kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 152 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-7445-51-X |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
A sajtgyártás kezdete | 5 |
Az első sajtoktól a tömegtermelésig | 6 |
A sajtgyártás alapelvei | 7 |
Kecskesajt | 7 |
Juhok és kecskék a világban | 9 |
Juh | 9 |
A juhtej | 9 |
Kecske | 10 |
A kecsketej | 11 |
Sajtok a világ minden részéről | 13 |
Norvégia | 14 |
Svédország | 15 |
Finnország | 16 |
Dánia | 16 |
Izland | 17 |
Anglia | 18 |
Kemény stilton sajt | 19 |
Lágy stilton sajt | 20 |
Wensleydale sajt | 21 |
A wensleydale sajt készítése | 21 |
A cheddar sajt készítése | 22 |
Írország | 25 |
Hollandia | 26 |
A gauda sajt készítése | 33 |
Belgium és Luxemburg | 29 |
A romadour sajtok készítése | 33 |
Csemege romadour készítése | 35 |
Franciaország | 36 |
Sajt, bor és kenyér | 37 |
A megfelelő bor | 37 |
A francia sajt ma | 38 |
A tájjellegű sajtok védelme | 38 |
Sajtkészítés a hegyekben | 39 |
Kecskesajtok készítése | 39 |
Sajtok Provence-ből | 40 |
Sajtok a Pireneusokból | 41 |
A savoyai hegyekben készített sajtok | 43 |
A Jura hegységben készített sajtok | 46 |
Sajtkészítés a Loire folyó mentén | 47 |
Korzikán készített sajtok | 50 |
Fromage fort sajtok | 54 |
Fromage frais sajtok | 56 |
A Tomme sajtok gyártása | 58 |
Különleges sajtok kecsketejből | 60 |
Néhány jellegzetes, nyers juhtejből készült sajt | 62 |
A rokfort sajt készítése | 63 |
A rokfort hazája | 66 |
Penicillium roqueforti | 68 |
A camembert sajt készítése | 68 |
A camembert sajt védelme | 72 |
Sajtok eltartása a háztartásban | 73 |
Sajtkészítés a konyhában | 73 |
Friss sajtok vagy túrók | 74 |
Cottage Cheese | 74 |
Krut | 74 |
Túrópor | 75 |
Griut | 75 |
Friss kecskesajt | 75 |
Érlelt kecskesajt | 76 |
Németország | 77 |
A limburgi sajt készítése | 77 |
Reggeli sajt | 79 |
Fehér mázas sörsajt | 79 |
Allgaui Gaiskäse | 80 |
Aludttej sajt (sauermilchkäse) | 80 |
Altenburger saht | 80 |
Altenburger Milbenkäse | 81 |
Svájc | 82 |
Hegyi sajtok | 82 |
Schabziger (Glarner gyógyfüves sajt) | 82 |
Vacherin Mont d'Or | 83 |
A Gruyére d'Alpage készítése | 84 |
Ausztria | 85 |
Kugelkäse (fűszerezett sajtgolyó) | 85 |
Portugália | 86 |
Spanyolország | 87 |
Olaszország | 89 |
Fontina sajt | 91 |
Pecorino sajt | 91 |
Gorgonzola | 93 |
Gyúrt sajtok | 93 |
Savó- és albuminsajtok | 93 |
Bel-Paese készítése | 94 |
Görögország | 96 |
Kefalotyri sajt | 97 |
Mitzithra és Galotiri sajtok | 97 |
Oroszország, Örményország | 98 |
Bulgária | 99 |
Horvátország | 103 |
Bosznia-Hercegovina | 104 |
Macedónia, Albánia | 104 |
Szerbia, Montenegró | 105 |
Csehország | 106 |
A pogácsasajt-túró készítése | 107 |
Pogácsasajt készítése | 109 |
Szlovákia | 112 |
A gomolyasajt leggyakoribb hibái | 113 |
Juhtúró készítése liptói módra | 114 |
A parenyica vagy szalagsajt készítése | 116 |
Románia | 118 |
Lengyelország | 121 |
Egyesült Államok | 122 |
Közép-Amerika | 122 |
Mexikó, Guatemala | 123 |
Venezuela, Guayana | 123 |
Columbia | 124 |
Peru | 125 |
Argentína | 125 |
Brazília | 126 |
Chile | 127 |
Afrika | 128 |
Sajtok Észak-Afrikából | 128 |
A Szaharától délre | 129 |
Dél-Afrika | 129 |
Közel-Kelet | |
Törökország | 129 |
Szíria | 132 |
Libanon | 133 |
Izrael | 134 |
Jordánia | 136 |
Szaúd-Arábia | 137 |
Irak | 138 |
Közép- és Kelet-Ázsia | |
Afganisztán | 139 |
Irán | 139 |
Tibet | 140 |
Kína | 141 |
Japán | 141 |
India | 142 |
Nepál | 143 |
Egyéb távol-keleti országok | 143 |
Ausztrália | 144 |
Fülöp-szigetek | 145 |
Új-Zéland | 146 |
Tartalom | 148 |
A könyvben szereplő sajtok jegyzéke | 150 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.