1.054.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jó éttermek, jó receptek

Az olvasók ajánlatai alapján

Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: LAPCOM Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím: A Kisalföld receptjei
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-87674-7-9
Megjegyzés: Színes, egész oldalas fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink! bizonyára önök is gondoltak már egy-egy emlékezetes, kulináris élményt adó éttermi vacsora után arra, milyen jó lenne elkérni a ház specialitását jelentő leves, főétel vagy éppen... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink! bizonyára önök is gondoltak már egy-egy emlékezetes, kulináris élményt adó éttermi vacsora után arra, milyen jó lenne elkérni a ház specialitását jelentő leves, főétel vagy éppen desszert receptjét. Aztán megfőzni otthon. Kipróbálni magunkat, hogy sikerülhet-e nekünk is úgy, mint az éttermi főszakácsnak, megjelennek-e azok az ízek, ugyanolyan puha lesz-e a hús és hasonlóan gusztusos a díszítés?
Amikor a Kisalföld szakácskönyveinek hatodik kötetét megálmodtuk, a mi fejünkben is ezek a gondolatok jártak. Kíváncsiak voltunk persze az önök véleményére is, hogy hová szeretnek járni itt a régiónkban. Melyik éttermet ajánlanák szívesen barátaiknak? Lehetővé tettük önöknek, hogy véleményüket elmondják a www.kisalfold.hu honlapon, adjanak tippet arra, hogy hol lenne érdemes asztalt foglalni. Mi pedig bekopogtunk több mint félszáz étterembe, elkértük azoknak az ételeknek a receptjét, amelyekre a legbüszkébbek, és most közreadjuk önöknek... Vissza

Tartalom

Ételek tartalomjegyzéke
Alma-libamáj szendvics (Club Carat, Győr)........................................129
Almás palacsinta karamellizált körtével (Hotel Konferencia, Győr) ..............63
Almával és füstölt sajttal töltött pulykamell (Halászkert vendéglő, Mosonmagyaróvár)..............................55
Aszalt szilvával és baconnel göngyölt sertésszűz (Erhardt étterem-borpince, vinotéka, Sopron) .......................41
Baconos sertésszűz vele sült burgonyával, pirított pulykamell pikáns raguval, zöldkörettel (Hotel Konferencia, Győr)........................................ 63
Baconos szűzérmék gombás spagettivel, röszti burgonyával és rántott hagymakarikákkal (Fehér Akác étterem, Pér) .....45
Bahnhof-csirkemell (Bahnhof Győri Egyetemi Vigadó, Lapos Tanszék, Győr) ........ 15
Bakonyi betyárleves (Corvina Szálloda, étterem-sörkert, Mosonmagyaróvár) ........... 129
Bakonyi harcsa túrós tésztával (Matróz Dunaparti Kisvendéglő, Győr) ................79
Balzsamecetben pácolt borjúszűz (Belgian Beer Café Royal étterem, söröző, Győr)..... 19
Betyárszelet (Betyár csárda és fogadó, Bakonyszentlászló)................................21
Bélszínsteak baconkalodában libamájjal, burgonyafánkkal és balzsamos meggymártással (Golden Ball Club****, Győr)........................................51
Borjúbélszínérmék vargányagombával, tejszínes tokaji aszú mártással, „angyalbögyörővel"
(Szél Fiai Fogadó és Cellárium, Nyúl) ................................................................ 141
Borjústeak Heléna módra (lazaccal és spenóttal tekerve) (Hédervár Kastélyszálloda „a Grófnál" Étterme, Hédervár) ......61
Borjúszűzmignon baconben grillezett zöldségekkel és burgonyapogácsával (Club Carat, Győr)........................31
Borskéregben sült sertéskaraj snidlinges hollandi mártásban (Panoráma Hotel, Mosonmagyaróvár)....................95
Borsos vaddisznósteak (Szigetköz Konferencia 1 Wellness Hotel****, Dunakiliti).................................... 111
Böllérmáj (Fürdő vendéglő, Kapuvár)........................................................................49
Bundázott jércemell burgonyapürével, kovászosuborka-salátával (Hotel Lajta Park****, Mosonmagyaróvár)............ 135
Burgonyafánk (Nádor étterem, Győr)........................................................................85
Csáky-rostélyos (Nábob étterem, Mosonmagyaróvár) ........................................137
Csermajori sertésborda (Fürdő vendéglő, Kapuvár)...............................49
Csikóstokány (Fürdő vendéglő, Kapuvár).................................49
Csirkemájjal töltött szűzpecsenye baconbe tekerve, kapros juhtúrós puliszkával, pirított szegfűgombával (Sokoró fogadó, Sokorópátka).............................. 107
Csirkemell májával töltve, négymagvas bundában (Marcal étterem, Győr)..............77
Csirkemell mandulás morzsában, libamájjal és őszibarackkal töltve, párolt alma vörös áfonyával, rózsaborsos burgonyapürével (Amstel Hattyú Fogadó, Győr) ............. 7
Csirkemell-margarita (Pálffy étterem, Győr).......................91
Csokoládétorta (liszt nélkül) forró málnával (Club Carat, Győr) ....................129
Epres Charlotte-torta (Toscana cukrászda, Győr) ........................................119
Extra somlói galuska (Kont étterem, kávéház és panzió, Hédervár) ................... 133
Falusi pecsenye (Csodaszarvas étterem, Győrzámoly)....................35
Favágószelet (Betyár csárda és fogadó, Bakonyszentlászló).................21
Feketecsokoládé-felfújt (Nádor étterem, Győr)...............................85
Fertő-parti libamáj (Tereia Fertőendréd étterem, Fertőendréd).............113
Fertőtavi fogasfilé Verjus-mártással (Erhardt étterem-borpince, vinotéka, Sopron)..................................41
Fetával, paradicsommal, baconnel töltött pulykamell (Tercia Kópháza étterem, Kópháza) ........................... 117
Fogastekercs kapros hollandi mártással, hordóburgonyával, paradicsomraguval és zöld spárgával (Rosengarten étterem, Sopron).................................. 103
Fokhagymás lazac parmezános zöldséggel (Kreszta-ház étterem és kávézó, Győr) ................................. 133
Füstölt csülök sztrapacskával (Kreszta-ház étterem és kávézó, Győr)...................73
Füstölt csülökkel töltött sertésborda (Tercia Fertőendréd étterem, Fertőendréd) ........ 113
Füstölt, főtt csülök magyarosan (friss lecsóval) gratinírozott burgonyával, tejföllel (Amstel Hattyú Fogadó, Győr) ........7
Fűszeres töltött pulykarolád Fehér Rózsa módra (Fehér Rózsa étterem és panzió, Sopron).........................................47
Gourmand halászlé (Aranyhal étterem, Győr-Gyirmót) ........................................13
Hajóskapitány kedvence (Halászkert vendéglő, Mosonmagyaróvár)......................55
Harcsafilé roston, paradicsommal gratinírozva (Panoráma Hotel, Mosonmagyaróvár) ... 137
Házi túrós-meggyes rétes (Zöldfa étterem, Győr)................... 125
Hémai mákos palacsinta meggyraguval (Apostol étterem, Győr) ..........................127
Jércemell cukkinivel és aprórákokkal töltve (Mediterrano étterem, Sopron).............81
Jércemell vargánya juice-szal, rózsaburgonyával és spárgavajjal (Big Ben Club, Győr)...127
Juhtúrós puliszka (Csodaszarvas étterem, Győrzámoly).................... 129
Juhtúrós, snidlinges pulykaszelet (Buffalo City, Győr) ........................................25
Kacsa középkori módon készítve (Szél Fiai Fogadó és Cellárium, Nyúl) ..............109
Kacsamellfilé mézes gesztenyével, édes mártással (Tercia Hubertus étterem, Sopron)... 115
Kacsaszeletek csipkebogyóval és rebarbarával (Nábob étterem, Mosonmagyaróvár)........83
Kakukkfüves olajban pácolt csirkemell, vasalva sütve, dijoni mártással, kertisaláta-fesztivállal (Trigon étterem, Marcal Teniszcentrum, Győr)............... 121
Káposztás cvekedlivel töltött kacsa ropogósra sütve, aszalt szilvával (Hársfa étterem, Mosonmagyaróvár)..............59
Kapucsínóparfé meggyzselé kíséretében (Hotel Lajta Park****, Mosonmagyaróvár) .... 135
Kont-tofu (Kont étterem, kávéház és panzió, Hédervár) ........................................71
Lazacfilé baconkalodában, mediterrán lecsóval, fokhagymás-olívás-szardellás burgonyapürével (Golden Ball étterem, Győr........................................131
Lazackockák bazsalikomos pennével (Révész Hotel, Győr).............. 101
Lazacsteak márványsajtos fussilivel, körtegyöngyökkel (Hotel Lajta Park****), Mosonmagyaróvár) .....................65
Libamájtrió (Big Ben Club, Győr).......................................................23
Máltai kalózok csemegéje (Arany Szarvas Fogadó és Captain Drake's Pub, Győr).......127
Mangalicakaraj paprikás krumplival (Szigetköz Konferencia Et Wellness Hotel, Dunakiliti)........................... 111
Marhavadas zsemlegombóccal (Zöldfa étterem, Győr) ........................................125
Mediterrán csirkemell burgonyapürével (Sarokház étterem, söröző, pub, Győrújbarát) ............................. 139
Meleg csokoládéfelfújt erdei gyümölcsökkel és vaníliafagylalttal (Carmen étterem, Győr) .......................... 129
Meli-sali (Bahnhof Győri Egyetemi Vigadó, Lapos Tanszék, Győr).....................15
Mics (Csodaszarvas étterem, Győrzámoly)..........................35
Mox kedvence (Jégverem fogadó, Sopron) ........................................67
Nemesember pecsenyéje (Corvina Szálloda, étterem-sörkert, Mosonmagyaróvár)..........33
Olasz paradicsommártás (Mediterrano étterem, Sopron).....................81
Őzérmék Kertészné módra (Tercia Hubertus étterem, Sopron) ....................115
Őzfilé aszalt meggyel (Nádor étterem, Győr)............................85
Pácolt-füstölt lazacderék házi bazsalikomos metélttel, lassan párolt grépfrúttal
és langyos emulziós mártással (La Maréda étterem, Győr)....................75
Pácolt kacsamell roston szőlős rozémártással, káposztás lepénnyel (Sokoró fogadó, Sokorópátka).................... 139
Parajjal töltött jércemell zöldséges burgonyapüré-fészekkel, rózsa borsmártással (Rosengarten étterem, Sopron) ....... 139
Pikáns sajtkrémmel töltött csirkemell, fóliában sütve (Erzsébet Liget vendéglő, Győr) ...............................43
Pontyhalászlé (Matróz Dunaparti Kisvendéglő, Győr)...................79
Pulykasüveg zöldséges rizzsel (Corvina Szálloda, étterem-sörkert, Mosonmagyaróvár)...............................33
Rác harcsa gratinírozott burgonyával, ahogy az Orchideában készítik (Orchidea Hotel**** és Étterem, Lipót) ............87
Római pulykamell (Erzsébet Liget vendéglő, Győr)................43
Ropogós kacsasült kucsmagombaraguval, sonkás-parajos burgonyatekerccsel (Hajó étterem Et pizzéria, Győr) ..........53
Roston csirke rokfortmártással, zöldséges rétessel (Véndiófa étterem, Győr-Ménfőcsanak).......................... 123
Rostonsült csirkemellfilé mediterrán édesköménnyel (Petz Aladár-kórház, alkalmazotti étterem, Eurest) ...............97
Rozmaringos, mézes csirkemell almás bundában (Hársfa étterem, Mosonmagyaróvár)...............................59
Rózsa Sándor kedvence (Véndiófa étterem, Győr-Ménfőcsanak) ...................... 141
Sajtos-tejfölös sertéslángos, „ahogy a nagymama csinálta" (Apostol étterem, Győr)........9
Sajtsaláta vajon pirított dióval (Pannonhalmi Borbirodalom, Pannonhalma) ........ 137
Serpenyőzött sertéscsülök (Pálffy étterem, Győr)......................91
Snidlinges-juhtúrós csirkemell olasz szárított paradicsommal (Dobos pub és pizzéria, étterem, Ménfőcsanak)...........37
Sobri Jóska kedvence (Kerekes Csárda étterem, Écs)............................69
Somlói galuskával töltött palacsinta csokoládés őszibarackkal (Marcal étterem, Győr).... 135
Spagetti Puttanesca (Happy Itália étterem, Győr) ........................................57
Spenótos gnocchi rokfortos mártással (Buffalo City, Győr)............................25
Spenóttal töltött csirkemell fokhagymamártással (Panoráma Hotel, Mosonmagyaróvár)...95
Süllőfilé kapros-gombás rákraguval (Halászkert vendéglő, Mosonmagyaróvár)............55
Süllőfilé Kárpáti módra (Nábob étterem, Mosonmagyaróvár)................83
Süllőfilé Kárpáti módra II. (Bajcsi Halásztanya, étterem és tekéző, Nagybajes) ..... 127
Süllőfilé paradicsommal, mozzarellával, csőben sütve (Tercia Kópháza étterem, Kópháza)........................... 117
Süllőtekercs narancsmártásban (Bajcsi Halásztanya, Étterem EtTekéző, Nagybajes) .... 17
Szarvasszelet erdeigomba-mártással és szalvétagombóccal (Dombi és Fiai vendégfogadó, Tényő) .....................39
Szarvasgerinc sült kacsamájjal, szarvasgombás mártással, vörösboros szederrel és burgonyafánkkal (Carmen étterem, Győr).........................................27
Szarvasragu erdei gombával (Révész Hotel, Győr) ........... 101
Székely harcsaragu (Aranyhal étterem, Győr-Gyirmót) ................... 13
Szűzérmék baconkalodában, gombamártással (Erzsébet Liget vendéglő, Győr) .......43
Szűzérmék erdei vargányával, olasz széles metélttel (Pódium étterem, Győr)............99
Szűzérmék pikáns áfonyás raguval, burgonyafánkkal (Sarokház étterem, söröző, pub, Győrújbarát) .................. 105
Szűzérmék zöldséges bundában sajtos, rukkolás burgonyapürével (Hajó étterem és pizzéria, Győr).................. 133
Tárkonyos pulykaraguleves füstölt sajttal (Apostol étterem, Győr).................9
Tárkonyos vadraguleves (Betyár csárda és fogadó, Bakonyszentlászló) ................21
Tébolyító töltött csirkemell, tésztában sütve (Pannonhalmi Borbirodalom, Pannonhalma)............................93
Tejfölös gulyásleves gazdagon (Marcal étterem, Győr)....................77
Tejfölös-lecsós csirkecomb szalonnás csuszával (Fehér Akác étterem, Pér)........... 131
Tejszínkrémes túrótorta (Öcsi cukrászda és fagyizó, Győr) .....................89
Töltött pulykamell Feketeszakáll módra spagettivel (Arany Szarvas Fogadó és Captain Drake's Pub, Győr)............... 11
Túrógombóc joghurtos áfonyával, friss mentával (Trigon étterem, Marcal Teniszcentrum, Győr) ..................... 121
Túrótorta eperöntettel (Pódium étterem, Győr) .................99
Tűzdelt vaddisznógerinc csipkebogyómártással (Dombi és Fiai vendégfogadó, Tényő) .............................. 131
Ünnepi almás kenyér narancsmártással (Fehér Rózsa étterem és panzió, Sopron) ...... 131
Vadraguleves (Szigetköz Konferencia és Wellness Hotel, Dunakiliti)............... 141
Vajhal-saltimbocca mascarponés rizottóval (Happy Itália étterem, Győr)...................57
Vajhalsteak tejszínes-zsályás tagliatelle tésztával (Dobos pub és pizzéria, étterem, Ménfőcsanak) .....................37
Vákuumban sült mangalicaszűz sáfrányos kukoricalepényen, szegfűgombás zöldspárgával,
saját ízkivonatával (La Maréda étterem, Győr) .............................................133
Vargányával és füstölt sajttal töltött pulykamell (Kont étterem, kávéház és panzió, Hédervár) ........................71
Viczákné titka... (Jégverem fogadó - A haspártiak vendéglője, Sopron) .................67
Weninger Verjus-ben pácolt házinyúl-gerinc zöld gazpachóval és fűszeres túrókrémmel
(Classic Restaurant és Cafe, Nagycenk)................................................................29
Zabpelyhes túrógombóc forró málnaöntettel (Petz Aladár-kórház, alkalmazotti étterem, Győr)...................... 139
Zsályás borjúsült (Mediterrano étterem, Sopron).............. 137
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem