1.054.706

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vadon termő zöldségek és gyümölcsök

Felismerésük, gyűjtésük, elkészítésük

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: M-Érték Kft. Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 17 cm
ISBN: 963-7304-86-x
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Különös élményt nyújt, ha kirándulásaink során magunk gyűjtjük be a természetben található zöldségnövényeket és gyümölcsöket. Ez a könyv segít eligazodni a vadon termő zöldségek és gyümölcsök között, megkönnyíti felismerésüket, konyhai felhasználásukhoz számos hasznos és ötletes tanácsot is nyújt. Az élőhelyek szerint csoportosított „növényportrékban" az adott faj növénytani jellemzésén kívül a gyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatos ötletek is olvashatók. A növény- és termésgyűjtést a könyv végén található gyűjtési naptár is segíti.

Tartalom

Bevezetés5
Mindennapi táplálék, ünnepi eledel, ínyencség5
A gyűjtendő növényi részek és konyhai felhasználásuk7
A növénygyűjtés gyakorlata7
Vadon termő zöldségek és gyümölcsök kertünkben12
A szakkifejezések magyarázata13
A virágos növény részei13
Hajtás14
Levél14
Virág16
Termés17
"Növényportrék"18
Fák és cserjék19
Lágyszárúak - Szántók, települések43
Lágyszárúak - Nedves élőhelyek81
Lágyszárúak - Erdők86
Receptek98
Szárítás98
Aroma és íz99
Receptek101

Dr. Gertrud Scherf

Dr. Gertrud Scherf műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Gertrud Scherf könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem