A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szívbarát ételek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: IPC Könyvek Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím: IPC Gastro-A gyógyító szakács
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-635-473-2
Megjegyzés: Színes ételfotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Szívbarát
ételek
A mai világban egyre többen szenvednek szív- és érrendszeri betegségben, ezért nagyon fontos, hogy az életvitelen kívül az étkezési kultúrán is változtassunk.
A szívbarát ételeiméi lényeges, hogy sok növényi rostot tartalmazzanak, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavat. Aid szív- és érrendszeri problémában szenved, a telített zsírsavak, pl. sertészsír, tyúkzsír, libazsír stb. helyett használjon telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajat, lenmagolajat, tökmagolajat, szójaolajat vagy szezámolajat. A magas omega-3 tartalmú halak közé tartozik a hering, a tonhal, a makréla, a lazac. A magyar halak közül a busa és a pisztráng tartalmaz jelentősebb mennyiségű omega-3 zsírsavat, a többi 100 mg-nál kevesebbet vagy egyáltalán nem. A magas rosttartalmú vér- és értisztító zöldségek, gyümölcsök közé sorolható a brokkoli, a paraj, a hagymafélék, a retek, a célda, a paradicsom, a sárgarépa, a karalábé, a spárga, a bab, a borsó, az alma, a diófélék, a... Tovább

Fülszöveg


Szívbarát
ételek
A mai világban egyre többen szenvednek szív- és érrendszeri betegségben, ezért nagyon fontos, hogy az életvitelen kívül az étkezési kultúrán is változtassunk.
A szívbarát ételeiméi lényeges, hogy sok növényi rostot tartalmazzanak, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavat. Aid szív- és érrendszeri problémában szenved, a telített zsírsavak, pl. sertészsír, tyúkzsír, libazsír stb. helyett használjon telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajat, lenmagolajat, tökmagolajat, szójaolajat vagy szezámolajat. A magas omega-3 tartalmú halak közé tartozik a hering, a tonhal, a makréla, a lazac. A magyar halak közül a busa és a pisztráng tartalmaz jelentősebb mennyiségű omega-3 zsírsavat, a többi 100 mg-nál kevesebbet vagy egyáltalán nem. A magas rosttartalmú vér- és értisztító zöldségek, gyümölcsök közé sorolható a brokkoli, a paraj, a hagymafélék, a retek, a célda, a paradicsom, a sárgarépa, a karalábé, a spárga, a bab, a borsó, az alma, a diófélék, a szőlő, a narancs, a citrom, a gránátalma, az áfonya, a dinnye stb. A zöldtea erősen lassítja a koleszterin felszívódását, a tej pedig a magas kalciumtartalma miatt csökkenti a koleszterint.
A könyvben szereplő recepteket a legfontosabb alapelvek szerint állítottuk össze, a segítségükkel egészséges és finom ételeket készíthetünk.
Jó főzést és jó egészséget! Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Liptai Zoltán

Liptai Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liptai Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem