Fülszöveg
Tisztelettel ajánlom a könyvet mindazoknak, akik egyetemi vagy főiskolai hallgatóként először ismerkednek a konyhatervezés kérdéseivel, akik bármilyen előtanulmányok után konyhatervezéssel, gyártással vagy kereskedéssel kívánnak foglalkozni.
Azok számára, akik valami módon kezdőknek érzik magukat a konyhával kapcsolatos - elsősorban műszaki - ismereteket illetően, igyekeztem olyan anyagot kézbe adni, amely alapul szolgálhat az elindulást kísérő kétségek tisztításához.
Alapozónak szántam a könyvet azért is, mert ismereteim szerint a témával foglalkozó, eddig hazánkban megjelent szakmai jellegű könyvek inkább képeskönyv szerűek vagy ötleteket felmutatók voltak, és főleg a házat építő vagy konyhát berendezni szándékozó közönség számára készültek.
Itt szeretném megjegyezni, hogy bármilyen laikusnak is véli magát e témában valaki (bár többnyire inkább az ellenkezőjének), abban az esetben, ha - már az autóvásárlást is megközelítő - súlyos összegeket szán konyhára, pontosan...
Tovább
Fülszöveg
Tisztelettel ajánlom a könyvet mindazoknak, akik egyetemi vagy főiskolai hallgatóként először ismerkednek a konyhatervezés kérdéseivel, akik bármilyen előtanulmányok után konyhatervezéssel, gyártással vagy kereskedéssel kívánnak foglalkozni.
Azok számára, akik valami módon kezdőknek érzik magukat a konyhával kapcsolatos - elsősorban műszaki - ismereteket illetően, igyekeztem olyan anyagot kézbe adni, amely alapul szolgálhat az elindulást kísérő kétségek tisztításához.
Alapozónak szántam a könyvet azért is, mert ismereteim szerint a témával foglalkozó, eddig hazánkban megjelent szakmai jellegű könyvek inkább képeskönyv szerűek vagy ötleteket felmutatók voltak, és főleg a házat építő vagy konyhát berendezni szándékozó közönség számára készültek.
Itt szeretném megjegyezni, hogy bármilyen laikusnak is véli magát e témában valaki (bár többnyire inkább az ellenkezőjének), abban az esetben, ha - már az autóvásárlást is megközelítő - súlyos összegeket szán konyhára, pontosan szereti tudni, mit kell kapnia a pénzéért. Ez az igény ma már az életjáró technikai színvonal ismeretét, az anyagok ismeretét, a szükséges ergonómiai, használati és esztétikai funkciók ismeretét, ezek alkalmazásának meggyőző indoklását teszi szükségessé tervező és gyártó számára.
Remélem, azokat, akik úgy gondolják, hogy nehéz konyhát tervezni, gyártani, eladni, vásárolni, meggyőzöm arról, hogy voltaképpen könnyű. Azokat pedig, akik úgy hiszik, a konyha nem más, mint készen kapható bútorok és készülékek egyszerű összerakása, rávezeti a részletkérdések tisztázásának jelentőségére.
A konyhaberendezés és a konyhai készülékek a háztartásban az információtechnikai berendezéseket követően a leggyorsabban fejlődnek. A fejlesztők évről évre újabb megoldásokat kínálnak, amelyek elterjesztése közös feladatunk. Ezért az ezzel kapcsolatos ismeretek folyamatosan változnak és megújulnak. Minden bizonnyal máris tanulhatunk olyan témát, amelyet a könyv fontossága ellenére nem érint. Néhány ilyen témának a feldolgozásával - többet között pl. a mozgáskorlátozottak konyhájának tervezési elveivel, az irodai konyha tervezésével stb. - itt nem volt módunk foglalkozni.
Vissza