1.055.068

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Klasszikus és modern zsidó konyha

100 recept ünnepekre és hétköznapokra

Szerző
Fordító
Fotózta

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-544-934-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Az otthon íze minden ember, minden család, minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az étkezőasztalnál és a tűzhely mellett áték pillanatokról, hangulatokról, emlékekről szól.
Ez a könyv mintegy száz recept és receptváltozat segítségével a zsidó nép történetét az ételeken és étkezéseken keresztül meséli el: hogyan formálódott a zsidó konyha a világ különféle tájain - Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában - olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és a hagyományok keveredése, ötvöződése.
A nagymamáktól örökölt, féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, az ünnepek régi ízeit, ugyanakkor ösztönzést adnak a kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez, átértelmezéséhez.
A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik, csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet... Tovább

Fülszöveg


Az otthon íze minden ember, minden család, minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az étkezőasztalnál és a tűzhely mellett áték pillanatokról, hangulatokról, emlékekről szól.
Ez a könyv mintegy száz recept és receptváltozat segítségével a zsidó nép történetét az ételeken és étkezéseken keresztül meséli el: hogyan formálódott a zsidó konyha a világ különféle tájain - Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában - olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és a hagyományok keveredése, ötvöződése.
A nagymamáktól örökölt, féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, az ünnepek régi ízeit, ugyanakkor ösztönzést adnak a kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez, átértelmezéséhez.
A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik, csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet érdemelnek - ráadásként pedig elmesélik egy sokszínű, sokarcú hagyomány történetét. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Shannon Sarna

Shannon Sarna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Shannon Sarna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem