1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari adattár

1970-1975

Szerkesztő

Kiadó: Központi Statisztikai Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 506 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-340-153-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános rész
Összefoglaló adatok
Egész élelmiszeripar
Az élelmiszeripar jelentősége az iparban és a népgazdaságban14
A termelés, a létszám és a termelékenység indexe14
Fontosabb adatok tulajdonformák szerinti megoszlása14
Állami élelmiszeripar
Az élelmiszeripar fontosabb adatai15
Ipartelepek fontosabb adatai15
Az élelmiszeripar jelentősége az iparban15
Fontosabb adatok ipari főcsoportok szerint16
Az ipari szervezetek száma17
Szövetkezeti élelmiszeripar
A szövetkezeti ipar fontosabb adatai18
A termelési költségek alakulása költségnemenként18
A szövetkezeti ipar fontosabb adatai18
A termelési költségek alakulása költségnemenként18
A szövetkezeti ipar fontosabb adatai ágazati részletezésben19
Magán élelmiszeripar
A magánkisiparosok és alkalmazottaik száma szakmák szerint21
Élelmiszeripari iparjogosítványok száma1
Az önálló élelmiszeripari magánkisiparosok száma, nemek szerinti megoszlása22
Az önálló élelmiszeripari magánkisiparosok száma megyei részletezésben22
A munkaviszony megtartása mellett iparjogosítvánnyal rendelkező magánkisiparosok száma22
Területi elhelyezkedés
Az élelmiszeripar néhány fontosabb adata az egyes államigazgatási egységeken belül24
Az élelemiszeripar néhány fontosabb adata területi részletezésben26
Az élelmiszeripari néhány fontosabb adata iparágak, ezen belül államigazgatási egységek szerint28
Ágazati szerkezet, gyártási ágak
Az élelmiszeripar ágazati szerkezete35
Az élelmiszeripar főbb mutatói gyártási áganként38
Az élelmiszeripar gyártási ágankénti megoszlása a fontosabb mutatók szerint58
A tevékenység alapján rendezett gyártási ágak fontosabb mutatói62
A tevékenység alapján rendezett gyártási ágak iparágak szerinti megoszlása a fontosabb mutatók szerint74
Az élelmiszeripar főbb mutatói a vállalati besorolás és a tevékenység alapján rendezett gyártási ágak szerint80
Ipartelepi koncentráció
Az ipartelepek számának megoszlása a foglalkoztatottak számának nagyságcsoportjai szerint86
A hajtóerő-teljesítőképesség megoszlása a foglalkoztatottak számának nagyságcsoportjai szerint87
Az ipartelepek számának megoszlása a hajtóerő nagyságcsoportjai szerint88
A hajtóerő-teljesítőképesség megoszlása a hajtóerő nagyságcsoportok szerint89
Termelés
A termelés indexe93
A termelés indexe évenként változó bázison95
A termelés növekedésének üteme és a növekedés tényezőinek alakulása98
A termelés növekedéséből a termelékenység növekedésével elért hányad98
Az összes (bruttó) termelés iparágak és tevékenységek szerinti megoszlása99
Az élelmiszeripari iparágak kész és félkésztermék értékesítésének saját és idegen ágazatokba tartozó termékcsoportok szerinti megoszlása100
A termékek termelése
A fontosabb termékek termelése106
A termékek korszerűsége, minősége és csomagolása
Új gyártmányok termelése113
A licenc alapján gyártott termékek aránya114
A licenc vásárlások összes költségeinek alakulása az élelmiszeriparban114
A licencek fontosabb adatai az élelmiszeriparban114
Az élelmiszeripari termékek minőségének alakulása115
A fogyasztói csomagolású élelmiszerek termelése és aránya az összes termelés százalékában123
A fontosabb élelmiszeripari termékek fogyasztói csomagolásban történő belkereskedelmi átadásának aránya124
A fontosabb élelmiszeripari termékek mennyiségének csomagolási egységek szerinti megoszlása125
A csomagolószerek felhasználása anyagfajták szerint126
A fontosabb élelmiszeripari termékek csomagolásának gépesítése128
Értékesítés
Az értékesítés alakulása főbb értékesítési irányonként134
Az összes értékesítés megoszlása fontosabb értékesítési irányonként137
A fontosabb termékek értékesítésének megoszlása a jelentősebb értékesítési irányok szerint139
Az élelmiszeripar iparágainak ágazati kapcsolatai142
Árak, árindexek
A forgalmi adó nélküli termelői árak indexe146
A főbb értékesítési irányokra jellemző forgalmi adó nélküli árszintváltozási árindex147
A forgalmi adóval együttes értékesítési árindex értékesítési irányok szerint151
Az iparágak anyagfelhasználásának árindexe154
A fontosabb élelmiszerek kiskereskedelmi (fogyasztói) átlagára155
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagok állami termelői (felvásárlási) átlagárai156
Anyagfelhasználás
Energiahordozók felhasználása mennyiségben és fűtőértékben158
Energiahordozók felhasználása iparáganként mennyiségben és fűtőértékben159
Vásárolt anyagok és félkésztermékek felhasználása164
Az élelmiszeripar iparágainak ágazati kapcsolatai172
Munkaügy
Teljeskörű munkaügyi adatok
Foglalkoztatottak és munkások száma176
Alkalmazottak és műszaki alkalmazottak száma177
Adminisztratív és kisegítő alkalmazottak száma178
Nem ipari alkalmazottak és szakmunkás tanulók száma179
Nyugdíjasok száma180
A felvásárlási (termeltetési ) tevékenységen foglalkoztatottak száma és aránya180
A foglalkoztatottak indexe évenként változó bázison181
Részmunkaidőben foglalkoztatottak átlagos állományi létszámának megoszlása III. negyedévben184
A munkások és alkalmazottak számának állománycsoportok és nemek szerinti megoszlása szeptember 30-án187
Munkások számának megoszlása munkaidőrendszer szerinti szeptember 30-án190
A teljes munkadidőben foglalkozatott munkavállalók állományi létszámának megoszlása a munkarend szerint szeptember 30-án193
A munkások létszámának szakképzettség és nemek szerinti megoszlása szeptember 30-án199
Az élelmiszeripari szakmákban szakmunkásvizsgát tett szakmunkástanulók száma202
Az élelmiszeripari szakmában foglalkoztatott ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a végzett tevékenységnek a termelő folyamatban elfoglalt helye, valamint szakmák szerint202
Az élelmiszeripari szakmában foglalkoztatott ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munkakörülmények jellege szerint203
A munkások teljesített munkanapjainak átlagos hossza204
A munkások teljesített munkanapjainak száma205
A munkások teljesített munkanapjainak megoszlása206
A munkások fizetett szabadságnapjai207
A munkások teljesített munkaóráinak száma208
A munkások teljesített munkaóráinak száma és megoszlása bérrendszerek szerint210
Munkaerő-forgalom212
A munkajog állományból törölt munkavállalók számának okok szerinti megoszlása, III. negyedév213
Munkajogi állományba felvett munkavállalók számának megoszlása a munkábalépést közvetlenül megelőző főfoglalkozás (elfoglaltság) szerint, III. negyedév216
A foglalkoztatottak, munkások és műszaki alkalmazottak munkabére221
Az adminisztratív, kisegítő és nem ipari alkalmazottak munkabére222
A szakmunkástanulók és állományon kívüliek munkabére223
Átlagos havi bér állománycsoportonként224
A foglalkoztatottak számának megoszlása szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint228
A munkások számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint229
A műszaki alkalmazottak számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint230
Az adminisztratív alkalmazottak számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint231
A foglalkoztatott nők számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint231
A munkásnők számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint233
Fontosabb szakmákban dolgozók szeptember havi létszáma az élelmiszeriparban234
Fontosabb szakmákban dolgozók órabére az élelmiszeriparban235
Fontosabb szakmákban dolgozók átlagkeresete az élelmiszeriparban237
A részesedési alap felhasználása237
Az egy főre jutó részesedési alap felhasználása239
Reprezentatív munkaügyi adatok
A munkások és alkalmazottak átlagos életkora és korösszetétele242
A fontosabb munkakörökben foglalkoztatott munkások átlagos életkora és korösszetétele242
A szakképzett munkások átlagos életkora és korösszetétele242
A munkások létszámmegoszlása iskolai végzettség szerint243
Az alkalmazottak létszámmegoszlása az iskolai végzettség szerint243
Az alkalmazottak létszámmegoszlása munkaterületük jellege szerint243
Az alkalmazottak létszámmegoszlása hatáskörük szerint244
A munkások megoszlása az élelmiszeriparban 1973. január 1. óra történt munkahelyváltozásaik száma szerint244
A fontosabb munkakörökben foglalkoztatott munkások létszámmegoszlása az élelmiszeriparban 1973. január 1. óta történt munkahelyváltozásaik száma szerint244
Az alkalmazottak létszámmegoszlása az élelmiszeriparban 1973. január 1. óta történt munkahelyváltozásaik száma szerint244
Az élelmiszeriparban foglalkoztatott munkások és alkalmazottak munkahely és lakóhely szerinti létszámarányai245
A munkások létszámának megoszlása a III. negyedévben teljesített túlórák számának nagyságcsoportjai szerint245
A munkások létszámának megoszlása műszakbeosztásuk szerint245
A szak-, betanított- és segédmunkások átlagos havi keresete és havi átlagbére245
Órabéres munkások alapórabére szakképzettségük szerint246
Havidíjas munkások alapórabére szakképzettségük szerint246
Órabéres munkások alapórabére a munkakörülmények szerint246
Órabéres munkások alapórabére tevékenységi terület szerint246
Órabéres munkások alapórabére a munka gépesítettsége szerint247
A béralakulás és a munkahelyváltoztatás összefüggése248
A munkások tényleges órabére foglalkozási minőségek és nemek szerint248
A szakképzett munkások tényleges órabére tevékenységi területek szerint248
Szakképzett munkások tényleges órabére a munka gépesítettsége szerint249
A munkáslétszám megoszlása a kapott évközi részesedés nagyságcsoportjai szerint249
A munkások létszámának megoszlása havi átlagkeresetük nagyságcsoportjai szerint249
Az alkalmazottak alapbére iskolai végzettségük szerint250
Az alkalmazottak alapbére munkaterületek szerint250
A FEOR csoportosításnak megfelelő fontosabb munkaügyi adatok
A FEOR csoportosításnak megfelelő fontosabb adatok252
Állóeszközállomány
Az állóeszközállomány bruttó értéke állóeszközcsoportonként254
Az összes állóeszközállomány nettó értéke257
A gépek, berendezések és felszerelések nettó értéke258
Az állóeszközök nettó és bruttó értékének aránya258
Új állóeszköz beszerzés (létesítés) értékének aránya az összes állóeszközállomány bruttó értékében259
Új gépek, berendezések, felszerelések bruttó értékének aránya259
A nullára leírt állóeszközök bruttó értéke és aránya260
Beruházás
A teljesített összes beruházás264
A teljesített építési beruházások264
A teljesített gépi beruházások264
Az üzembehelyezett összes beruházás265
Az üzembehelyezett építési beruházások265
Az üzembehelyezett gépi beruházások265
A befejezetlen összes beruházás állománya az év végén266
A befejezetlen építési beruházás állománya az év végén266
A befejezetlen gépi beruházás állománya az év végén266
A teljesített gépi beruházásokból az import gépek értéke és aránya országcsoportonként267
Fontosabb üzembehelyezett beruházások269
Gépek és gépi berendezések állománya, automatizáltsága, kapacitásának kihasználása
Gőzkazánok száma, fűtőfelülete és teljesítőképessége272
Tápvízmelegítők száma és fűtőfelülete273
Gőztúlhevítők száma és fűtőfelülete274
A felszerelt erőgépek száma és teljesítőképessége275
A felszerelt villamosmotorok száma és teljesítőképessége276
Fontosabb technológiai gépek és berendezések állománya277
Fontosabb technológiai gépek és berendezések száma a gyártás éve szerint280
A gépek és berendezések bruttó értékének megoszlása az automatizáltság mértéke szerint284
A fontosabb gépek, gépcsoportok bruttó értékének megoszlása az automatizáltság mértéke szerint286
A kapacitás-megfigyelésbe bevont gépek aránya288
Fontosabb alapüzemi gépek, berendezések üzemóráinak alakulása289
A kapacitás-megfigyelésbe bevont gépek aránya295
Fontosabb gépek, berendezések termelési kapacitásának kihasználása296
A műszakegyüttható és a munkarendszer kihasználás mutatói298
Az energia felhasználása és a technikai felszereltség mutatói300
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a termelőfolyamatban végzett tevékenységük szerint, a minisztériumi iparban302
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban303
Az alaptevékenységet végző ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban304
A kisegítő tevékenységet végző ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban305
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a végzett munka szakképzettségi igénye, a munkakörülmények jellege szerint a minisztériumi iparban306
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban307
Az élelmiszeripari szakmákban foglalkoztatott ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a végzett tevékenység gépesítettségi foka szerint311
A munkások gépi munkahelyeinek száma311
Kutatás
Az élelmiszeripar kutatási bázisa314
Műszaki fejlesztési alap képzés és felhasználás314
Hatékonyság, pénzügyi adatok
Az egy foglalkoztatottra jutó termelés indexe316
Az egy munkásra jutó termelés indexe317
Az egy munkásra jutó termelés indexe318
Az egy teljesített munkaórára jutó termelés indexe318
A termelékenység növekedési üteme319
Az összes állóeszközállomány bruttó értékére jutó termelés indexe320
A gépek-, berendezések és felszerelések bruttó értékére jutó termelés indexe321
Az összes állóeszközállomány egy foglalkoztatottra jutó bruttó értékének indexe322
A gépek-, berendezések- és felszerelések egy foglalkoztatottra jutó bruttó értékének indexe323
A jövedelmezőség alakulása324
Az értékesítés önköltsége, az árbevétel, a forgalmi adó, az árkiegészítés és vállalati eredmény326
A nyereségből képzett vállalati alapok328
A létrehozott tisztajövedelem330
Az erőforrások "normatív" hozamának 100 Ft-jára jutó társadalmi tisztajövedelem330
Az állóeszközök és fejlesztési alap, a bérek és részesedési alap aránya331
A termelési költségek megoszlása költségnemenként332
Az év végi készletek állománya334
A költségvetési támogatások megoszlása336
A költségvetési támogatások és a nyereség aránya338
A költségvetési elvonások megoszlása340
A költségvetési elvonások és a nyereség aránya342
A mérlegen kívüli ráfordítási és tartalommutatók 1972. évben (Az ágazati kapcsolatok mérlegének "B" változata alapján)344
Az élelmiszeripari ágazatok szakmai adatai
Húsipar
Fontosabb adatok346
Néhány fontosabb adat Budapest-vidék részletezésében346
A húsiparban levágott vágóállatok száma és súlya346
A húsiparban levágott vágómarhák minőségi megoszlása347
A húsiparban levágott vágómarhák ivar szerinti megoszlása347
A vágósertésből kitermelt termékek és a vágási veszteség348
A vágósertésből kitermelt termékek és a vágási veszteség349
A sertészsiradék olvasztási adatai349
A korszerű gyártási eljárások aránya a zsírolvasztásban és a szalámigyártásban349
A korszerű gyártási eljárások aránya az állatok vágásában, hasításában és a bőr fejtésében350
A belkereskedelemnek tőkehúsként átadott csontos nyershús megoszlása állatfajtánként351
A belkereskedelemnek átadott fontosabb termékek mennyisége Budapest-vidék részlezetésében351
A belkereskedelemnek átadott fontosabb termékek mennyisége megyei részletezésben352
A fontosabb termékek (munkafolyamatok) egységére fordított munkaórák száma353
Baromfi- és tojásfeldolgozó ipar
Fontosabb adatok356
A baromfiiparban levágott baromfi mennyisége fajtánként356
A vágott baromfi termelés minősége szerinti megoszlása356
A feldolgozott tojás minősége szerinti megoszlása357
A vágott baromfi termelés megoszlása fajtánként és a kidolgozás módja szerint357
A fontosabb termékek egységére fordított munkaórák száma358
A belkereskedelemnek átadott fontosabb termékek mennyisége megyei részletezésben359
Tejipar
Fontosabb adatok363
Tejgyűjtő csarnokok és tejfeldolgozó ipartelepek száma területi részletezésben363
A tejüzemekben szállított tej mennyiségének megoszlása a szállítás módja szerint363
Alapanyagmérleg364
A budapesti tejüzemekbe 100 km-nél nagyobb távolságból szállított tej mennyisége és aránya368
A tejeskanna mosás gépesítése368
A belföldre értékesített fontosabb termékek mennyisége megyei részletezésben368
Tartósítóipar
Fontosabb adatok372
Termékszerkezet (mennyiség alapján számítva)372
A gyümölcskonzervek termelésének megoszlása fontosabb gyümölcsfajták szerint372
Főzelékkonzerv termelése373
Gyorsfagyasztott termékek termelése373
Fontosabb termékek értékesítésének megoszlása minőség szerint374
Paradicsom és zöldborsókonzerv gyártás nyersanyag kihozatala375
A korszerű technológia alkalmazásával végzett termelési munkafolyamatok aránya376
A tárolótér nagysága, az év folyamán megmozgatott hűtőházi árumennyiség376
Malomipar
Fontosabb adatok378
A működő malmok száma és őrlési kapacitása378
Malmok száma a napi őrlési kapacitás nagyságcsoportjai szerint378
A működő malmok számának megoszlása kapacitásuk nagysága szerint, területi részletezésben379
Termelt termékek mennyisége380
A búza, rozs, liszt termelése és külkereskedelmi forgalma380
A malomiparban felhasznált termények mennyisége380
A malomiparban csomagolt liszt és rozs mennyisége és aránya380
A búzaőrlemények minősége381
Alapanyagok minősége381
Gabonaőrlemény kihozatal, őrléshez felhasznált villamosenergia381
Sütő- és tésztaipar
Fontosabb adatok384
Fontosabb gépek (berendezések) állománya384
Sütőkemencék száma és megoszlása385
Cukoripar
Fontosabb adatok388
A cukorgyárak számának, termelésének és feldolgozási kapacitásának megoszlása a kapacitás nagyságcsoportjai szerint388
A termelt és feldolgozott cukorrépa mennyisége földrajzi elhelyezkedés szerint388
A cukorrépa átvevőhelyek száma, a beérkezett cukorrépa megoszlása a szállítás módja szerint388
A feldolgozási idényben foglalkoztatott munkások száma és teljesített munkaórái389
A cukorgyártás fajlagos munkaóra ráfordítása389
A cukorrépa kirakás gépesítésének és a feldolgozás módjának aránya389
A feldolgozási idény tartama, a feldolgozott cukorrépa napi átlagos mennyisége és cukortartalma, a cukorkihozatal és cukorveszteség389
Édesipar
Fontosabb adatok392
A termeléshez felhasznált kakaóbab és cukor mennyisége392
A termékek megoszlása főbb termékcsoportok szerint392
Az édesipar kiscsomagolású pörköltkeverék termelése fajtánként392
Növényolajipar
Fontosabb adatok394
Olajos magvak felhasználása feldolgozás módja szerint394
Margarin termelés minőség szerinti megoszlása394
Mosó- és ázatatószerek termelésének alakulása394
Szesz- és keményítőipar
Fontosabb adatok396
Üdítőital termelés alapanyag szerinti megoszlása396
Fontosabb termékek gyártásának fajlagos anyagfelhasználása397
Fontosabb termékek egységére fordított munkaórák száma397
Boripar
Fontosabb adatok400
A boriparban feldolgozott bor mennyisége és aránya400
A termelt bor mennyisége és Malligand fok szerint megoszlása400
A felvásárolt alapanyagok mennyisége és megoszlása401
A bor termelése és külkereskedelmi forgalma401
Söripar
Fontosabb adatok404
A sör termelése és külkereskedelmi forgalma404
A termelt sör mennyisége és megoszlása cukormérő (Balling) fok szerint404
A fejlett sör mennyisége és átlagos ászokolási ideje405
A fontosabb termékek (munkafolyamatok) egységére fordított munkaórák száma405
Ásványvíz-, szikvíz- és üdítőital gyártása
Fontosabb adatok408
A főbb termékek termelésének megoszlása408
Az üdítőital termelés megoszlása a felhasznált alapanyag szerint408
Dohányipar
Fontosabb adatok410
Az ipartelepek száma üzemáganként410
A fermentált dohánytermelés megoszlása kiképzési módok szerint410
A fontosabb termékek termelése410
A legelterjedtebb cigarettafajták termelése és aránya411
A feldolgozott belföldi és külföldi fermentált dohányok mennyisége és aránya411
A dohányfeldolgozási munkafolyamatok korszerűsítésének alakulása411
Korszerű technológia alkalmazásával előállított cigaretta mennyisége és aránya412
A fontosabb termékek (munkafolyamatok) egységére fordított munkaórák száma412
Az élelmiszeriparhoz kapcsolódó ágazatok adatai
Iparon kívüli népgazdasági ágak élelmiszeripari tevékenysége
Az iparon kívüli népgazdasági ágak élelmiszeripari tevékenységet is folytató üzemeinek fontosabb adatai414
Mezőgazdasági üzemek élelmiszeripari tevékenységet végző üzemeinek néhány adata megyei bontásban414
Az iparon kívüli népgazdasági ágakban termelt élelmiszeripari termékek415
A mezőgazdaság élelmiszeripari tevékenységet is végző üzemeinek fontosabb adatai tevékenységi körök szerint417
A mezőgazdaságban gyártott jelentősebb élelmiszeripari termékek értékesítési adatai417
Mezőgazdaság és felvásárlás
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagot szolgáltató szántóföldi növények vetésterülete, termésátlaga420
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagot szolgáltató zöldségfélék vetésterülete, termésátlaga és termés mennyisége421
Gyümölcstermelés gyümölcsnemek szerint421
Szőlőtermelés fontosabb adatai422
Az állatállomány alakulása422
A baromfiállomány alakulása422
Az állati eredetű termékek termelése és átlagos hozamuk422
A mezőgazdasági termékek felvásárlásának volumene és megoszlása termékcsoportonként423
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagot szolgáltató mezőgazdasági termékek felvásárlása424
Belkereskedelem - fogyasztás
A fontosabb élelmiszeripari termékek kiskereskedelmi forgalma426
A kiskereskedelem eladási forgalma élelmiszerekből és élvezeti cikkekből területi részletezésben427
Egy lakosra jutó fogyasztás fontosabb élelmiszeripari termékekből428
A lakosság 1 főre jutó napi tápanyag fogyasztása429
Háztartások élelmezési kiadásai429
A háztartások termékenkénti élelmezési kiadásai430
Külkereskedelem
A fontosabb élelmiszeripari termékek kivitele434
A fontosabb élelmiszeripari termékek kivitele országok szerint435
Élelmiszeripari termékek kivitele árucsoportok és országok szerint437
A fontosabb élelmiszeripari termékek behozatala438
Élelmiszeripari termékek behozatala árucsoportok és országcsoportok szerint439
Nemzetközi adatok
Termelés, munkaügy, beruházás
Az élelmiszeripari termelés indexe442
Az élelmiszeripari foglalkoztatottság alakulása443
A KGST országok élelmiszeriparában foglalkoztatottak aránya444
Az élelmiszeriparban ledolgozott heti munkaórák444
Az élelmiszeripari átlagbérek445
Az egy foglalkoztatottra jutó élelmiszeripari termelés indexe a KGST országokban (szocialista ipar)446
Az élelmiszeripari beruházások indexe a KGST országokban446
A KGST országok élelmiszeripari beruházásainak aránya az ipar összes beruházásában446
Termékek
Hústermelés448
Baromfihús termelés449
Vajtermelés450
Sajttermelés451
Tehéntej termelés452
Tojástermelés (tyúktojás)453
Liszttermelés454
Cukortermelés (nyerscukorra átszámítva)455
Margarintermelés456
Bortermelés 457
Sörtermelés458
Cigaretta termelés459
A KGST országok részesedése a fontosabb élelmiszeripari termékek termelésében460
Egy lakosra jutó termelés
A fontosabb élelmiszeripari termékek egy lakosra jutó termelése464
Élelmiszeripari alapanyagok
A fontosabb növények termésátlaga és termésmennyisége466
Gyümölcs termelés469
Zöldség termelés471
Szőlőtermelés471
Állatállomány472
Baromfiállomány473
Élelmiszerfogyasztás
Egy lakosra jutó fogyasztás a fontosabb élelmiszerekből a KGST országokban476
Az élelmiszerek fogyasztói árának indexe477
Termékek és alapanyagok külkereskedelmi forgalma
Egyes élelmiszeripari termékek külkereskedelmi forgalma480
Egyes élelmiszeripari alapanyagok külkereskedelmi forgalma483
Függelék
Módszertani megjegyzések486
Az ipar iparcsoportjai488
Az élelmiszeripar ágazati rendszere488
A magyar élelmiszeripar ágazati rendszere a KGST ágazati rendszere szerinti csoportosításban491
A magyar élelmiszeripar ágazati rendszere az ENSZ ágazati rendszere (ISIC) szerinti csoportosításban491
Az élelmiszeripar gyártási ágai492
Az élelmiszeriparba tartozó minisztériumi és tanácsi iparba sorolt vállalatok, kutatóintézetek, trösztök és szövetkezetek névjegyzéke 1975. december 31-i állapot szerint497
Szervezeti változások az élelmiszeriparban 1971-1975. években503
Egyes fogalmak magyarázata505
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem