1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgáló ismeretek

Vendéglátás, terítés, szervírozás

Szerző

Kiadó: Képzőművészeti Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-337-034-6
Megjegyzés: 7. átdolgozott kiadás. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A megújított, átdolgozott tankönyvből a legkorszerűbb ismereteket szerezhetik meg a vendéglátási és idegenforgalmi szakképzésben tanulók.
A kiadvány ismerteti az EU-csatlakozást követően fontossá vált nemzetközi trendeket, szabályokat, miközben megőrzi és erősíti a magyar vendéglátás értékeit és hagyományait is. Az egyes fejezetek végigkísérik
- az értékesítés színtereit és feltételeit,
- a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
- az üzleti kínálat megjelenítését,
- a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot,
valamint új területként
- az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
- a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
- a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.
A tankönyv a pincér, a vendéglátó eladó és a gyorsétkeztetési eladó szakmák ismeretanyagát tartalmazza, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a... Tovább

Fülszöveg

A megújított, átdolgozott tankönyvből a legkorszerűbb ismereteket szerezhetik meg a vendéglátási és idegenforgalmi szakképzésben tanulók.
A kiadvány ismerteti az EU-csatlakozást követően fontossá vált nemzetközi trendeket, szabályokat, miközben megőrzi és erősíti a magyar vendéglátás értékeit és hagyományait is. Az egyes fejezetek végigkísérik
- az értékesítés színtereit és feltételeit,
- a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
- az üzleti kínálat megjelenítését,
- a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot,
valamint új területként
- az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
- a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
- a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.
A tankönyv a pincér, a vendéglátó eladó és a gyorsétkeztetési eladó szakmák ismeretanyagát tartalmazza, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a családi-baráti körben elköltött ünnepi étket. Vissza

Tartalom

Bevezetés7
A vendéglátás és a szakmunkák9
A biztonságos és egészséges munkavégzés feltételei25
Az értékesítés színterei és feltételei43
Munkaszervezés, üzemszervezés133
Az elégedett vendég143
Az üzleti kínálat megjelenítése177
Ételismeret, ételfelszolgálás205
Az italok és dohányáruk felszolgálása245
Különleges éttermi munkák271
Társasétkezések és üzleten kívüli értékesítés279
Az értékesítés adminisztrációs feladatai311
Higiénia és környezetvédelem307
Felhasznált és ajánlott irodalom312
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem