1.054.131

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcs, zöldség a konyhában

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Növényvédelem és Kertészet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 61 oldal
Sorozatcím: Növényvédelem és Kertészet Könyvtára
Kötetszám: 20
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar konyha világhírű. Szakértők állítják, hogy ez a világhír idegenforgalmunk fellendülésének érdeméből jelentős részt tulajdoníthat magának. Ennek tudatában meglepően hatott a magyar emberre... Tovább

Előszó

A magyar konyha világhírű. Szakértők állítják, hogy ez a világhír idegenforgalmunk fellendülésének érdeméből jelentős részt tulajdoníthat magának. Ennek tudatában meglepően hatott a magyar emberre falukutatóink részéről megnyilatkozott s most már egyértelműen vallott ama megfigyelés, miszerint vidéki háziasszonyaink nagyrésze nem tud főzni s különösen, ha szűkösebb anyagi viszonyok között él, felettébb célszerűtlenül irányítja házanépének táplálékkal való ellátását. A két megállapítás között az ellentét csak látszólagos. Tagadhatatlan, hogy van jónéhány különlegesen jóízű, vendégcsábító ünnepi fogásunk, számos kitűnően főző háziasszonyunk, szakácsnőnk, szakácsunk, akad-e azonban ezek között nagyobbszámban olyan, kinek a helyes táplálkozás tudományos alapfeltételeiről is van már némi fogalma? Bizony honfitársaink nagyrésze általában, ha jóízűen is elkészített, de helytelenül összeállított, egyhangú unalmas, igen gyakran erősen egyoldalú étrend alapján táplálkozik. Vissza

Tartalom

Előszó3
Egy-két növénytani alapfogalom5
Néhány szó a táplálkozás céljáról és eszközeiről7
Főzelékfélék értéke a táplálkozásban12
Az előkészítés befolyása a főzelék táplálóértékére17
A gyümölcs értéke a táplálkozásban és feldolgozása a konyhában10
Gyökér mint főzeléknyersanyag23
Főzelékfélék földalatti és földfeletti szárból25
Levél és virág a főzelékestálban40
Ételek a zöldségfélék terméséből50
Gyümölcs a konyhán58
Gyümölcs és zöldségfélék tápértéke60

Osztróvszkiné Dr. E. Német Ágnes

Osztróvszkiné Dr. E. Német Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Osztróvszkiné Dr. E. Német Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem