1.103.857

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Mindmegette Recepttár 2012/10.

II. évfolyam 10. szám

Szerkesztő
Kapcsolódó személy
Budapest
Kiadó: AS-B Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím: Mindmegette Recepttár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal. Az olvasók receptjeivel és fotóival.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Húsgombócok padlizsánszószban
Hozzávalók 4 személyre:
A húsgombócokhoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 tojás
- 5 beáztatott és kicsavart vekniszelet
- 4 cikk zúzott fokhagyma
- 1/2 csokor aprított... Tovább

Előszó

Húsgombócok padlizsánszószban
Hozzávalók 4 személyre:
A húsgombócokhoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 tojás
- 5 beáztatott és kicsavart vekniszelet
- 4 cikk zúzott fokhagyma
- 1/2 csokor aprított petrezselyem
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- só, bors
- 3 evőkanál kukoricaliszt
A padlizsánszószhoz:
- 2 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 szál felkarikázott sárgarépa
- 1 felkockázott padlizsán
- 1 doboz hámozott konzervparadicsom
- 1 chilipaprika
A körethez:
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
1. A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, a kenyérrel, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval, borssal. Diónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle, majd meghengergetjük kukoricalisztben. Sütőpapírral bélelt tesibe tesszük és 180 C-fokos sütőben ropogósra sütjük.
2. A vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a padlizsánt. Kevergetve pirítgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a konzervparadicsomot és egy pohár vizet. 20-25 percig főzzük, közben néha megkeverjük, és pótoljuk az elpárolgott folyadékot. A vége fele belevágunk egy mag nélküli chilit is.
3. Botmixerrel pürésítjük, majd beledobjuk a húsgombóckákat, és még egyet hagyjuk rottyanni a tűzön.
4. Közben az előírásoknak megfelelően kifőzzük a spagettit, ráöntjük a húsgombócos padlizsánszószt, és kitöltünk mellé egy korsó jéghideg sört. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mindmegette Recepttár 2012/10. Mindmegette Recepttár 2012/10.
Állapot:
740 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba