Előszó
Húsgombócok padlizsánszószban
Hozzávalók 4 személyre:
A húsgombócokhoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 tojás
- 5 beáztatott és kicsavart vekniszelet
- 4 cikk zúzott fokhagyma
- 1/2 csokor aprított petrezselyem
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- só, bors
- 3 evőkanál kukoricaliszt
A padlizsánszószhoz:
- 2 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 szál felkarikázott sárgarépa
- 1 felkockázott padlizsán
- 1 doboz hámozott konzervparadicsom
- 1 chilipaprika
A körethez:
- 1 csomag spagetti
Elkészítés:
1. A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, a kenyérrel, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval, borssal. Diónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle, majd meghengergetjük kukoricalisztben. Sütőpapírral bélelt tesibe tesszük és 180 C-fokos sütőben ropogósra sütjük.
2. A vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a padlizsánt. Kevergetve pirítgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a konzervparadicsomot és egy pohár vizet. 20-25 percig főzzük, közben néha megkeverjük, és pótoljuk az elpárolgott folyadékot. A vége fele belevágunk egy mag nélküli chilit is.
3. Botmixerrel pürésítjük, majd beledobjuk a húsgombóckákat, és még egyet hagyjuk rottyanni a tűzön.
4. Közben az előírásoknak megfelelően kifőzzük a spagettit, ráöntjük a húsgombócos padlizsánszószt, és kitöltünk mellé egy korsó jéghideg sört.
Vissza