1.055.266

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari értékesítési ismeretek

A vendéglátóipari tanulóiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 271 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám:21616.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. A KERESKEDELEM ÉS A VENDÉGLÁTÓIPAR 3
A kereskedelem helye és szerepe a népgazdaságban 3
A belkereskedelem feladata, szervezetének szektorális és funkciók szerinti tagolása 4
A vendéglátóipar szerepe a népgazdaságban és fejlődésének rövid története 7
A VENDÉGLÁTÓIPAR SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE 11
A vendéglátóipar üzemtípusai 11
A vendéglátó üzemek osztálybasorolása l6
A vendéglátóipar közvetlen irányító szervei 17
Az állami vendéglátóipari vállalat központjának felépítése 18
A vendéglátóipar közvetett irányító szervei 22
III. SZEMÉLYI ÉS ÜZEMI HIGIÉNIA, BALESET-ELHÁRÍTÁS 26
Bakteriológiai alapfogalmak 26
Személyi higiénia 27
Üzemi higiénia 30
Baleset-elhárítás 34
IV. A KERESKEDELMI HELYISÉGEK FELSZERELÉSE 38
Értékesítés 38
Kereskedelmi helyiségek és felszerelések 38
Fémeszközök 39
Finom kerámiából készített eszközök 44
Üvegneműek 47
Műanyagok 56
Textilneműek 57
Egyéb eszközök 58
V. AZ ÉRTÉKESÍTŐ ÜZEMEK BÚTORZATA, BERENDEZÉSE, MÉRŐESZKÖZEI 60
Az üzlethelyiségek belső kiképzése 60
Az értékesítő üzemrészek bútorzata 61
Az értékesítő helyiségek mellékhelyiségei 63
Hűtőberendezések 64
Kiszolgáló gépek 68
Mérlegek, mérőeszközök 71
Pénztárgépek 74
Pultok 76
Egyéb berendezések 79
A berendezés karbantartása 80
VI. A VENDÉGLÁTÓIPAR DOLGOZÓI 82
A) Az üzletvezető 82
B) Az üzlet dolgozói 84
C) A vendéglátóipari dolgozók jogai és kötelességei 88
VII.AZ ELADÓK FELKÉSZÜLTSÉGE, MAGATARTÁSA 95
A) Általános követelmények 95
B) Általános illemtani szabályok 95
C) Öltözködés 97
D) Magatartás 98
VIII A VENDÉGEK KISZOLGÁLÁSÁNAK MÓDSZEREI 101
A) h. vendégek kiszolgálása felszolgálók igénybevételével 101
B) Vendégek közvetlen kiszolgálása 102
C) Önkiszolgálás 102
IX. ÁRUFORGALOM 106
Az árubeszerzés módja és forrásai 106
B) Megrendelés 108
C) Az áruk szállítása 109
Az áruk átvétele 110
E) Az áru tárolása és raktározása 112
Göngyölegek kezelése
G) Az áruforgalommal kapcsolatos adminisztráció 119
X. AZ ÉRTÉKESÍTÉS ELŐKÉSZÍTÉSE 129
a; A kalkuláció 129
B) k vendégek tájékoztatása 134
C, Az eladással foglalkozó dolgozók előkészületi munkái 140
XI. ÉRTÉKESÍTÉS 144
A^ A vendégek fogadása, ajánlat, kínálat 144
ö) A kiszolgálás szabályai 145
C, Ételek kiszolgálása 147
D) Italok kiszolgálása 153
E) Felszolgálás cukrászdákban és presszókban 162
F) Csomagolás és házhozszállítás 170
G, Panaszok, észrevételek 173
H, Az értékesítés bizonylatai 180
XII. ÜZEMEN KÍVÜLI ÉRTÉKESÍTÉS 184
A) Házon kívüli fogadások 184
Házon kívüli fogadások lebonyolítása 190
C) Kitelepülések 193 /
XIII. A VENDÉGLÁTÓIPARI MUNKA IRÁNYÍTÁSA 195
A felső irányítást meghatározó jogszabályok 195
A középfokú irányító munkára vonatkozó jogszabályok 197
A vállalati munka irányítását meghatározó utasítások 198
Az üzleti munka irányításának szabályai 200
Az értékesítéssel kapcsolatos egyéb tudnivalók 205
A vezetési munkát tökéletesítő módszerek 205
XIV. KERESLETKUTATÁS ÉS REKLÁM A VENDÉGLÁTÓIPARBAN 208
Keresletkutatás a vendéglátóiparban 208
Reklám a vendéglátóiparban 214
XV. VENDÉGKÖR, VENDÉGISMERET 217
Vendégkör 217
Vendégismeret 218
XVI. LELTÁROZÁSI ALAPISMERETEK 223
A leltározás irányítása és előkészítése 224
A leltárfelvétel bonyolítása 226
A leltár eredményének értékelése 229
Az üzlet dolgozóinak felelőssége a leltározással kapcsolatban 230
XVII. GAZDÁLKODÁSI ALAPISMERETEK 231
Az elszámolás 231
A vendéglátó vállalatok eszközeinek osztályozása 233
A tervezés 235
Árrés, anyagfelhasználás, termelékenység 238
Költséggazdálkodás 239
A vendéglátóipari eladók feladata a költséggazdálkodással kapcsolatban 242
Üzleti eredmény 243
XVIII. IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK 245
Az idegenforgalom alapfogalmai 245
Az idegenforgalom formái 246
Az idegenforgalom célja 248
Az idegenforgalom előfeltételei 249
Az idegenforgalmi munka feladatai 252
Az idegenforgalom jelentősége 254
XIX. HAZÁNK IDEGENFORGALMA 256
Magyarország idegenforgalmi adottságai 257
A magyar idegenforgalom szervezete és kapcsolatai 262
A vendéglátóipar feladatköre az idegenforgalomban 263
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátóipari értékesítési ismeretek Vendéglátóipari értékesítési ismeretek Vendéglátóipari értékesítési ismeretek Vendéglátóipari értékesítési ismeretek Vendéglátóipari értékesítési ismeretek

A borító kissé kopottas. Néhány lapon jelölés található.

Állapot:
3.480 Ft
1.740 ,-Ft 50
9 pont kapható
Kosárba