123 |
Összefoglalás | 129 |
Kérdések, feladatok | 132 |
Aszpikos készítmények | 132 |
Kérdések, feladatok | 137 |
Saláták | 138 |
Egyszerű saláták | 139 |
Összetett saláták | 142 |
Kérdések, feladatok | 144 |
Hideg töltött főzelékek | 145 |
Feladat | 147 |
Tojásételek | 148 |
Hideg tojásételek | 148 |
Meleg tojásételek | 151 |
Feladat | 153 |
Halakból és más hidegvérű állatokból készített termékek | 154 |
Kérdések | 157 |
Pástétomok és galantinok | 157 |
Pástétomok | 157 |
Galantinok | 159 |
Kérdések | 161 |
Húsételek | 161 |
Marhahúsból készült hidegkonyhai termékek | 161 |
Borjúhúsból készült hidegkonyhai termékek | 163 |
Sertéshúsból készült hidegkonyhai termékek | 163 |
Kérdések, feladatok | 164 |
Szárnyasok | 164 |
Kérdések | 165 |
Vadhúsok és vadszárnyasok | 166 |
Kérdések | 167 |
Hidegtálak | 167 |
Feladatok | 171 |
Összefoglalás | 171 |
Feladat | 172 |
Melegkonyhai készítmények | 173 |
Levesek | 176 |
Saláták | 178 |
Meleg szendvicsek | 179 |
Húsételek | 181 |
Édességek | 188 |
Italok | 189 |
Kérdések, feladatok | 190 |
A hideg- és melegkonyhai készítmények értékesítése | 193 |
A hidegkonyhai készítmények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 194 |
A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 196 |
A hidegkonyhai készítmények ajánlása | 197 |
Alkat és vérmérséklet | 198 |
Személyes adottságok | 199 |
Viselkedés és magatartás | 200 |
Az eladó magatartásának hatása | 203 |
A hidegkonyhai készítmények adagolása, csomagolása, kiszolgálása | 205 |
A melegkonyhai készítmények ajánlása | 207 |
A melegkonyhai készítmények adagolása, tálalása, kiszolgálása | 209 |
Kérdések, feladatok | 215 |
Az italokat értékesítő üzletek berendezése, gépei | 217 |
Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések | 218 |
Vízkimérő automata | 218 |
Ivóvízhűtő | 219 |
Szikvízkészítő berendezések | 219 |
Étjégkészítő berendezések | 220 |
Jégreszelő | 222 |
Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések | 222 |
Turmixgép | 223 |
Italkeverő gép | 223 |
Szörpkeverő | 224 |
Milk shake készülékek | 224 |
Cornelius italadagoló | 225 |
Szeszes italokat kiszolgáló berendezések | 227 |
Söntéspult | 227 |
Bárpult | 228 |
Palackozott italokat kiszolgáló berendezések | 229 |
Palackhűtő pult | 229 |
Hűtött pohárállvány | 230 |
Kérdések, feladatok | 230 |
Italok | 233 |
Alkoholmentes italok | 233 |
Szénsavas vizek | 234 |
Üdítő italok | 235 |
Turmix italok | 239 |
Alkoholtartalmú italok | 243 |
Borok | 243 |
Sörök | 244 |
Szeszipari termékek | 244 |
Báritalok | 245 |
A szeszes ital élettani hatása (Olvasmány) | 251 |
Összefoglalás | 253 |
Kérdések, feladatok | 255 |
Az italok értékesítése | 257 |
Az italok megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 257 |
Az italok ajánlása | 259 |
Az italfogyasztás élettani okai | 259 |
Napszaktól, évszaktól függő italajánlás | 261 |
A vendégektől függő italajánlás | 262 |
A színtől és az íztől függő italajánlás | 262 |
Az ételtől függő italajánlás | 263 |
Adagolás, kimérés, kiszolgálás | 264 |
A szénsavas vizek értékesítése | 265 |
Az üdítő italok értékesítése | 265 |
A turmix italok értékesítése | 265 |
A borok értékesítése | 266 |
A sörök értékesítése | 267 |
A szeszipari termékek értékesítése | 267 |
A báritalok értékesítése | 268 |
Italkészítés az üzletben | 271 |
Kérdések, feladatok | 271 |
A kávéskonyhai készítmények értékesítése | 273 |
Reggeli és uzsonna készítése | 274 |
Reggeli és uzsonnaitalok | 274 |
Reggeli ételek | 277 |
Reggeli összeállítások | 278 |
Tejes ételek és ételkiegészítők készítése | 297 |
Tejes ételek | 279 |
Ételkiegészítők | 280 |
Pohárkrémek készítése | 282 |
Fagylalt alapú pohárkrémek | 282 |
Tejszínkrém alapú pohárkrémek | 284 |
Főtt tojáskrém alapanyagú pohárkrémek | 285 |
Kérdések, feladatok | 286 |
A feketekávé értékesítése | 287 |
A kávé főbb tulajdonságai | 287 |
A kávé élettani hatása | 287 |
A kávénövény és a nyerskávé | 288 |
A kávé pörkölése és a pörkölt kávé | 290 |
Kávékivonatok | 292 |
Kávéfőzési eljárások | 293 |
Egyszerű kávéfőzési eljárások | 293 |
Eszpresszókávé-főzés | 296 |
Krémkávékészítés | 297 |
Kávéfőző berendezések | 297 |
Szerelvények | 297 |
A kávéfőzés segédberendezései | 306 |
A kávéőrlő | 306 |
A kézi adagoló | 309 |
A nyomásfokozó berendezés | 309 |
A vízlágyító készülék | 310 |
A kávéfőző munkája | 311 |
Nyitástól zárásig | 311 |
A feketekávé kiszolgálása | 315 |
A feketekávé minőségének ellenőrzése | 316 |
Kérdések, feladatok | 318 |
Felhasznált irodalom | 321 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.