1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gasztronómia

A vendéglátó és az idegenforgalmi szakképzés számára

Szerző

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A gasztronómia görög szó, jelentése ínyencség, az ételek és italok szakértő ismerete, kifinomult élvezése, az étkezés művészete. További jelentése szakácsművészet, ínyencmesterség, tágabb... Tovább

Előszó

A gasztronómia görög szó, jelentése ínyencség, az ételek és italok szakértő ismerete, kifinomult élvezése, az étkezés művészete. További jelentése szakácsművészet, ínyencmesterség, tágabb értelemben pedig a terítés, a felszolgálás művészete, az étkezés kultúrája, de magában foglal mindent, ami az étkezéssel kapcsolatos. Vissza

Tartalom

A gasztronómia jelentősége5
Táplálkozás különböző korokban6
Őskori táplálkozás6
Ókori táplálkozás7
Középkori táplálkozás12
A magyar konyha és gasztronómia kialakulása13
Összefoglaló kérdések18
A magyar konyha jellemzői19
Hazánk tájegységeinek étkezési szokásai és ünnepi hagyományai21
Észak-Magyarország22
Alföld23
Dunántúl24
Hazai gasztronómiai hagyományok26
Összefoglaló kérdések28
Nemzetek konyhái és étkezési szokásai30
A francia konyha és étkezési szokásai30
Az olasz konyha és étkezési szokásai33
Az angol konyha és étkezési szokásai35
A német konyha és étkezési szokásai38
Az osztrák konyha és étkezési szokásai39
A svájci konyha és étkezési szokásai41
A Benelux államok konyhája és étkezési szokásai42
A skandináv népek konyhája és étkezési szokásai43
A spanyol, portugál konyha és étkezési szokásai45
A bolgár, görög, albán konyha és étkezési szokásai46
A török kon yha és étkezési szokásai48
A román konyha és étkezési szokásai48
Az orosz konyha és étkezési szokásai49
A lengyel konyha és étkezési szokásai50
A távol-keleti konyha és étkezési szokásai51
Az észak-amerikai könyha és étkezési szokásai52
Összefoglaló kérdések52
Vallási étkezési előírások53
A zsidó vallás étkezési előírásai54
Zsidó ünnepek étkezése56
A katolikus keresztény vallás étkezési előírásai58
Vallási ünnepek étkezése59
Az iszlám vallás ünnepei és étkezési előírásai66
Összefoglaló kérdések71

Tusor András

Tusor András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tusor András könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem