1.054.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek I.

3. A kereskedelmi munka személyi és tárgyi feltételei/A kereskedelmi szakképzés számára

Szerző
Lektor

Kiadó: KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-224-311-0
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi szám: 21 006/3.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Eddigi tanulmányaitok során megismerkedtetek az áruforgalmi folyamattal, annak szervezésével. A beszerzés, a készletezés és értékesítés szakszerű, eredményes lebonyolításához biztosítani kell a... Tovább

Előszó

Eddigi tanulmányaitok során megismerkedtetek az áruforgalmi folyamattal, annak szervezésével. A beszerzés, a készletezés és értékesítés szakszerű, eredményes lebonyolításához biztosítani kell a megfelelő személyi és tárgyi feltételeket.
A vásárlók szívesebben keresik fel azokat az üzleteket, ahol udvariasak, szolgálatkészek az eladók. A vásárlási döntés jelentősen befolyásolhatja a megfelelő pillanatban közbelépő, és ekkor szakszerű árubemutatást, áruajánlást nyújtó kereskedő. Emiatt nagyon fontos megismerkednetek az egyes kereskedelmi munkakörökben dolgozók feladataival. Tudnotok kell, hogy melyek azon képességek, készségek és személyiségvonások, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres kereskedői munkához. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
A kereskedelmi munka személyi feltételei 7
Munkakörök a kiskereskedelmi egységekben 7
A boltvezető, illetve az áruházi osztályvezető feladatai 8
A bolti, illetve az áruházi eladó feladatai 10
A pénztáros feladatai 14
Egyéb munkakörök 15
Feladatok 15
Kiegészítő anyag 16
A bolti vagyon védelme 16
A biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása 17
Pénzkezelési szabályok a boltban 18
A pénztárzárás 18
A készpénzfizetési (ún. ÁFÁ-s) számla 20
A nyugta 20
Feladatok 20
A kereskedőkkel szemben támasztott követelmények 22
A kereskedő szaktudása 22
A kereskedő személyiségvonásai 23
A kereskedő magatartása 25
A kereskedő külső megjelenése 26
A kereskedő hozzáállása az elvégzendő feladathoz és a vevőhöz 28
Kiegészítő anyag 28
Vevőtípusok 28
Feladatok 30
Összefoglalás 32
Az áruforgalom lebonyolításához szükséges tárgyi feltételek 33
A kiskereskedelmi egységek épülete 33
Az épület adottságai 33
Az épület külső képe 34
Feladatok 35
A bolt helyiségei, berendezése 36
Az elárusító helyiség 36
Az elárusító helyiség berendezései 38
Az elárusító helyiség hangulata 42
Üzemi helyiségek 43
Feladatok 45
A kiskereskedelemben alkalmazott gépek, felszerelések 46
A gépek szerepe a kiskereskedelmi munkában 46
A pénztárgépek 46
A mérlegek 59
A hűtőberendezések 51
A szeletelő-, aprító- és csomagológépek 53
Árumozgató gépek 53
Az árusító automaták 55
Épületgépészeti berendezések 55
Vagyonvédelmi berendezések 55
Feladatok 56
Összefoglalás 56
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem