1.054.415

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerves és biokémia

Jegyzet

Szerkesztő

Kiadó: Debreceni Mezőgazdasági Akadémia
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 310 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Szerves kémia
A szerves kémia tárgyköre1
A szerves vegyületek elemzése5
A szénvegyületek beosztása6
Paraffinsorozatbeli szénhidrogének8
Paraffin szénhidrogének előfordulása15
A kőolaj eredete és finomítása15
Frakcionálás16
Oktánszám17
A petróleum alkalmazása a növényvédelemben19
Gyümölcsfaolaj20
Dieselolaj21
Műbenzin22
A paraffinok kémiai tulajdonságia24
Cikloparaffinok26
Olefinek, Cis- trans izomeria27
Dienek és polienek30
Műkaucsuk31
Acetilének33
A szénhidrogének halogén származékai36
Alkoholok38
Az optikai izoméria47
Két és többértékű alkoholok52
Az alkoholok oxidációja54
Aldehidek61
Ketonok63
Oxialdehidek és oxiketonok64
Folioxialdehidek - polioxiketonok65
Dialdehidek, ketonaldehidek, diketonok66
Alifás karbonsavak67
Két és több bázisú karbonsavak71
Oxikarbonsavak75
Oxidikarbonsavak és oxipolikarbonsavak78
Aldo- és keto- karbonsavak79
Aldo- és keto- dikarbonsavak81
Éterek, tiolakoholok és tioéterek81
Észterek83
Szénsavszármazékok86
Aminok88
Aminszármazékok90
Diaminok91
Savamidok, aminósavak91
Alifás szilícium vegyületek91
Aromás vegyületek94
Benzolszármazékok izomériája94
A szubsztituensek irányító hatása97
Aromás szénhidrogének99
Izolált policiklusos szénhidrogének100
Kondenzált policiklusos szénhidrogének100
Kőszénkátrány100
Gyümölcsfakarbolineum100
Halogén-, szulfo- és nitroszármazékok103
Gobol, DDT, HCH103
DNRB105
Fenolok106
Diklórfenoxiecetsavas nátrium106
Krezolok106
Dinitrobutilfenol, parathion109
Dinitroortokrezol, Fenoléterek109
Kinonok112
Aromás alkoholok113
Aromás aldehidek114
Aromás savak115
Terpének és kámforok116
Heterociklusos vegyületek119
Alkaloidák121
Biokémia
Zsírok, olajok, foszfatidok, cerebrozidok124
Monoszaharidok134
Oligoszaharidok149
Poliszaharidok153
Ritkább poliszaharidok158
Aminósavak160
Peptidek és polipeptidek164
Fehérjék166
A fehérjék felépítése, szerkezete és formája169
A polipeptid láncokat összetartó erők172
Az aminósavak sorrendje a fehérjékben174
A fehérjék fajlagossága176
A fehérjék elektromos tulajdonságai177
A fehérjék csoportosítása180
Proteinek181
Proteidek183
Enzimek195
Az enzimek előfordulása195
Az enzimek elnevezése és összetétele196
Az enzimek specifitása197
Az enzimaktivitást befolyásoló tényezők198
Vitaminok203
Hormonok227
Az emésztés245
A nyál szerepe az emésztésben245
A gyomornedv szerepe az emésztésben246
A vékonybél és a hasnyálmirigynedv szerepe az emésztésben247
Energia anyagcsere251
A szénhidrátok oxigénmentes közegben (anaerob) történő lebontása256
Erjedési folyamatok257
Dezaminálás, tranzaminálás259
Zsírsavak oxidációja261
A citrátkör és reakciói263
A terminális oxidáció265
Az oxidációs rendszer helye az élőszervezetben267
Szénhidrát anyagcsere268
Lipid anyagcsere272
Fehérje anyagcsere274
Víz és oldott anyagok mozgása a szervezetben280
A csírázó mag szénhidrát-anyagcseréje286
A csírázó mag fehérje-anyagcseréje287
A csírázó mag zsíranyagcseréje289
Fotoszintézis289
Lélegzés295
A növény N-ellátása és fehérje-anyagcseréje297
A zsírok biosztintézise306
A tápanyagok felvétele307
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem