kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Debreceni Mezőgazdasági Akadémia |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 310 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Szerves kémia | |
A szerves kémia tárgyköre | 1 |
A szerves vegyületek elemzése | 5 |
A szénvegyületek beosztása | 6 |
Paraffinsorozatbeli szénhidrogének | 8 |
Paraffin szénhidrogének előfordulása | 15 |
A kőolaj eredete és finomítása | 15 |
Frakcionálás | 16 |
Oktánszám | 17 |
A petróleum alkalmazása a növényvédelemben | 19 |
Gyümölcsfaolaj | 20 |
Dieselolaj | 21 |
Műbenzin | 22 |
A paraffinok kémiai tulajdonságia | 24 |
Cikloparaffinok | 26 |
Olefinek, Cis- trans izomeria | 27 |
Dienek és polienek | 30 |
Műkaucsuk | 31 |
Acetilének | 33 |
A szénhidrogének halogén származékai | 36 |
Alkoholok | 38 |
Az optikai izoméria | 47 |
Két és többértékű alkoholok | 52 |
Az alkoholok oxidációja | 54 |
Aldehidek | 61 |
Ketonok | 63 |
Oxialdehidek és oxiketonok | 64 |
Folioxialdehidek - polioxiketonok | 65 |
Dialdehidek, ketonaldehidek, diketonok | 66 |
Alifás karbonsavak | 67 |
Két és több bázisú karbonsavak | 71 |
Oxikarbonsavak | 75 |
Oxidikarbonsavak és oxipolikarbonsavak | 78 |
Aldo- és keto- karbonsavak | 79 |
Aldo- és keto- dikarbonsavak | 81 |
Éterek, tiolakoholok és tioéterek | 81 |
Észterek | 83 |
Szénsavszármazékok | 86 |
Aminok | 88 |
Aminszármazékok | 90 |
Diaminok | 91 |
Savamidok, aminósavak | 91 |
Alifás szilícium vegyületek | 91 |
Aromás vegyületek | 94 |
Benzolszármazékok izomériája | 94 |
A szubsztituensek irányító hatása | 97 |
Aromás szénhidrogének | 99 |
Izolált policiklusos szénhidrogének | 100 |
Kondenzált policiklusos szénhidrogének | 100 |
Kőszénkátrány | 100 |
Gyümölcsfakarbolineum | 100 |
Halogén-, szulfo- és nitroszármazékok | 103 |
Gobol, DDT, HCH | 103 |
DNRB | 105 |
Fenolok | 106 |
Diklórfenoxiecetsavas nátrium | 106 |
Krezolok | 106 |
Dinitrobutilfenol, parathion | 109 |
Dinitroortokrezol, Fenoléterek | 109 |
Kinonok | 112 |
Aromás alkoholok | 113 |
Aromás aldehidek | 114 |
Aromás savak | 115 |
Terpének és kámforok | 116 |
Heterociklusos vegyületek | 119 |
Alkaloidák | 121 |
Biokémia | |
Zsírok, olajok, foszfatidok, cerebrozidok | 124 |
Monoszaharidok | 134 |
Oligoszaharidok | 149 |
Poliszaharidok | 153 |
Ritkább poliszaharidok | 158 |
Aminósavak | 160 |
Peptidek és polipeptidek | 164 |
Fehérjék | 166 |
A fehérjék felépítése, szerkezete és formája | 169 |
A polipeptid láncokat összetartó erők | 172 |
Az aminósavak sorrendje a fehérjékben | 174 |
A fehérjék fajlagossága | 176 |
A fehérjék elektromos tulajdonságai | 177 |
A fehérjék csoportosítása | 180 |
Proteinek | 181 |
Proteidek | 183 |
Enzimek | 195 |
Az enzimek előfordulása | 195 |
Az enzimek elnevezése és összetétele | 196 |
Az enzimek specifitása | 197 |
Az enzimaktivitást befolyásoló tényezők | 198 |
Vitaminok | 203 |
Hormonok | 227 |
Az emésztés | 245 |
A nyál szerepe az emésztésben | 245 |
A gyomornedv szerepe az emésztésben | 246 |
A vékonybél és a hasnyálmirigynedv szerepe az emésztésben | 247 |
Energia anyagcsere | 251 |
A szénhidrátok oxigénmentes közegben (anaerob) történő lebontása | 256 |
Erjedési folyamatok | 257 |
Dezaminálás, tranzaminálás | 259 |
Zsírsavak oxidációja | 261 |
A citrátkör és reakciói | 263 |
A terminális oxidáció | 265 |
Az oxidációs rendszer helye az élőszervezetben | 267 |
Szénhidrát anyagcsere | 268 |
Lipid anyagcsere | 272 |
Fehérje anyagcsere | 274 |
Víz és oldott anyagok mozgása a szervezetben | 280 |
A csírázó mag szénhidrát-anyagcseréje | 286 |
A csírázó mag fehérje-anyagcseréje | 287 |
A csírázó mag zsíranyagcseréje | 289 |
Fotoszintézis | 289 |
Lélegzés | 295 |
A növény N-ellátása és fehérje-anyagcseréje | 297 |
A zsírok biosztintézise | 306 |
A tápanyagok felvétele | 307 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.