1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kereskedelmi társadalmi ellenőrök kézikönyve

Társadalmi ellenőrzés a kereskedelemben, a vendéglátóiparban és az üzemélelmezésben

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor a régi közigazgatási apparátus helyébe a valóban demokratikus és a nép érdekeit képviselő tanácsrendszer lépett, az egyszerű dolgozók tízezrei gyakorlatilag is részeseivé váltak az... Tovább

Előszó

Amikor a régi közigazgatási apparátus helyébe a valóban demokratikus és a nép érdekeit képviselő tanácsrendszer lépett, az egyszerű dolgozók tízezrei gyakorlatilag is részeseivé váltak az államhatalomnak. A tanácsok választott szervei mellett sorra alakultak a különböző, a tanácsok munkáját elősegítő ún. "állandó bizottságok", amelyek tagjai társadalmi munkában végezték megtisztelő feladatukat (például kereskedelmi, ipari stb. állandó bizottságok). Vissza

Tartalom

Bevezető 3
Az üzemi társadalmi ellenőrzés szervezeti kérdései 7
A társadalmi ellenőrök feladatai 14
A társadalmi ellenőrök munkamódszere 20
1. Az ellenőrzési terület felosztása 20
2. Az ellenőrzés módja 21
3. Általános ellenőrzés, célfeladat, kontrollvizsgálat 24
4. Mintavétel 27
5. Néhány jelentősebb élelmiszer mintavételének ismertetése 31
6. Refraktométeres italellenőrzés 34
7. A gombák forgalombahozatalának ellenőrzési szempontjai 36
8. Próbavásárlások 39
9. A társadalmi ellenőrhálózat szakosítása 41
10. A társadalmi ellenőrök szervezett oktatása 42
11. Jelentések elkészítése 47
12. A panaszkönyv ellenőrzése 48
Általános tudnivalók a tisztaságról 51
1. Az élelmiszerkereskedelem közegészségügyi szabályai 51
2. A vendéglátóipari és utasellátó vállalatok közegészségügyi és tisztasági rendje 59
3. A vendéglátóipari és utasellátó vállalatoknál ételminta megőrzése 66
4. A közegészségügyi ellenőrzés alá tartozó üzletekben egészségügyi ellenőrzési könyv rendszeresítése 67
5. A piaci és utcai élelmiszerárusítás közegészségügyi szabályai 68
6. A csoportos étkeztetés célját szolgáló konyhaüzemek ellenőrzésének egészségügyi szempontjai 78
A bolt 80
1. A bolt helyiségei 80
2. A kereskedelmi hálózat szakosítása 83
3. Eladási formák 87
Fűszer- és csemegeboltok ellenőrzése 90
1. Az áru ellenőrzésének főbb szempontjai 90
2. A mérés ellenőrzése 94
3. Az áru kiszolgálása 96
4. Az élelmiszerboltok berendezése 99
5. Egyes élelmiszeráruk előkészítése 101
6. Az áruk elhelyezése, raktározása 102
Tejboltok ellenőrzése 109
Húsboltok ellenőrzése 115
Zöldség- és gyümölcsboltok ellenőrzése 122
1. Zöldségfélék kezelése és tárolása 123
2. Gyümölcsök kezelése és tárolása 130
A vendéglátóipari tevékenység ellenőrzése 134
1. A vendéglátóipar árrendszere 135
2. Éttermek ellenőrzése 140
3. Cukrászdák ellenőrzése 145
4. Eszpresszók ellenőrzése 148
5. Italboltok ellenőrzése 1541
6. Népbüfék (falatozók) ellenőrzése 153
7. Kisvendéglők ellenőrzése 153
8. Önkiszolgáló éttermek ellenőrzése 155
Üzemi konyhák ellenőrzése 157
1. Elhelyezés, berendezés, felszerelés 159
2. Panaszkönyvek ellenőrzése 163
3. Az üzemi vendéglátásban dolgozók magatartása 164
4. Az üzemélelmezés különböző szolgáltatásainak árai 165
5. A mérő- és adagolóeszközök pontossága és a helyes adagolás 167
6. Nyersanyagkeretek felhasználására, ételek minősége és választéka, étlapszerkesztés 168
7. Az üzemi vendéglátó egységekre vonatkozó kereskedelmi rendelkezések 173
8. Önkiszolgáló éttermek jelentősége és ellenőrzése 177
Iparcikküzletek ellenőrzése 184
1. Textil-méteráru üzlet 184
2. Konfekció üzletek ellenőrzése 189
3. Darab-, kötött-, illetve divatáruüzlet ellenőrzése 191
4. Cipőüzlet ellenőrzése 192
5. Vas-, műszaki- és rádióüzletek ellenőrzése 194
6. Vegyi, háztartási és illatszer üzletek ellenőrzése 197
7. Üveg-, porcelán-, műanyagboltok ellenőrzése 200
8. Papír-, íróüzletek ellenőrzése 204
9. Áruházi rendszer 204
Piacok és csarnokok ellenőrzése 206
Önkiszolgáló boltok ellenőrzése 212
Vásárok ellenőrzése 223
A kereskedelem tömegkapcsolatának újabb formái 227
Az ellenőrző munka rögzítésével kapcsolatos tudnivalók 232
1. Bejegyzés az ellenőrzési naplóba 232
2. Jegyzőkönyv felvétele 234
Függelék: iratminták 239
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem