A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Válogatott fejezetek az élelmiszeripari mikrobiológiából

Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki Tagozat

Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 140 oldal
Sorozatcím: Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa
Kötetszám: 35
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: J6-200
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Baktérium endospórák3
Az endospóra sajátságai3
Alaki sajátságok3
Biokémiai sajátságok10
Az endospóra képződése15
A spóraképzés környezeti feltételei16
A spóraképződés biokémiai folyamatai és okai22
Az endospóra csirázása24
Citológiai változások24
Biokémiai változások25
A spóracsirázás környzeti feltétei26
A spróracsirázás lefolyása34
A környezet fizikai és kémiai tényezőinek hatása a mikroorganizmusokra, különös tekintettel azok pusztulására36
A mikroorganizmusok pusztulása37
A közeg anyagi összetétele46
A víztartalom46
Az oldott anyagok48
Felületi feszültség66
Oxidációs-redukciós viszonyok67
Hidrogénionkoncentráció68
Hőmérséklet70
Hőelvonás70
Hőkezelés70
Sugárzások83
Mikróbagátló tényezők kombinatív alkalmazásának hatása91
Az élelmiszerek mikroflórája, különös tekintettel a tartósítóiparra91
A közeg és a mikroflóra összefüggése91
Az élelmiszer mikroflóráját kialakító belső tényezők92
Az élelmiszer mikroflóráját kialakító külső tényezők98
Az élelmiszerromlások kivizsgálásának szempontjai102
A nyersanyagok és a nem teljes konzervek mikroflórája105
Gyümölcsök és készítmények105
Husok és huskészítmények114
Cukor118
Víz121
A teljes konzervek mikroflórája122
A romlott konzervek mikroflórája123
A nem-romlott konzervek mikroflórája128
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem