1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sült tészták

Herőke és a többiek

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Duna Könyvklub Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím: Ízőrzők
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-354-124-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt "Ízőrzők" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma.
Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is?
Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a fánkokat, és milyen sok különlegességet találhatnak köztük! Túrós, mákos, bodzás, sőt, sonkával töltött is készülhet belőle. Aztán a palacsinták. Kelten, vagy csak hagyományosan, de velővel, rántva, vagy akár kaprosan is. A vidéki ételek... Tovább

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt "Ízőrzők" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma.
Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is?
Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a fánkokat, és milyen sok különlegességet találhatnak köztük! Túrós, mákos, bodzás, sőt, sonkával töltött is készülhet belőle. Aztán a palacsinták. Kelten, vagy csak hagyományosan, de velővel, rántva, vagy akár kaprosan is. A vidéki ételek gazdagságát bizonyítja a pacsa, a smorni, a perec, a herőke, és egy igazi ünnepi ritkaság, a boldogi nagyrózsa. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, süssenek valami finomat! Vissza

Tartalom

Gombócleves krumplifánkkal - Dunaegyháza6
Rongyos lapótya (rongyos lapóka) - Penyige12
Töltött flekni - Vecsés18
Húsos piroska - Káva24
Velővel töltött rántott palacsinta - Csólyospálos28
Méhkeréki palacsinta - Méhkerék34
Krumplis pacsa - Györköny40
Krumplis smorni - Pusztavám44
Zsírban sült perec - Bucsuta48
Herőke - Herencsény52
Szilvalekváros csavart fánk - Penyige56
Bodzafánk - Erzsébet60
Nagyrózsa - Boldog64
Túrós fánk - Csólyospálos68
Mahigi Vasájn - Mákos fánk - Nagybörzsöny74
Olajban sült pogácsa - Olaszfalu78
Keletlen rétes - Penyige82
Szódabikarbónás kanálfánk - Ecseny86
Kelt palacsinta - Császártöltés90
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem