1.054.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konzervtechnológia 1-2.

Növényi Eredetű Nyersanyagok feldolgozásához

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. kötet:
1. Bevezetés 7
Dr. Szenes Endréné:
1.1 A. konzervipar tevékenységének és gyártmányainak áttekintése 7
Dr. Szenes Endréné:
1.2 A. hazai konzervipar története és helyzete 12
Dr. Szenes Endréné:
1.3 Az 1980-as évek hazai konzervipara a nemzetközi összehasonlítás tükrében 23
Dr. Körmendy Imre:
1.4 A konzervipari technológiai eljárások rövid áttekintése 24
1.5 Irodalomjegyzék az 1. fejezethez 28
2. A konzerviparban alkalmazott technológiai eljárások alapelvei 29
Dr. Vukov Konstantin - Dr. Körmendy Imre:
2.1 Konzervipari tartósító eljárások 29
Dr. Deák Tibor:
2.2 Mikroorganizmusok tevékenységét befolyásoló tényezők 45
Dr. Biacs Péter:
2.3 Enzimek szerepe a tartósítóipari technológiákban 85
Dr. Körmendy Imre:
2.4 Hő- és anyagátvitel a konzervipari technológiai eljárásokban 97
2.5 Irodalomjegyzék a 2. fejezethez 127
3. Növényi nyersanyagok előkészítése a konzerváláshoz 135
Dr. Körmendy Imre:
3.1 Résztechnológiák felbontása és csoportosítása 135
Dr. Barta József - dr. Monszpart Elemérné - Dr. Körmendy Imre:
3.2 Növényi eredetű nyersanyagok átvétele és minősítése 136
Dr. Körmendy Imre:
3.3 A válogatás és osztályozás technológiája 147
Dr. Barta József - Dr. Körmendy Imre:
3.4 Növényi nyersanyagok mosása 165
Dr. Barta József - Dr. Körmendy Imre:
3.5 Növényi nyersanyagok tisztítása 175
Dr. Körmendy Imre:
3.6 A hámozás technológiája 183
Dr. Hidegkuti Gyula - Dr. Körmendy Imre:
3.7 Aprítás, homogénezés, keverés 201
Dr. Körmendy Imre:
3.8 Előmelegítés, előfőzés vákuumban való kezelés (huzatás), áztatás kezelőoldatban 240
Dr. Vukov Konstantin:
3.9 Lényerési eljárások 255
Dr. Rák István - Dr. Körmendy Imre:
3.10 Létisztítás 287
Dr. Vukov Konstantin:
3.11 Gázok oldása folyadékban 295
Dr. Barta József:
3.12 Töltés és zárás technológiája 301
3.13 Irodalomjegyzék a 3. fejezethez 321

2. kötet:
4. Tartósító technológiai eljárások 333
Dr. Körmendy Imre:
4.1 A sterilezés és pasztőrözés ipari technológiái 333
Ott József:
4.2 Aszeptikus technológia 395
Dr. Hidegkúti Gyula - Dr. Körmendy Imre:
4.3 Vízelvonás besűrítéssel 436
Dr. Barta József - Dr. Vukov Konstantin - Gion Béla:
4.4 Vízelvonás szárítással 482
Dr. Pátkai Györgyi:
4.5 Vegyszeres tartósítás 521
Dr. Deák Tibor:
4.6 Természetes és mesterséges savanyítás 539
Dr. Farkas József:
4.7 Kombinált tartósítás 553
4.8 Irodalomjegyzék a 4. fejezethez 567
5. A fontosabb termékek gyártástechnológiája a hazai
konzerviparban 581
Dr. Barta József:
5.1 Konzervipari előfeldolgozó telepek 581
Hergár Emil:
5.2 Gyümölcskonzervek 5 93
Dr. Vukov Konstantin - Dr. Körmendy Imre:
5.3 Gyümölcs- és zöldséglevek, sűrítmények 611
Dr. Török Szilveszter:
5.4 Zöldségkonzervek és savanyúságok 632
Berki Ferenc:
5.5 Száritmányok gyártása 658
Dr. Szenes Endréné:
5.6 Gyermekétel-konzervek 677
5.7 Irodalomjegyzék az 5. fejezethez 691
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem