1.054.415

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Omega-3 szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Zafír Press
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 19 cm
ISBN: 978-615-5005-03-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra. Az is mindinkább bekerül a köztudatba, hogy az omega-3 zsírsavak jelentős szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a magas koleszterinszint elleni küzdelemben, a stroke-megelőzésben, és az egészséges agyműködés és kiegyensúlyozott hangulat megőrzésében.
Azt azonban már kevesen tudják, hogy a megfelelő mennyiség bevitele érdekében hogyan kellene összeállítani az étrendet, ráadásul olyan ételekből, amelyeket a család minden tagja szívesen elfogyaszt.
Ez az első magyar nyelvű szakácskönyv, amelyik megtanít erre.
Bár az olajos húsú halak az omerga-3 legjobb forrásai, de zöldséggel, gyümölccsel, olajos magvakkal is elérhető, hogy a megfelelő mennyiség a szervezetbe jusson.
A kész és félkész élelmiszerek, az étrendkiegészítők sokaságában nehéz eligazodni, melyiket vásároljuk és melyiket ne. E szakácskönyv összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat,... Tovább

Fülszöveg

Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra. Az is mindinkább bekerül a köztudatba, hogy az omega-3 zsírsavak jelentős szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a magas koleszterinszint elleni küzdelemben, a stroke-megelőzésben, és az egészséges agyműködés és kiegyensúlyozott hangulat megőrzésében.
Azt azonban már kevesen tudják, hogy a megfelelő mennyiség bevitele érdekében hogyan kellene összeállítani az étrendet, ráadásul olyan ételekből, amelyeket a család minden tagja szívesen elfogyaszt.
Ez az első magyar nyelvű szakácskönyv, amelyik megtanít erre.
Bár az olajos húsú halak az omerga-3 legjobb forrásai, de zöldséggel, gyümölccsel, olajos magvakkal is elérhető, hogy a megfelelő mennyiség a szervezetbe jusson.
A kész és félkész élelmiszerek, az étrendkiegészítők sokaságában nehéz eligazodni, melyiket vásároljuk és melyiket ne. E szakácskönyv összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat, számtalan hasznos tanácsot ad és megtanít arra, hogyan használhatjuk ki legjobban az omega-3 zsírsav sokrétűen jótékony hatását. Talán újra kedvet csinál ahhoz, hogy a magyar konyha valaha fontos részét képező halételek ismét elfoglalják méltó helyüket étkezési kultúránkban. Vissza

Tartalom

Az omega zsírsavak hatása6
Életfontosságú zsírok6
Az omega zsírsavak szerepe8
Egy kis kémia9
Milyen olajokat használjunk rendszeresen és milyeneket ne?11
Miért olyan fontosak az omega zsírsavak?12
Mire jók az esszenciális zsírsavak?14
Az omega-3 ás az omega-6 közötti egyensúly16
Mennyi omega-3 zsírsavra van szükségünk?18
A halakban, tengeri állatokban felhalmozódott káros anyagokról19
Omega-3 tartalmú halak és más tengeri állatok20
Omega-3 tartalmú magvak, zöldségek és olajok21
Tippek még több omega-3 beviteléhez22
Omega-3 és a vegetáriánus, vegán étrend23
Funkcionális élelmiszerek vagy természetes források?25
Étrend-kiegészítők26
Az esszenciális zsírsavak szerepe a megelőzésben és kezelésben28
Receptek32
Reggelik35
Hajdinapalacsinta sült almakarikákkal36
Túrós müzli epres salátával36
Müzli gyümölccsel és joghurttal39
Kelkáposztás, tofus, burgonyás palacsinta39
Füstölt hering zabpehellyel40
Forrázott füstölt hering40
Fűszeres burgonyapüré43
Szardíniakrém pirítóssal43
Zabkása málnaszósszal és whiskyvel44
Colcannon, káposztás, hagymás burgonyapüré44
Kelbimbó véres hurkával47
Pirítós olvasztott sajttal és almával47
Spenótos-sajtos sült szardínia48
Tőkehal buggyantott tojással48
Levesek és előételek51
Mentás spenótleves joghurttal52
Mángoldos bableves tésztával52
Zöldségleves kéksajttal55
Ír leves füstölt tőkehallal és lazaccal55
Karfiolleves parasztosan56
Spárga tojással és porcsinnal56
Marinált halszeletek citrommal és lime-mal58
Pirított gomba radicchióval59
Mustármaggal ízesített spenótos lencseleves59
Hideg avokádóleves60
Kesudiós babsaláta60
Indiai mángoldos, paradicsomos pirítós63
Káposztás céklaleves snidlinggel díszítve63
Haltatár - tonhalból és ördöghalfarokból64
Fésűkagyló mogyoróval67
Laposhal cikórialevéllel67
Tőkehal hagymalekvárral és buggyantott tojással68
Póréhagymaleves kagylóval és articsókával69
Könnyű fogások71
Brokkoli és karfiol csőben sütve72
Édesburgonya-püré zöldbabbal és dióval72
Spárgakoszorú vajas tésztán74
Mángold sajttal és polentával74
Csicseriborsós spenót mustármaggal76
Pisztráng csicseriborsópürével76
Fésűkagyló kínai kellel77
Lazac sárgarépás lencsével77
Garnélarák kelbimbóval78
Szardellatorta újhagymával78
Kedgeree füstölt heringgel80
Szardínia joghurtos-mustáros szószban81
Grillezett hering zabliszttel meghintve81
Húsos-káposztás palacsinta82
Garnélarák kuszkusszal82
Füstölt lazac articsókával és tojással83
Avokádó rákkal töltve84
Burgonyás lazacgombócok84
Széles metélt szardellával és articsókával86
Fűszeres főtt kagyló fehérborban87
Spagetti füstölt hallal és grapefruittal87
Penne garnélarákkal és fenyőmagos pestóval88
Grillezett szardínia nyárson88
Főételek91
Zöldséges lasagne cukkinivel és padlizsánnal92
Zöldséges sült tofu95
Ínyenc tofuragu rizzsel96
Fűszeres édesburgonya-ragu96
Currys csicseriborsó kelbimbóval97
Szójababos gyors zöldségragu97
Kacsamellcsíkok mézes sütőtökkel98
Sült kacsa hidegen gyümölcsszósszal98
Vadrizses töltött tök99
Lazacfilé fóliában101
Grillezett makréla101
Mángoldos lepényhaltekercs102
Mediterrán barramundi102
Makréla forró epermártással105
Laposhal kókusztejjel106
Burgonyás makrélavagdalt106
Trópusi pisztráng papajaszósszal108
Báránylábszár káposztás lencsével108
Karibi tőkehalfilé tökraguval109
Kaliforniai csirke naranccsal110
Diós bárányszelet gyümölcsszósszal111
Csirkemell füstölt tofuval mangószószban111
Desszertek113
Halva szívecskék sörbettel114
Desszert bogyósgyümölcsökből117
Pászkagombócok eperpürével117
Zabpehely gyümölccsel118
Mogyorós, diós piramisok118
Kiwis áfonyazselé120
Olasz rebarbarapuding120
Epres granita122
Málnás lepény122
Epres lepény123
Áfonyás muffin124
Magos cipó124
Mogyoróvajas mázas banán127
Almás syllabub fenyőmaggal127
Afro-ázsiai rizspuding128
Sült gyümölcs dióval128
Dzsúszok és turmixok131
Zöldséges paradicsomital132
Almás szőlőturmix citromlével132
Bazsalikomos paradicsomital135
Gyümölcsturmix lenmagolajjal135
Brokkolis almaturmix136
Rumos szójatejital136
Trópusi gyümölcsital139
Spenótos almaturmix139
Mézes szójatej140
Almatea szegfűszeggel140

Michael van Straten

Michael van Straten műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Michael van Straten könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem