Előszó
Elsősorban azoknak a férfiaknak ajánlom ezt a könyvet, akik: 1. szeretik a sört, 2. pár napig, hétig vagy évig egyedül kénytelenek megbirkózni a konyhával. (Ha még mindkettőhöz túl fiatal vagy,...
Tovább
Előszó
Elsősorban azoknak a férfiaknak ajánlom ezt a könyvet, akik: 1. szeretik a sört, 2. pár napig, hétig vagy évig egyedül kénytelenek megbirkózni a konyhával. (Ha még mindkettőhöz túl fiatal vagy, lehet, hogy ez csak évek múlva következik be, de szinte biztosan bekövetkezik.) Először azt hittem, a félkész ételekből simán megélek, de a második héten kiderült, hogy ezt az azonos ízvilágot nem vagyok képes tovább elviselni. Az első lépések nehezek. De mielőtt feladnád, vagy el se kezdenéd, olvasd el ezt a könyvet, amihez egy korábban ismeretlen helyiség és érthetetlen cselekvéssorozat felfedezése közben folytatott néha heroikus küzdelmeim adtak ötletet. A könyvben leírt ételek nagy része nem lesz ismeretlen, legalábbis, ami a tányérra kerülő végső állapotukat illeti. Sőt, kifejezetten az volt a célom, hogy kedvelt, hétköznapi ételek elkészítését írjam le, kiegészítve pár érdekességgel. De hogy a tányérig milyen lépéseken keresztül vezet az út, sokáig számomra is homály fedte. Én eddig jutottam. Bátorság, fedezd fel velem együtt ezt az ismeretlen női világot! Kezdjük mindjárt a legfontosabbal: nyissunk ki egy üveg jó hideg sört!
VIDEÓ MELLÉKLET
A könyvhöz tartozik egy DVD is, amelyen kaja-klippeket találsz. Megtekintheted és megtanulhatod belőle az ételkészítés fortélyait. Alig több mint egy óra alatt 18 étel elkészítésébe avatlak be. A konyhámban ne keress fényes tálakat és előre elrendezett nyersanyagokat. Nekem sincs erre ép úgy egy 30 fős előkészítő stábom, mint neked. Viszont nem is titkolom küzdelmemet a zöldségek pucolásával, meg a forró edényekkel. Meglátod, hogy az ételek elkészítéséhez elég volt 3 piaci edény, egy bicska, meg egy villany rezsó. A fűszerek mérését a kezemmel vagy a kezem ügyébe kerülő féldecis pohárral oldom meg, ráadásul mérleg helyett megfelel a sörös pohár is. Az órát se figyelem főzés közben csak a söröm mennyiségét, mert annak fogyása is képes riasztó jeleket adni az idő múlásáról. A képlet tehát egyszerű:
Főzés közben a sör fogyása, fordítottan arányos az étel elkészültével.
Más szóval minél több sör hiányzik a pohárból, annál jobban meg van sülve a hús, ergo: ha nincs már söröm, akkor készen van a kaja.
KÖSZÖNET
Köszönet a barátnőknek, a férfiaggyal is felfogható magyarázatokért és a hasznos tanácsokért. Meg a kutyáknak, akik mindig boldogan falták fel a selejtet.
Vissza