kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Őri Alapítvány |
---|---|
Kiadás helye: | Őriszentpéter |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 72 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-00-6551-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Szárított kovász-melléklettel. |
Előszó | 3 |
I. Heti gabonarend | 5 |
II. Gabonák és malomipari termékek minőségéről | 14 |
III. A házi gabona-feldolgozás és eszközei | 18 |
Szemes gabonák tisztítása | 18 |
Gabonák tárolása | 18 |
A malom | 19 |
Különböző gabonatermékek előállítása házi malom és különböző sziták segítségével | 20 |
A pelyhesítőgép | 21 |
IV. Gabonaételek főzés nélkül | 23 |
Áztatás, csíráztatás, búzafű, gabonafű | 23 |
V. A kása | 25 |
A kásafőzés eszközei | 25 |
A főzőkosár | 26 |
Szemes gabonák főzése | 26 |
A kásafőzés 7 féle módja | 27 |
VI. Különféle kásaételek | 29 |
Kása köretek, köretek pelyhekből | 29 |
Egyszerű édes kásák | 30 |
Tejes kásák | 30 |
Túrógombóc másképpen | 31 |
Zöldséges kásák | 31 |
Édességek, desszertek kásából | 32 |
VII. Köles ételek | 34 |
VIII. Sütemények mindenféle gabonából | 35 |
Kásasütemények | 35 |
Prószák, vagy málék | 35 |
Csíramálé | 36 |
Pehelysütemények | 36 |
Kekszek, pogácsák | 37 |
Töltelékek, krémek, mázak | 40 |
IX. Tésztafélék | 42 |
Tésztafélék alapanyagai | 42 |
Gombócok, galuskák, gánicák | 43 |
Burgonyás-gabonás ételek | 44 |
X. Puliszka | 47 |
(Alaptészta készítése, juhtúrós puliszka, bálmos, gomolya, tejfölös puliszka) | |
XI. Szószok | 49 |
Alapszósz készítése és sokféle ízesítése | 49 |
Krémek és pástétomok (kolbászkrém, zöldséges gombás pizzakrém, melegszendvicskrém, zabpehelypástétom) | 49 |
XII. Savanyítás | 51 |
(Korpavíz, korpacibere, raszcsin) | |
XIII. Diéták gabonákkal | 52 |
Cukorbetegség | 52 |
Lisztérzékenység | 53 |
Tej és/vagy tojásérzékenység | 53 |
Búzaérzékenység | 53 |
Egyéb diéták | 54 |
Tibeti leves - tisztítókúra | 54 |
XIV. Kenyérsütés | 54 |
A kenyér | 56 |
A kovász | 56 |
Kovászolt rozskenyér | 57 |
A kovászolás és a kenyérsütés menete | 57 |
Rozskovásszal készült rozs-búza kenyér | 58 |
Rozskovásszal kelesztett búza, vagy tönkönykenyér | 58 |
Rozskovásszal és élesztős kovásszal kelesztett kenyér | 58 |
Sós élesztős kovász készítése | 58 |
Hugo Erbe sütő ferment való kenyérsütés | 59 |
Kenyérsütés kemencében | 59 |
Lángos, langaló, lepény | 61 |
Kovásztalan kenyérfélék | 62 |
(Csapáti-indiai lepénykenyér, pita kenyér, gyorst pizzatészta, élesztő nélkül) | |
Szárazkenyér felhasználása (kenyér felfrissítése, morzsa készítése, kenyérpörkölt, szász diáklepény, melegszendvics, kenyérkocka) | 63 |
Utószó helyett: | 65 |
Kenyér a magyar közmondásban | |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 67 |
Ökológiai és bioboltok jegyzéke | 68 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.