1.054.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tejipari technológia II. (töredék)

Szerző
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 447 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Vajgyártás5
A vajgyártás nyersanyaga8
A vaj mint a vajgyártás nyersanyaga8
A gyűjtött tejszín mint a vajgyártás nyersanyaga10
A nyersanyag (tej, gyűjtött tejszín) átvétele és kezelése a vajüzemben17
A tej átvétele és fölözése18
A gyűjtött tejszín átvétele és előkezelése27
A köpütejszín kezelése30
A tejszín pasztőrözése30
A tejszín szellőztetése32
A tejszín hűtése32
A tejszín érlelése33
A tejszín biológiai érlelése (A tejsavanyítás)33
A tejszín fizikai (édes) érlelése46
Vajkészítés49
A köpülők52
A köpülő elkészítése és tisztítása56
A köpülés58
A vaj mosása65
A vaj gyúrása68
A víztartalom beállítása75
A vajállomány biztosítása76
A vaj sózása79
Megszakítás nélküli vajkészítés81
Különleges vajféleségek előállítása84
A Melesin-féle vaj készítése84
Ízesített vajféleségek készítése85
Konzerv vajféleségek készítése86
A vaj formázása és csomagolása87
A vaj formázása (adagolása)87
A vaj hordózása és ládázása90
A vaj tárolása92
A vaj98
A vaj meghibásodása99
Íz- és szaghibák101
Állományhibák105
Kidolgozási hibák107
Küllemi és színhibák108
A vaj bírálata és minősítése110
A vajkészítés ellenőrzése (Üzemi feljegyzések)112
A vajgyártás számításai113
A fölözés számításai113
A tejszín és a tejszínkezelés számításai121
A vajkészítés (köpülés) számításai126
A vajgyártás mennyiségi- és zsírellenőrzése135
A képletek összesítése137
Vajzsír készítése144
Vajzsír készítése kiolvasztással144
Vajzsír készítése befőzéssel145
Vajzsír készítése kiolvasztással és befőzéssel145
A vajzsír tulajdonságai147
Sajtgyártás148
Általános rész148
A sajtgyártás nyersanyaga (Az üsttej)150
A tej átvétele153
Az üsttej kezelése154
Az üsttej előkészítése156
A sajtgyártáshoz használt kultúrák készítése és kezelése161
A sajtkészítés165
Sajtgyártás tanksajtkészítőben186
A sajtok sózása188
A sajtok érlelése190
A sajtok előkészítése csomagolásra és a csomagolás199
A sajt201
A sajtok meghibásodása212
A sajtok bírálata és minősítése214
A sajtkészítés ellenőrzése (Üzemi feljegyzések)216
A sajtkészítés számításai220
A képletek összesítése246
Részletes rész255
Lágysajtféleségek készítése255
Félkemény sajtféleségek készítése268
Keménysajt-féleségek készítése281
Reszelnivaló sajtféleségek készítése288
Juhsajtféleségek készítése290
Túrógyártás301
A túrógyártás nyersanyaga és segédanyagai302
A tej302
A savanyító303
Az oltó303
Étkezési túró készítése303
Savanyú étkezési túró készítése303
Oltós étkezési túró készítése306
Zsíros étkezési (asztali-, csemege) túró készítése308
Az étkezései túró szárítása és a szárított túró regenerálása309
A túró meghibásodása310
Az étkezési túró csomagolása és tárolása313
Túrókészítmények gyártása316
Túrókeverékek készítése316
Túrópogácsák (túrósajtocskák) készítése318
Pogácsasajt készítése319
A savanyú túró (pogácsasajt-túró) készítése319
A pogácsasajt készítése324
A pogácsasajt jellemző tulajdonságai330
A pogácsasajt hibái330
A túrógyártás számításai332
A soványtúró zsírtartalmának beállítása332
A túró víztartalmának beállítása334
A képletek összesítése336
Ömlesztettsajt gyártása337
A sajtömlesztés nyersanyaga338
A sajtömlesztés segédanyagai340
A nyersanyag előkészítése341
Az ömlesztés344
A sajtömlesztés elmélete344
Az ömlesztés346
Adagolás, csomagolás350
Az ömlesztettsajt352
Jellemző tulajdonságok353
Az ömlesztettsajt hibái354
Ömlesztettsajt készítmények361
Az ömlesztettsajt-készítés számításai363
Az ömlesztettsajt készítésének számításai363
Az ömlesztettsajt készítmények gyártásának számításai370
A sajtnyeremény kiszámítása371
A képletek összesítése372
Tejkonzervek gyártása375
A tejkonzervgyártás nyersanyaga377
Besűrített (kondenz-) tej készítése378
Besűrített (evaporált) tej készítése378
Cukrozott besűrített tej készítése378
Egyéb besűrített tejkészítmények383
A besűrítés számításai387
Tejpor készítése389
Tejporkészítés hengerszárítással389
Tejporkészítés porlasztással391
Kitermelés395
Különleges tejporkészítési eljárások395
A tejpor jellemző tulajdonságai395
A tejpor felhasználása396
A tejpor hibái397
A tejporkészítés számításai399
Melléktermékek ipari feldolgozása401
A soványtej értékesítése401
A soványtej mint emberi táplálék402
A soványtej értékesítése ipari célokra408
A soványtej mint állati takarmány423
A savó értékesítése424
A savó mint emberi táplálék424
A savó ipari feldolgozása428
A savó mint állati takamány434
Az író értékesítése435
Tejszínfagylalt készítése436
A keverék elkészítése és kezelése437
Fagyasztás, utánfagyasztás438
A példák megoldása438

Csiszár József

Csiszár József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csiszár József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem