1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Menü 2001/1.

Konyhaművészeti és gasztronómiai magazin - 2001/1. szám/Székesfehérvár bemutatkozik/14 villányi borászat/Koktélok/Bárányvariációk/15 ételsor 60 recept/Recipes by famous Chefs with guide

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Kapcsolódó személy

Kiadó: ALLPRINT Kanadai-Magyar Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím: Menü
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. Angol nyelvű előszóval, tartalomjegyzékkel, receptekkel. Megjelenik negyedévente.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A húsvéttal a természet is feltámad, újraéled. A várakozás vágyakozássá nemestül a friss tavaszi ízek után.
Egyre többen tartják be a böjt előírásait, és sokan vannak, akik nem vallási okokból... Tovább

Előszó

A húsvéttal a természet is feltámad, újraéled. A várakozás vágyakozássá nemestül a friss tavaszi ízek után.
Egyre többen tartják be a böjt előírásait, és sokan vannak, akik nem vallási okokból teszik ezt. Manapság a húsok fogyasztásával kapcsolatban óvatosságra int az Európa-szerte fenyegető kergemarha-kór és a száj és körömfájás vész.
Talán nem baj, ha ezt a fajta böjtöt összekapcsoljuk a böjt eredeti céljával, magunkba szállunk, elgondolkodunk azon, hogy miért sújtják Európa némely országát ezek a csapások.
Francia barátném pár éve lelkendezve beszélt arról, hogy Magyarországon még hús a hús, sütés után nem ugrik össze ötödére, zamata van a gyümölcsnek, zöldségnek. Jó nekünk - mondta Ő-, hiszen itt tilos a génmanipulálás növényen, állaton egyaránt.
A jó étel alapja a kifogástalan nyersanyag. Az általunk bemutatott éttermek nagy gondot fordítanak erre. Magyarországon bátran és jóízűen fogyasztható - manapság is, mint mindig - mindenféle húsból készült étel.
Valóban jó nekünk, még vannak értékeink. Egyik kincsünk a gasztronómiánk.
- a szerkesztő Vissza

Tartalom

Bevezető 3
Tartalom 4
Világablak 6
Hotel Astoria, Empire étterem 8
Danubius Hotel Gellért - Duna étterem 10
Kisrabló étterem 12
A Zwack-ház borai (V.) - Gál Tibor 16
Giselle belga étterem-söröző 18
Kalandozások: Székesfehérvár 21
Isobella étterem & pizzéria 22
Bástya vendéglő 24
Kiskulacs vendéglő 26
Történelmi borvidékeink: Villány 28
Stílus: Korpádi Péter és Patyi Árpád rovata 36
Hunguest Hotel Palota Lillafüred*** - Hunyadi étterem 44
Réka jurtája étterem-kávézó 46
Kacsa vendéglő 48
Koktél: Lajsz András rovata 50
Mercure Budapest Buda Szálloda - Budavár étterem 52
Camelot lovagkori étterem 54
Rolling Rock Café - Budapest 56
Miért nevezik borsnak a paprikát? 58
Receptek angol nyelven 62
Éttermi kalauz 64
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Menü 2001/1. Menü 2001/1. Menü 2001/1.
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba