1.055.037

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Higieniai alapismeretek a vendéglátóiparban és kereskedelemben dolgozók részére

Szerkesztő
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A közétkeztetés jelentősége1
Ételmérgezés-ételfertőzés4
A közétkeztetésben dolgozókra vonatkozó kötelező előírások8
Személyi tisztaság10
Közegészségügyi szempontból helyes magatartás12
A közétkeztetési létesítményekre vonatkozó előírások13
Önálló konyhaüzem higiénéje14
A konyha helyiségeinek csoportosítása, a helyiségek kapcsolata15
A főzőtér higiénéje16
A tálalótér, a készétel kezelése18
A nyersanyagok előkészítése, az előkészítő helyiségek higiénéje19
Zöldségelőkészítő19
Húselőkészítő20
Tojásraktár, tojásmosó-fertőtlenítő helyiség23
Földesáru raktár24
Szárazáru raktár25
Hűtőtárolás26
Kiegészítő helyiségek higiénéje26
Mosogató helyiségek higiénéje27
Feketeedény mosogató28
Fehéredény mosogató29
A szállítóedények mosogatása30
Az étterem higiénéje30
Készétel kezelése31
Az ételszállítás higiénéje31
Szállítóedények, eszközök, szállítási idő. A szállítók személyi higiénéje31
Konyhai előkészítő üzem higiénéje, helyiségei33
Befejező konyha higiénéje34
Melegítőkonyha higiénéje35
Ételminták38
A táplálkozás39
Élelmezési ismeretek, étlaptervezés40
Táplálkozási ismeretek, energiaforgalom42
Alaptápanyagok (fehérjék, szénhidrátok, zsírok)45
Járulékos anyagok49
Cukrászipari üzemek, cukrászműhelyek higiénés előírásai50
A berendezés-felszerelés tisztántartásának közegészségügyi követelményei52
A feldolgozás, raktározás közegészségügyi követelményei53
Az áruk szállításával kapcsolatos közegészségügyi követelmények54
Személyi higiénére vonatkozó rendszabályok55
Kereskedelmi vendéglátóhelyek higiénéje56
Itabolt, cukrászda, presszó, fagylaltozó56
A helyiségek, valamint a forgalmazás higiénéje56
A takarítás higiénéje59
Megbetegedés és kórokozó kimutatása esetén végzett fertőtlenítőszeres takarítás63
Rovarok, rágcsálók elleni védekezés63
Élelmiszer kereskedelem higiénéje69
Az élelmiszerek csomagolása71
Az élelmiszerek szállítása72
Az áruátvétel higiénéje73
Raktározás73
Egyes élelmiszerek raktározásának és forgalmazásának higiénés feltételei76
Hús-hentesáru fogadása, forgalmazása77
Tej-tejtermékek forgalmazásának feltételei78
Zöldség-gyümölcs forgalmazásának feltételei79
A tojás forgalmazása80
Az élelmiszer kereskedelmi egységek csoportosítása az árusítás jellege szerint. Hagyományos kiszolgálású üzletek81
Fél-önkiszolgáló rendszer83
Az élelmiszer kereskedelmi egységek tisztántartása, fertőtlenítése84
Egyes sajátos élelmiszer árusítási formák higiénéje közterületeken87
Vásárokon, rendezvényeken89
Mozgókocsik91
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem