1.054.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vadételek

Rapsic vadas és a többiek

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Duna Könyvklub Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím: Ízőrzők
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-354-122-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. A Duna Tv sorozata könyvben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban. A hetedik kötetben összegyűjtöttük a vadételek receptjeit. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a tartalmas pörkölteken át az ételkülönlegességekig. Készítettek már vadmalaclevest? Ettek fűszeres vadpástétomot? Sütöttek grillen vadhúst erdei gyümölcsökkel? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk... Tovább

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban. A hetedik kötetben összegyűjtöttük a vadételek receptjeit. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a tartalmas pörkölteken át az ételkülönlegességekig. Készítettek már vadmalaclevest? Ettek fűszeres vadpástétomot? Sütöttek grillen vadhúst erdei gyümölcsökkel? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a rapsic vadas honnét kapta a nevét. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni! Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske! Vissza

Tartalom

Kapros vadmalacleves gesztenyével - Bugyi 6
Vértesi vadraguleves - Csákvár 12
Zselici savanyú leves - Bárdudvarnok 18
Vadpörkölt dödöllével - Oszkó 24
Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban - Érsekcsanád 30
Gombás vadnyúlpörkölt bográcsban - Szólád 36
Rapsic vadas - Magyaregregy 42
Zselici vadas nokedlivel - Szenna 48
Resztelt vaddisznómáj (vagy sertésmáj) - Bajna 54
Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával - Tiszakécske 58
Tűzdelt őzcomb áfonyával - Bárdudvarnok 64
Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel - Bugyi 70
Vadérmék köpenyben vargányamártással - Egervár 76
Gyümölcsös, grillen sült vadhús - Balatonlelle 82
Vadpástétom - Balatonudvari 88
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem