1.054.131

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üzemszervezési kézikönyv 1-2.

1. Üzemszervezési alapfogalmak/2. Matematikai statisztika


Kiadó: Élelmiszeripari Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 82 oldal
Sorozatcím: Üzemszervezési kézikönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Első ízben kerül az üzemszervezők és az ipar szervezés iránt érdeklődő szakemberei kezébe olyan kézikönyv, amely a szervezés kérdéseivel és részterületeivel elsősorban az élelmiszeripar - sok... Tovább

Előszó

Első ízben kerül az üzemszervezők és az ipar szervezés iránt érdeklődő szakemberei kezébe olyan kézikönyv, amely a szervezés kérdéseivel és részterületeivel elsősorban az élelmiszeripar - sok tekintetben sajátos - szempontjai szerint foglalkozik.
Az anyag, összeállítása során a szerzőket és szerkesztőket az a törekvés vezette, hogy a viszonylag szűk terjedelem lehetőségeit kihasználva elsősorban a folyamatokkal, az összefüggésekkel és az ezekkel szemben támasztható követelményekkel ismertesse meg az olvasót úgy, hogy emellett bevezesse az egyes részterületek felméréséhez, elemzéséhez, illetve szervezéséhez használható módszerek, számítások ismeretébe is. Tekintettel arra, hogy az egyes érintett terül3tek ügyvitelére és számvitelére vonatkozólag bőséges hazai irodalom áll rendelkezésre, a meghatározott keretek jobb kihasználása érdekében ezeket a kérdéseket az egyes fejezetek nem, illetve csak a legszükségesebb mértékben érintik.
A kézikönyv felépítése és a közreadás sorrendje - a nyomdai lehetőségek mellett - gyakorlati szempontokat követ. Ennek meg-- felelően először az általános, minden részterületre alkalmazható kérdéseket tárgyalja, /szervezési alapfogalmak, matematikai módszerek, munkaszervezés, stb/? majd ezt követően tér rá a, termelést bevezető, illetve az ahhoz csatlakozó folyamatokra /anyaggazdálkodás, energiagazdálkodás, karbantartás, raktárgazdálkodás, stb./, hogy a továbbiakban e területek ismeretében foglalkozzék a szorosan vett termelés, illetve gyártás szervezésének kérdéseivel. Vissza

Tartalom

Üzemszervezési alapfogalmak
Az üzemszervezéssel összefüggő általános fogalom meghatározások 2
A szervezési munka tartalma 5
Az ipari szervező munka szintjei 7
Az üzemszervező munka alapelvei és sajátosságai 10
A szervezés és a vezetés viszonya 25
A szervezőmunka tárgya 27
Az üzemszervezési munka fázisai 28
Irodalom 49
Matematikai statisztika
1. Általános ismeretek 50
2. Valószínűség fogalma 51
21. A nagy számok törvénye 53
22. Normál eloszlás 55
3. A szórás 58
4. Trendszámítás 62
41.Trendszámítás mozgó átlagolással 65
42. Analítikus trend 68
5. A szezon index 72
6. Korrelációszámítás 75
Irodalom 82
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Üzemszervezési kézikönyv 1-2. Üzemszervezési kézikönyv 1-2. Üzemszervezési kézikönyv 1-2. Üzemszervezési kézikönyv 1-2. Üzemszervezési kézikönyv 1-2.

A borító enyhén foltos, rajta tulajdonosi bejegyzés látható. Néhány lapon ceruzás jelölés található.

Állapot:
1.980 Ft
990 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba