1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Menü 2000/4.

Konyhaművészeti és gasztronómiai magazin - 2000/4. szám/Debrecen bemutatkozik/Ünnepi hangulatban/Recipes by famous Chefs with guide

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: ALLPRINT Kanadai-Magyar Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím: Menü
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. Angol nyelvű előszóval, tartalomjegyzékkel, receptekkel. Megjelenik negyedévente.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Vége az évnek. Annak az évnek, amely a magyarság számára különleges jelentőséggel bírt. A millennium évében megannyi ünnepre került sor hazánkban és a világ számos országában. Ezeken bemutattuk... Tovább

Előszó

Vége az évnek. Annak az évnek, amely a magyarság számára különleges jelentőséggel bírt. A millennium évében megannyi ünnepre került sor hazánkban és a világ számos országában. Ezeken bemutattuk gazdag kultúránkat, melyből gasztronómiai szokásaink nagy szeletet képviselnek. Örömünkre szolgál, hogy ételeink, éttermeink egyre népszerűbbek a külföldiek körében. Államalapításunk ezredik évfordulóján talán mi magyarok is nagyobb figyelmet szenteltünk hagyományainknak.
A Menü magazin harmadik évfolyamát zárva jóleső érzéssel tölt el mindannyiunkat, hogy a magyar vendéglátás az utóbbi években komoly minőségi fejlődésen ment át.
Az éttermek kínálata sokoldalú, szezonálisan frissített, személyes ajánlásokkal ellátott, egyedi ízeket, is felvonultató. A borválaszték sokszínű, tájjellegű és kiváló pincészetek nedüjéből válogatott. A környezet hangulatos, inkább családias jellegű, stílusos, az étterem arculatához illeszkedik. az étlap, itallap a fantáziadús elnevezéseken kívül általában bővebb leírásokat is tartalmaz, igényes kivitelű és sok helyen irodalmi idézetekkel is dúsított. A kiszolgálás színvonala is nőtt.
Büszkék vagyunk arra, hogy magazinunk iránymutatóvá vált a hazai gasztronómiai életben és elveinknek számos követője van.
Ezúton is köszönjük bizalmukat, és boldog, bensőséges ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! Vissza

Tartalom

Bevezető 3
Tartalom 4
Világablak 6
Kakas étterem 8
Schuch Gourmand Dunacorso 10
Kisrabló étterem 12
Eseménynaptár 14
Öreghalász étterem 16
Rivalda Café & Restaurant 18
Kéhli vendéglő 20
A fűszerek ősatyja: a só 22
Kalandozások: Debrecen 25
Aranybika étterem 26
Aqua étterem - Thermál Hotel Debrecen Gyógyszálló **** 28
Lucullus étterem 30
Városháza étterem 32
Csokonai söröző 34
Stílus: Korpádi Péter és Patyi Árpád rovata 36
A Zwack-ház borai (IV.) - A Tokaj Disznókő-pincészet 42
Történelmi borvidékeink: Mátraalja és Bükkalja 43
Admiral étterem 48
Szépvölgyi étterem 50
Koktél: Lajsz András rovata 52
Dinasztia étterem 54
Fekete Holló étterem 56
Nyereg alatt puhítottuk-e a húst? 58
Receptek angol nyelven 61
Éttermi kalauz 64
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Menü 2000/4. Menü 2000/4. Menü 2000/4.
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba